اُزگور اوزل، CHP را به میت سپرده است؛ ترکیه در مسیر تبدیل شدن به یک دولت اطلاعاتی است

سرویس ترکیه - جوهری گوون، روزنامه‌نگار افشاگر اهل ترکیه، در ویدئوی اخیر خود به روابط اُزگور اوزل، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق، با سازمان اطلاعات ترکیه پرداخت و نسبت به تبدیل شدن ترکیه به یک «دولت اطلاعاتی» هشدار داد.

به گزارش کردپرس، جوهری گوون، روزنامه‌نگار افشاگر و تبعیدی اهل ترکیه، در تازه‌ترین ویدئوی خود به انتقاد شدید از اُزگور اوزل، رهبر حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP)، پرداخت. او دیدار اوزل با رئیس سازمان اطلاعات ترکیه (MİT/میت) و درخواست وی برای نظارت بر اعضای حزب را اقدامی بی‌سابقه دانست و آن را به معنای «واگذاری حزب به دستگاه امنیتی» تعبیر کرد. گوون تأکید کرد که چنین اقدامی در تناقض با مواضع گذشته CHP است که همواره مخالف سیاست‌های امنیتی دولت رجب طیب اردوغان بود و حتی قوانینی را که قدرت بیشتری به میت می‌داد، به دادگاه قانون اساسی کشاند و لغو کرد.

اوزل CHPرا به میت تقدیم کرد

گوون امروز در ویدئویی که در کانال شخصی یوتیوبش منتشر می کرد، با انتقاد از رویکرد اوزل، این اقدامات را نشانه‌ای از ضعف رهبری او دانست و گفت: «اُزگور اوزل به دنبال تثبیت موقعیت خود است و برای این کار، حزب را به دستگاه امنیتی سپرده است. این اقدام، اعتماد به کادرها و اعضای حزب را زیر سؤال می‌برد و باعث تضعیف بیشتر CHP خواهد شد.» او معتقد است که چنین تصمیماتی، CHP را در برابر نفوذ دولت آسیب‌پذیرتر کرده و عملاً این حزب را به ابزاری در دست میت تبدیل کرده است.

تبدیل شدن ترکیه به یک «دولت اطلاعاتی»

در ادامه، جوهری گوون نسبت به تبدیل شدن ترکیه به یک «دولت اطلاعاتی» هشدار داد. او توضیح داد که دولت اردوغان با تضعیف نهادهای دموکراتیک و تقویت نقش میت، در حال ایجاد سیستمی است که در آن تصمیمات سیاسی بر اساس گزارش‌های اطلاعاتی اتخاذ می‌شود. به گفته گوون، چنین سیستمی، ترکیه را به سمت مدل‌های استبدادی مانند رژیم‌ عراق تحت حکومت صدام حسین سوق می‌دهد؛ جایی که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی به ابزار سرکوب مخالفان تبدیل شده‌اند.

برگزاری «جلسات آپو» با حضور مافیای ترکیه

گوون به نقش مافیای تحت حمایت دولت نیز اشاره کرد و از علاءالدین چاکیجی به عنوان نمونه‌ای از این روند نام برد. او توضیح داد که چاکیجی به دستور دولت باغچه‌لی، رهبر حزب حرکت ملی (MHP)، و شریک ائتلاف اردوغانی، مأموریت یافته تا با سفر به شهرهای مختلف، گروه‌های مافیایی و زیرزمینی را سازماندهی کند. این اقدامات در واکنش به ضربه‌ای است که به اعتبار باغچه‌لی وارد شده و تلاش برای تقویت موقعیت او است.

جوهری گوون، به ارتباط اقدامات علاءالدین چاکیجی با موضوع فراخواندن عبدالله اوجالان به مجلس از سوی باغچه لی اشاره کرد و گفت که مأموریت چاکیجی و جلساتی که برگزار می‌کند، سازماندهی مافیا در شهرهای مختلف است. گوون این جلسات را به عنوان «جلسات آپو» توصیف کرده و مدعی شد که چاکیجی و دیگر رهبران مافیا، مأموریت دارند تا پیامی خاص را به گروه‌های زیرزمینی منتقل کنند.

«بازی سیاسی» دولت باغچه‌لی با سوءاستفاده از نام اوجالان

گوون افزود که دولت باغچه‌لی از این طریق قصد دارد با سوءاستفاده از نام اوجالان، نوعی «بازی سیاسی» راه بیندازد و فضای عمومی را تحت کنترل خود درآورد. او همچنین معتقد است که این اقدامات بخشی از سیاست دوگانه دولت اردوغان و باغچه‌لی است؛ به این صورت که با ایجاد بحث‌های مرتبط با اوجالان، به ظاهر فضای آشتی را نشان می‌دهند، در حالی که در عمل سرکوب را تشدید می‌کنند.

به گفته جوهری گوون، این استراتژی به دولت اجازه می‌دهد تا با سوءاستفاده از مسئله کرد، هم در جامعه ترکیه و هم در محافل بین‌المللی، خود را به عنوان نیرویی معتدل جلوه دهد، در حالی که از گروه‌های مافیایی برای اهداف پنهان سیاسی خود استفاده می‌کند. جوهری گوون هشدار داد که استفاده از مافیا به عنوان ابزاری برای حفظ قدرت، خطر بزرگی برای دموکراسی ترکیه است.

سیاست دوگانه اردوغان و باغچه‌لی در قبال کرده، سخن گفتن از اوجالان و سرکوب مردم

در بخش دیگری از ویدئو، جوهری گوون به سیاست دوگانه اردوغان و باغچه‌لی در قبال کردها پرداخت. او توضیح داد که دولت به ظاهر از «نرمش» و «آشتی» سخن می‌گوید، اما در عمل سیاست‌های سرکوب‌گرانه خود را تشدید کرده است. او به برکناری شهردارهای منتخب مردم و انتصاب مجدد قیم‌ها در کردستان ترکیه اشاره کرد و این اقدامات را بخشی از «نقشه بزرگ‌تر دولت برای سرکوب مخالفان» دانست. گوون تأکید کرد که این سیاست‌ها در راستای ایجاد فضایی برای سرکوب و کنترل بیشتر بر جامعه کردها انجام می‌شود.

در پایان، گوون یک بار دیگر از اُزگور اوزل خواست تا به جای همکاری با میت، رهبری واقعی را نشان دهد و به اصول دموکراتیک بازگردد. او تأکید کرد که ترکیه در آستانه تبدیل شدن به یک «دولت اطلاعاتی» است و اگر این روند ادامه یابد، تتمه دموکراسی در این کشور نیز به محاق خواهد رفت. گوون همچنین هشدار داد که استفاده از مافیا و دستگاه‌های امنیتی برای اهداف سیاسی، ترکیه را به سمت یک بحران عمیق‌تر سوق خواهد داد.

کد خبر 2777921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha