به گزارش کردپرس، هایکو بغداد، نویسنده و روزنامه نگار ارمنی اهل ترکیه و از امضاکنندگان بیانیه «امید به صلح»، با اشاره به فضای تنشآلود سیاسی و اجتماعی ترکیه، تأکید کرد که حل مسئله کرد نیازمند پایان دادن به سیاستهای سرکوبگرانه و بازگشت به گفتوگوهای واقعی است. او با اشاره به این بیانیه که توسط صدها فعال سیاسی، هنری و اجتماعی امضا شده، خواستار پایان خشونتهای چندساله و گسترش زبان صلح در جامعه شد. بغداد همچنین با انتقاد از محدودیتهای اعمالشده علیه رهبران کرد و افزایش فشارها بر احزاب مخالف، از تمامی اقشار جامعه خواست تا برای ایجاد آیندهای بهتر و عادلانهتر، مسئولیتپذیر باشند و صدای خود را برای صلح بلند کنند.
بیانیهای برای گسترش امید به صلح
در بحبوحه بحثها درباره احتمال آغاز یک «فرآیند جدید» برای حل مسئله کرد، انجمن آزادی و صلح اروپا (EFFP) بیانیهای تحت عنوان «امید به صلح و گسترش احتمال آن» منتشر کرد. این بیانیه که توسط 300 تن از شخصیتهای سیاسی، هنری، دانشگاهی و حقوق بشری امضا شده است، بر ضرورت پایان دادن به خشونتها از سال 2015 تاکنون تأکید میکند. هدف این بیانیه، ترویج زبان صلح و ایجاد فضایی آرامتر در جامعه عنوان شده است.
فراخوانی برای همبستگی در مسیر صلح
هایکو بغداد، نویسنده و از امضاکنندگان این بیانیه، از همه خواست تا برای تحقق صلح تلاش کنند. او با اشاره به سیاستهای سرکوبگرانه دولت، از جمله تشدید فشارها بر کردها، انتصاب سرپرستهای دولتی در شهرداری ها، بازداشتهای گسترده و افزایش خشونتهای روزانه، گفت: «اکنون زمان آن است که صدایمان را برای صلح بلند کنیم.»
سیاستهای محدودکننده و پیامدهای آن
بغداد به محدودیتهای جدیدی که علیه عبدالله اوجالان، رهبر در بند PKK در زندان اعمال شده، اشاره کرد. او این سیاستها را نشانهای از تلاش برای کاهش امید به صلح دانست و گفت: «اعمال چنین سیاستهایی علیه رهبری که میلیونها نفر او را نماینده خود میدانند، نشاندهنده عدم صداقت در روند صلح است.» او همچنین افزود که این اقدامات نه تنها به صلح کمکی نمیکند، بلکه فضای جامعه را متشنجتر میکند.
فضای سیاسی تنشآلود در ترکیه
هایکو بغداد، فضای فعلی ترکیه را بسیار دور از صلح توصیف کرد. او به افزایش خشونت علیه زنان، گسترش زبان تنفر و عادی شدن رفتارهای مافیایی اشاره کرد. او اظهار داشت که در شرایط کنونی، بار دیگر زمان آن رسیده است که فعالان حقوق بشر، روزنامهنگاران و شخصیتهای دانشگاهی برای صلح تلاش کنند. او تأکید کرد: «ما نیز همانند دیگر فعالان، نمیخواهیم به خشونت و جرم شریک باشیم، بلکه میخواهیم در مسیر صلح گام برداریم.»
انتظارات از احزاب و جامعه مدنی
بغداد به فشارهای اعمال شده بر حزب دموکراسی و برابری خلقها (DEM/دم پارتی) اشاره کرد و گفت که بخش بزرگی از توان این حزب به دلیل بازداشتهای گسترده در زندانهاست. او همچنین تأکید کرد که حزب جمهوریخواه خلق (CHP) با وجود تغییرات مثبت در مواضعش، باید در این مسیر فعالتر باشد. او افزود: «انتقال این مسئله به پارلمان قدمی مهم است، اما در دورهای که خشونت بسیار شدید است، انتظار بیشتری از CHP داریم.»
ضرورت مسئولیتپذیری جمعی
هایکو بغداد با یادآوری تلاشهای گذشته از جمله فعالیتهای «عقلای قوم»، بر اهمیت تجربههای گذشته در ایجاد صلح تأکید کرد. او گفت: «همه ما باید برای صلح تلاش کنیم و مسئولیتپذیر باشیم. ما متعهدیم که در مسیر صلح قدم برداریم و این مبارزه را ادامه خواهیم داد.» او بر اتحاد و همبستگی تمامی اقشار جامعه برای عبور از بحران کنونی تأکید کرد.
منبع: مزوپوتامیا
نظر شما