به داد قطب طلای خاورمیانه برسید/ تکاب در محاصره محرومیت تاریخی!

سرویس آذربایجان غربی- پس از حادثه قطع شدن دست کارگر تکابی، بار دیگر دیو سیاه محرومیت و نبود امکانات، بر سر شهرستان طلایی تکاب زبانه کشید تا نشان دهد این شهرستان، با همه ثروت اش، در حوزه بهداشت و درمان هم حرفی برای گفتن ندارد. فرماندار جدید تکاب هم با تایید محرومیت تاریخی این شهرستان می گوید: آیا در آذربایجان غربی محروم تر از شهرستان تکاب وجود دارد؟ پس چرا پزشکان متخصص در تکاب حضور ندارند؟!

به گزارش خبرنگار کردپرس، چهارم اسفند ماه جاری در پی حادثه در کارخانه آسفالت تکاب، یکی از کارگران شهرداری دچار سانحه شده و دست او به علت گیر کردن در غلتک از بازو قطع شد.

«کردپرس» تنها خبرگزاری در استان آذربایجان غربی بود که ٦ اسفند ماه، در گفت گو با رییس شورای اسلامی شهر تکاب با عنوان قطع شدن دست کارگر تکابی حین کار/تکاب نه پزشک داشت نه بالگرد برای انتقال! به موضوع قطع شدن دست کارگر تکابی در حین کار و عدم پذیرش مراکز درمانی و نبود بالگرد برای انتقال مصدوم به سایر استان ها، پرداخت و آن را رسانه ایی کرد.

تکاب شهرستانی که روی کوهی از طلا خوابیده اما محروم و مظلوم است. وجود دو معدن طلای "زره شوران" (بزرگترین معدن طلای خاورمیانه) و معدن طلای "آقدره" در شهر تکاب، با ۱۴۰ تن ذخیره انباشته شده طلا، همچنین کارخانه استحصال و فرآوری طلای "آقدره" تکاب بعنوان دومین کارخانه بزرگ تولید طلای کشور نتوانسته از این شهرستان محرومیت زدایی کند چرا که مردمانش سهمی از آن معادن ندارند و خبری هم از بازگشت ارزش افزوده معادن به این شهر نیست!

بنا بر آمارهای رسمی بیش از ۴۰ درصد ذخیره طلای کشور در کوهستان‌های شهرستان تکاب نهفته است، اما از محرومیت و عقب‌ماندگی تاریخی در تمامی بخش‌ها رنج می‌برد و مردم این دیار سال‌ها است با فقر هم‌نشین هستند.

طبق قانون باید خسارت ناشی از فعالیت معادن به افراد بومی منطقه پرداخت شود و ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن هم در راستای توسعه منطقه هزینه شود اما این موارد تاکنون در تکاب با ظرفیت های بالای معادن طلا محقق نشده است! و مشخص نیست که چرا این مبلغ طی سالیان جاری پرداخت نشده تا تکاب همچنان طعم گس محرومیت را مزه مزه کند؟!

اینبار محرومیت در حوزه زیرساخت ها با قطع شدن دست یک کارگر شریف شهرداری تکاب سر باز زد. همان پرسنل زحمت کش و خدومی که آسفالت پهنای باند فرود بالگرد امداد هوایی را در کارخانه آسفالت شهرداری به او دادند، اما روزی که دستش در حین کار قطع شد هیچ بالگردی برای بردن پیکر مصدوم و مجروحش فرود نیامد!!

شهرستانی که تنها یک بیمارستان فعال دارد اما پزشک متخصص ندارد و بیمارستان دومش هم تنها یک ساختمان خالی بدون پزشک و امکانات است که بعد از دو دهه با هزار مکافات به افتتاح رسید.

همه می دانند؛ تکاب محروم نیست، مظلوم است و فرماندار جدید این شهرستان هم این موضوع را با اشاره به موقعیت تاریخی و جغرافیایی ویژه این شهرستان تایید می کند.

اسماعیل حیدری آزاد در یک گفتگوی خبری با انتقاد از وضعیت محرومیت تاریخی شهرستان تکاب می گوید: دوری از مرکز استان، راه های مواصلاتی نامناسب، موقعیت کوهستانی و برفگیر منطقه، فرسوده بودن زیرساخت ها، ناکافی بودن زیرساخت‌های موجود شهری و روستایی، کمبود پزشکان متخصص مورد نیاز و تجهیزات ضروری و مورد نیاز درمانی، در مجموع محرومیت و محدودیت شدید تاریخی به این شهرستان بخشیده است.

