به گزارش کردپرس، در پی اعتراضات گسترده و درگیریها، وضعیت در چندین شهر سوریه به ویژه سواحل این کشور به شدت متشنج شده است. اعتراضات مردمی که به دلیل انتشار ویدئویی از آتشزدن یک زیارتگاه متعلق به علویان در حلب آغاز شده بود، به سرعت در شهرهای مختلف سوریه گسترش یافت.
روز چهارشنبه، ۵ دیماه، در شهرهای طرطوس، لاذقیه، حمص و حماه تظاهرات وسیعی صورت گرفت که در پی آن درگیریهای خشونتآمیزی میان نیروهای امنیتی دولت انتقالی سوریه و گروههای مسلح وفادار به «بشار اسد» رئیسجمهور مخلوع سوریه روی داد.
در جریان این درگیریها که در حومه طرطوس اتفاق افتاد، ۱۴ تن از نیروهای امنیتی دولت انتقالی کشته و ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.
گزارشها حاکی از آن است که نیروهای امنیتی دولت انتقالی سوریه در هنگام تلاش برای دستگیری یک افسر سابق، در کمین نیروهای وفادار به اسد گرفتار شدند.
اعتراضات روی داده در پی اعتراضات به وضعیت معیشتی و مذهبی در سوریه شدت گرفت، به ویژه پس از انتشار ویدیویی از سوزاندن زیارتگاه علویان در حلب که در آن گروهی مسلح به تخریب و بیاحترامی به مقدسات علویان پرداخته بودند.
در پی این تحولات، اداره عملیات نظامی در شهرهای حمص و لاذقیه از روز چهارشنبه ساعت ۶ عصر تا ۸ صبح و روز پنجشنبه منع آمد و شد اعلام کرد. این تصمیم به منظور کنترل اوضاع و جلوگیری از گسترش اعتراضات بیشتر اتخاذ شد.
در همین راستا، درگیریهایی میان نیروهای امنیتی و گروههای مسلح در طرطوس نیز گزارش شد که منجر به کشته شدن ۲ نیروی امنیتی و زخمی شدن ۴ تن دیگر گردید.
همچنین گزارشها از لاذقیه حکایت دارند که عناصر حزب الترکستانی وابسته به تحریرالشام به تیراندازی بیهدف به سمت منازل شهروندان علوی و مسیحی در این شهر پرداختهاند.
در تحولی دیگر، دیدبان حقوق بشر سوریه از کشته شدن ۹ تن در درگیریهایی میان معنرضین و نیروهای امنیتی در روستاهای اطراف طرطوس خبر داد. این درگیریها در نتیجه مقاومت مردم محلی در برابر نیروهای امنیتی روی داده است.
اعتراضات علیه وضعیت حاکمیت جدید سوریه همچنین به دمشق کشیده شد. مناطق مختلف این شهر، از جمله محله المزه، شاهد تظاهرات مسالمتآمیز شهروندان سوری علیه هیئت تحریرالشام و اداره جدید سوریه بود. معترضان در این تجمعها با شعارهای مذهبی و سیاسی به سیاستهای حاکمیت جدید واکنش نشان دادند. برخی منابع محلی گزارش دادند که در پی این اعتراضات، نیروهای حاکم از استانهای دیگر برای سرکوب این اعتراضات به دمشق اعزام شدهاند.
این تحولات در حالی رخ میدهند که سوریه پس از سرنگونی بشار اسد، رئیسجمهور مخلوع، به دست گروههای مخالف دولت، درگیر بحرانهای سیاسی و نظامی گستردهای است. درگیریها میان نیروهای اسلامگرا، گروههای مسلح وابسته به تحریرالشام و وفاداران به اسد همچنان ادامه دارد و باعث بروز تنشهای قومی و مذهبی در کشور شده است. این وضعیت، تهدیدی جدی برای امنیت و ثبات سوریه محسوب میشود، به ویژه با توجه به تنوع قومی و مذهبی این کشور که شامل عربهای سنی، کردها، علویان، مسیحیان و دیگر گروههای اقلیتی است.
نظر شما