به گزارش کرد پرس، «سیدصالح سیدالشهدایی» در سال 1312 در روستای منصور بلاغی از توابع سنندج دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر به پایان رساند.
سیدالشهدایی در سن 15 سالگی، الفبای کشتی را زیر نظر اساتیدی چون مرحوم سید محمود ظهیر اعظمی، جعفر نصری و عبدالله طیری از بزرگان و پیشکسوتان ورزش کردستان آموخت.
وی به لحاظ استعداد، قدرت و جسارت فراوانی که برخوردار بود در مدتی کوتاه پلههای ترقی را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و در رده کشتیگیران طراز اول قرار گرفت.
سیدالشهدایی در سال 1327 در باشگاه دارائی تهران و زیر نظر استاد کشتی ایران، مرحوم رحمتالله غفوریان آموختههای خود را تکمیل کرد.
وی در روزگار جوانی با حریفان و نامداران بزرگی چون عبدالله موحد، ابراهیم سیفپور، شعبان بابا اولادی، حمید توکل، محمد معزیپور و حسین تهامی که همگی از قهرمانان جهان و المپیک در آن ایام به شمار میرفتند به رقابت میپرداخت.
پس از درخواستهای مکرر کشتیگیران سقزی و ذوق و شوق آنها برای پیشرفت در این ورزش، سیدالشهدایی به دعوت آنها پاسخ مثبت داد تا به این ترتیب کشتی این شهر از مدیر و مربی لایقی بهرهمند شود.
سیدالشهدایی با توجه به نظم خاصی که در کشتی ایجاد کرد، موفق به تحولی شگرف در ورزش این شهر شد و همین مسئله بر گرایش جوانان به کشتی بیش از پیش افزود.
صالح سیدالشهدایی که همزمان مربی ورزش نیز بود، پس از چهار سال فعالیت صادقانه و دلسوزانه در کشتی سقز به شهرستان سنندج منتقل شد و جای خود را به مرحوم عباس خاکی از مربیان بومی سقز سپرد.
حضور سیدالشهدایی به اندازهای برای ورزش سقز و کل استان کردستان ثمربخش بود که این شهر را به عنوان یکی از قطبهای ورزش کشتی کشور معرفی کرد.
این مربی همچون پدری مهربان و دلسوز برای پیشرفت ورزش کشتی این استان تلاش و مشقت فراوانی را متحمل شد و نام و یاد او برای همیشه در ذهن دوستداران کشتی جاودانه خواهد ماند.
نظر شما