او با اشاره به قرار گرفتن تکاب در جمعه ۳۱ شهرستان محروم کشور ادامه می دهد: علیرغم همه تلاش‌های صورت گرفته متاسفانه محدودیت ها و محرومیت ها به ویژه در بخش بهداشت و درمان تکاب هم برجسته شده است.

فرماندار تکاب اضافه می کند: علیرغم این که بعد از دو دهه بیمارستان جدید این شهرستان با افتتاح شد اما به علت کمبود پزشکان متخصص و نبود تجهیزات درمانی مورد نیاز، نتوانسته جوابگوی جمعیت ۸۵ هزار نفری شهرستان باشد و فاصله از مرکز نیز باعث شده بسیاری از مردم برای درمان و مداوا با مشکلات زیادی روبه رو شوند.

حیدری با اشاره به سیاستهای محرومیت‌زدایی دولت جدید می گوید: با پیگیری‌های انجام گرفته مقرر شده تا جهت جذب پزشکان متخصص برای بیمارستان جدید تکاب اقدامات لازم انجام شود. لازم است پزشکان‌متخصص طرح های خود را در مناطق محروم کشور سپری کنند. اما آیا در آذربایجان غربی محروم تر از شهرستان تکاب هم وجود دارد؟ پس چرا این پزشکان در تکاب حضور ندارند؟!

او ادامه می دهد: متاسفانه در تخصیص پزشکان ضریب K برای شهرستان تکاب تصمیمات جدی تا کنون اتخاذ نشده است، لذا انتظاری که از دانشگاه علوم پزشکی می رود این است که هماهنگ با وزارت بهداشت و درمان پیگیری های لازم برای جذب پزشکان در تکاب را انجام دهند.

فرماندار تکاب همچنین با اشاره به ضرورت تعبیه بالگرد امداد هوایی در این شهرستان می گوید: با توجه به فاصله از مرکز، امداد هوایی استان متاسفانه پاسخگوی نیازهای شهرستان تکاب نیست لذا ما مجبور شدیم که دست به دامان شهرستان زنجان شویم تا در مواقع ضروری زنجان اورژانس هوایی خود را در اختیار تکاب قرار دهد، اما روند طولانی هماهنگی های انجام گرفته و مشکلات پیش رو سبب شده این مورد هم چندان کمک حال شهرستان تکاب نباشد.

او تاکید می کند: بنابراین استقرار یک بالگرد امداد هوایی در تکاب بسیار ضروری است تا در مواقع نیاز نسبت به انتقال بیماران به سایر مراکز درمانی اقدام شود.

فرماندار تکاب در پایان با انتقاد از وضعیت بیمارستان دوم تکاب هم می گوید: این بیمارستان از معماری بسیار زیبایی برخورداراست، اما بیمارستان بدون پزشک متخصص و امکانات درمانی به چه دردی می خورد؟ آیا ساختمان خالی دردی از مردم دوا می‌کند؟؟!

پیشتر نماینده تکاب در مجلس هم گفته بود: در حوزه انتخابیه ما پزشک متخصص وجود ندارد و مردم برای معالجه به شهرهای همجوار پناه می برند و علیرغم مکاتبات و پیگیریهای مکرر هنوز هم هیچ کاری صورت نگرفته است.

به گزارش کردپرس، با اسم تکاب، اثر ثبت جهانی تخت سلیمان، فرش ثبت جهانی افشار و معادن بزرگ طلای این شهر در اذهان جای می گیرد اما این شهر کوچکترین سهمی از معادن طلایش و اثر تاریخی جهانی که در دل خود دارد، نبرده است و واژه های "تکاب" و "طلا" و "توسعه" از هم بسیار فاصله دارند.

هر سال مسئولان از تصویب اعتبارات ویژه محرومیت زدایی برای شهرستان تکاب خبر می دهند، اما هنوز هم تکاب طلایی، رنگ توسعه به خود ندیده است!

گزارش/ تانیا شعفی

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

«تکاب»، «طلا» ، «توسعه»؛ خیلی دور، خیلی نزدیک!

جواب گنگ وزیر صمت در خصوص بازگشت حقوق دولتی معادن به تکاب!

شبکه بهداشت و درمان تکاب؛ جوابیه یا توجیه!

کد خبر 28376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha