به شماره افتادن نفس جنگل‌ها و منابع طبیعی شهرستان چوار

سرویس ایلام - عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام به کردپرس گفت: نفس جنگلها و طبیعت بکر شهرستان چوار به شماره افتاده و اگر به همین روال ادامه پیدا کند سلامت مردمان این دیار غرق در دود و آلودگی شدید متصاعد شده از پالایشگاه گاز و پتروشیمی در خطر جدی است.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، دکتر بهروز ناصری عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از منابع نفت و گاز استان در محدوده شهرستان چوار و بخش بولی واقع شده است ،بهره برداری از این منابع بزرگ نفتی باید در راستای توسعه پایدار، اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان و کمک به اقتصاد استان و کشور باشد و علیرغم اینکه از ظرفیت موجود به نسبت استانهای مشابه استفاده نشده است ولی چشم امید مردم استان ایلام و بویژه مرزنشینان به بهره مندی از مزایای این نعمت خدادادی و عمران و آبادانی این مناطق است اما با کمال تاسف به دلیل مکان یابی نامناسب صنایع وابسته، از جمله پتروشیمی و پالایشگاه، نفس جنگلها و طبیعت بکر این شهرستان به شماره افتاده و اگر به همین روال ادامه پیدا کند سلامت مردمان این دیار غرق در دود و آلودگی شدید متصاعد شده از پالایشگاه و پتروشیمی در خطر جدی است.

وی در خصوص ابعاد جدید این موضوع توضیح داد: جدیدا هم در تکمیل خسارات مهلک زیست محیطی این صنایع در این منطقه، اکیپ لرزه نگاری شرکت نفت یکی از بکرترین مناطق جنگلی استان در منطقه بولی را هدف گرفته‌اند و با تخریب منابع طبیعی و تهدید گونه های ارزشمند گیاهی و جانوری این منطقه به بهانه مطالعات منابع جدید نفتی خسارات جبران ناپذیری را وارد خواهند کرد.

ناصری تصریح کرد: اگر بودجه تخصیص یافته این مطالعات مخرب طبیعت که گفته می شود به شرکت خصوصی نورچشمی آقایان وزارت نفت واگذار شده صحت داشته باشد که مرحبا به دغدغه مسئولین و نمایندگان استان!

او یادآور شد: داستان دنباله دار فراموشی ایلام و بی توجهی مسئولین کشور و استان را قبل‌تر در جریان آتش سوزی وسیع جنگلهای منطقه در سالهای ۹۷ و ۹۸ بخاطر نبود یک بالگرد مخصوص اطفای حریق و تاخیر در مهار آتش، شاهد میزان خسارت چند برابری را شاهد بودیم.

وی افزود: اگر اینگونه مطالعات با استفاده از تجهیزات هوایی و تکنولوژی روز انجام پذیرد هم خسارت به عرصه های طبیعی به حداقل ممکن می رسد هم با کوتاه کردن زمان انجام اینگونه مطالعات، عملیاتی کردن پروژه های مورد نظر هم زودتر انجام می گیرد.

عضو هیات علمی گروه منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام تاکید کرد: کوتاهی ادارات متولی حفاظت و حراست از منابع طبیعی و محیط زیست در این زمینه قابل پذیرش نیست، امیدواریم برای یکبار هم که شده مسئولین استان، سرمایه گذاری و اشتغال را بهانه نابودی طبیعت کم نظیر استان نکنند و کمی به عواقب تصمیمات غلط خود بیندیشند.

کد خبر 2913

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha