سایه شوم کرونا بر سر بازارچه های تجاری پیرانشهر

سرویس آذربایجان غربی- بازارچه های تجاری پیرانشهر با شیوع ویروس کرونا آنچنان بی رونق شده اند که تلاش برای جانی دوباره نیازمند حمایت مسئولان است.

به گزارش خبرنگار کردپرس؛ در روزهای کرونایی که فعالیت ها و مراودات و مبادلات اقتصادی در سطح کشور تحت تاثیر آن قرار گرفت و صاحبان مشاغل و بازاریان و تجار، قرنطینه خانگی را بر شلوغی بازار و ثروت اندوزی ترجیح دادند؛ بازارچه های تجاری پیرانشهر نیز حسرت تکرار روزهای شلوغ خود را سپری می کنند.

مغازه داران بازارچه پیرانشهر اگر چه دل خوشی از میهمان ناخوانده این روزهای شهرشان (کرونا) ندارند، اما حسرت دیدار آنها با مشتریان اجناسشان تنها مربوط به چند ماه اخیر نیست.

صاحبان مجتمع های تجاری پیرانشهر چند سالیست که در حسرت گام های مشتریان سابق خود چشم به انتظار نشسته اند تا شاید حداقل در روزهای آتی و با رفع محدودیت های دوران کرونا تمهیداتی برای رونق روزهای گذشته اش اتخاذ شود و جانی دوباره بگیرند.

رسول عبدالهی، یکی از فعالین بازارچه تجاری پیرانشهر، در خصوص وضعیت حاکم بر بازارچه های تجاری پیرانشهر به خبرنگار کردپرس گفت: در چند سال اخیر همواره یکی از نقاط قوت شهرستان پیرانشهر که در جذب توریست و مسافر نقش ارزنده ای ایفا می کرد و باعث مطرح شدن این شهرستان در سطح استان و کشور شده بود، برخورداری از بازارچه های تجاری و انجام مبادلات مرزی در این شهرستان بود.

وی ادامه داد: شهرستان مرزی پیرانشهر بعنوان شاهراه اقتصادی شمالغرب کشور که همواره در توسعه مبادلات کالا (صادرات و واردات) نقش اساسی در منطقه داشته است، می طلبد تا در این روزهای سخت که از رونق افتاده، بیش از این مورد حمایت و توجه مسئولان کشوری قرار گیرد چرا که حال این روزهای بازاریان پیرانشهری اصلاً خوب نیست.

عبدالهی یادآور شد: متاسفانه در چند سال اخیر شاهد زوال و بی رونقی روز به روز بازارچه تجاری پیرانشهر هستیم که در این میان دلایلی همچون اعمال تحریم های دشمنان، کاهش ارزش پول ملی در برابر ارزهای خارجی، کاهش قدرت خرید مردم، پیدایش ویروس کرونا و چندین عامل دیگر مزید بر این وضعیت شده اند.

این فعال بازارچه پیرانشهر اضافه کرد: علی رغم تمامی مشکلات اقتصادی و نبود فضای کسب و کار در شرایط کنونی بسیاری از بازاریان پیرانشهری در راستای همراهی مردم و توصیه به پروتکل های بهداشتی اقدام به تعطیلی کسب و کار خود کردند که این وضعیت یادآور جمله معروف " گل بود به سبزه نیز آراسته شد" هست.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به راهکارهای پیشنهادی خود جهت توسعه رونق تجاری در بازارچه‌های پیرانشهر عنوان کرد؛ توجه بیشتر مسئولان شهرستان و اتخاذ راهکارهای جدید برای برون رفت از وضعیت فعلی؛ اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به بازاریان، توجه بیشتر شهروندان و مسئولان به بازار شبانه خیابان قدس و دو شیفته کردن فعالیت مراکز خرید، انجام تبلیغات گسترده در شهرها و استان های همجوار، احداث جاده و اتوبان منتهی به شهرستان پیرانشهر که سالهاست جزء آرزوی مردم این شهرستان محسوب می شود و در نهایت بازگشایی معابر مرزی و کوله بری می تواند راهکارهای مناسبی برای بازگشت رونق به بازارچه‌های تجاری پیرانشهر باشد.

ابوبکر محمودی؛ یکی دیگر از فعالین اقتصادی پیرانشهری نیز معتقد است: اگر چه شیوع ویروس کرونا بر فعالیت های اقتصادی تأثیر بسزایی داشته است و بویژه بازارچه های تجاری پیرانشهر را نیز در بی بازاری عجیبی گرفتار کرده است، اما نباید این نکته را فراموش کنیم که ظهور این پدیده نو در جهان و مخصوصاً در عرصه اقتصاد یک شوک بسیار عجیب و غیر منتظره بود که قشر بازاری خود را برای مقابله با آن آماده نکرده بود.

وی ادامه داد: بازاریان پیرانشهری نیز در این مدت، که حضور مسافران و حتی خود شهروندان پیرانشهری در بازارچه های تجاری به کمترین میزان خود و تقریباً نزدیک به صفر درصد رسیده بود باعث شد تا بسیاری از بازاریان و اصناف و کسبه دچار ورشکستگی اقتصادی شوند و چشم به روزهای آتی بدوزند تا شاید راهکاری از سوی مسئولان برای رونق مجدد بازار اتخاذ شود.

محمودی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا در پیرانشهر که همزمان با روزهای پایانی سال 98 و ایام تعطیلات نوروز ظهور پیدا کرد، باعث شد تا بازاریان پیرانشهری که منتظر حضور مهمانانی از اقصی نقاط کشور در پیرانشهر بودند با تعطیلی بازار مواجه شوند که همین امر وضعیت فعلی بازارچه پیرانشهر را بشدت دچار رکود کرده است.

این فعال اقتصادی براین باور است که فروش محصولات بازارچه بصورت الکترونیکی و مجازی می تواند در شرایط کنونی جایگزین مناسبی برای فروش محصولات باشد.

محمودی در بخش دیگری از سخنان خود بازگشایی معابر مرزی و تسهیل در امر واردات کالا را دمیدن خون تازه ای در شریان های اقتصادی پیرانشهر دانست و تصریح کرد: متأسفانه نبود صنایع تبدیلی و فضای صنعتی و تولیدی در شهرستان پیرانشهر، ادامه مسدود شدن معابر کوله بری، افزایش بی رویه قیمت کالاهای اساسی، ادامه شیوع ویروس کرونا در استان و منطقه، عدم حمایت های لازم از سوی مسئولین ذیربط و بسیاری از موارد دیگر باعث شده اند تا بازاریان پیرانشهری چندان به روزهای آتی دل خوش نباشند و بدون شک ادامه این روند شهرستان پیرانشهر را بعنوان شاهرگ اقتصادی منطقه و استان در شمالغرب کشور با مشکلات فراوانی مواجه خواهد ساخت.

یکی دیگر از مغازه داران بازارچه تجاری پیرانشهر ضمن گلایه از وضعیت موجود از فروش محصولات خود بصورت اینترنتی ابراز نارضایتی می کند و می گوید: ما مغازه دار هستیم ولی امروزه که بخاطر اوضاع کرونا فروش حضوری بسیار کم است مدتی هست که اقدام به فروش محصولات خود بصورت اینترنت کرده ایم، اما متاسفانه در چند روز اخیر برای ارسال بسته‌های ارسالی ما مشکل پیش آمده و نه اداره پست، نه تیپاکس و نه اتوبوس هیچ جنسی را ارسال نمی‌کنند و متاسفانه فقط در شهرهای پیرانشهر و مهاباد این مشکل وجود دارد ولی در کل شهرهای ایران اجناس به راحتی جابجا می شوند، ما هم فقط این بازار را داریم اگر نتوانیم جنسی را برا شهرستان های دیگر ارسال کنیم پس چرا مغازه باز کنیم؟

وی در پایان سخنان خود یادآور شد: از پیرانشهر فقط این بازارچه سرپاست لطفا این را هم از ما نگیرید...

گفتنی است که بازارچه تجاری پیرانشهر مدت هاست که رونق چندانی ندارد و بسیاری از مغاذه های آن یا تعطیل شده اند و یا در آستانه ورشکستگی اقتصادی قرار دارند، این در حالیست که در سال های نه چندان دور شهرستان پیرانشهر همواره بعنوان نگین استان آذربایجان غربی در زمنیه های تجاری و اقتصادی، گردشگری و طبیعت زیبای آن شهره عام و خاص بود و ایام تعطیلات سال بهترین بهانه برای حضور مسافران داخلی و خارجی در این شهر بود که متاسفانه در چند سال اخیر خبری از حضور پرشور گردشگران و مسافران در سیمای شهر پیرانشهر نیست که واقعاً هم جای بحث دارد و هم مایه تأسف است.

گزارش : عثمان حسن زاده

کد خبر 282962

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha