«گرز لنگر» ماژین؛ عجیب و ناشناخته

سرویس ایلام - تخته سنگی بزرگ که بر قطعه سنگ کوچکی در حالت تعادل ایستاده و با هیچ عارضه طبیعی موقعیتش به هم نمی‌خورد، یکی از شگفتی های استان ایلام است که کار چندانی روی آن صورت نگرفته و ابعاد فنی و مردم شناختی آن هنوز هم ناشناخته است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، این تخته‌سنگ عظیم که به «گرز لنگر» معروف است، در روستایی به همین نام از توابع بخش ماژین شهرستان دره‌شهر در استان ایلام قرار دارد که می‌تواند به خودی خود، منطقه را تبدیل به یکی از شگفتی‌ها کند.

مسیر دسترسی به روستای گرز لنگر از طریق جاده ارتباطی دره‌شهر به پلدختر، جاده فرعی گاومیشان، مرادآباد و مهتابی امکان‌پذیر است که در قسمت‌هایی گردنه‌هایی مرتفع و پرشیب دارد.

نکته عجیب و جالب این است که سنگ عظیم «گرز لنگر» روی سنگ کوچک‌تری به صورت معلق قرار گرفته و حوادث طبیعی مانند زلزله و طوفان تعادلش را بر هم نزده و کاملاً پایدار مانده است.

معلوم نیست گرز لنگر از چه زمانی به این شکل در روستا دیده شده است. هر چه هست، محلی‌ها می‌گویند از حداقل ۱۵۰ سال پیش در همین وضعیت قرار دارد و بعید است اگر چنین باشد، قصه و افسانه‌ای درباره‌اش موجود نباشد. تاکنون که کسی چیزی در این‌باره نگفته‌ است.

اطلاعات دقیقی درباره مختصات سنگ «گرز لنگر» وجود ندارد و اندازه طول و عرض و ارتفاعش مشخص نیست، اما با شماره ۲۴۰ مورخ ۹۶/۱۲/۲۳ در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده است.

مشابه خارجی صخره «گرز لنگر» در جهان را می‌توان «صخره طلایی» (Golden Rock) بر بالای تپه‌ای در منطقه یانگون میانمار (برمه) دید که در کناره کوه کیاایک‌تی‌یو قرار دارد و بر فرازش یک معبد بودایی کوچک بنا شده است. طبق افسانه‌ها، یک تار موی مقدس بودا این تخته‌سنگ را پابرجا نگه داشته و مانع غلتیدن آن شده است!

کد خبر 281979

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha