بە گزارش کردپرس بە نقل از پایگاە خبری میدل ایست نیوز: «محمد الحلبوسی»، رئیس پارلمان عراق با صدور دستورالعملی استفاده از اصطلاح “هیئت رئیسه” را برای مجلس این کشور ملغی اعلام و تاکید کرد که بر اساس مواد 54 و 55 قانون اساسی و احکام صادره از سوی دادگاه عالی فدرال عراق استفاده از این اصطلاح غیر قانونی است.
الحلبوسی همچنین دستورالعملی دیگر صادر و تاکید کرد که انجام هر تحقیق اداری یا تنبیه هر کارمند در مجلس، تنها و به طور انحصاری باید با دستور وی انجام شود.
اختلاف میان رئیس مجلس و معاون اول آن تا جایی بالا گرفت که الحلبوسی با صدور دستورالعملی دیگر خطاب به دبیر مجلس تاکید کرد که صدور دستورات از سوی مجلس تنها با امضای وی باید صورت بگیرد و هیچ فرد دیگری حق این کار را ندارد.
در مقابل «حاکم الزاملی»، نایب رئیس اول پارلمان عراق و عضو جریان صدر به این موضوع واکنش نشان داد و تاکید کرد که اصطلاح “هیئت رئیسه” با مواد قانون اساسی کاملا منطبق است.
وی خاطرنشان کرد که متن مواد 8 و 9 آیین نامه داخلی که در خصوص هیئت رئیسه مجلس است، هیچ تعارضی با قانون اساسی و صلاحیتهای انحصاری رئیس پارلمان ندارد و احکام دادگاه عالی فدرال که در دستورالعمل رئیس مجلس برای عدم استفاده از اصطلاح هیئت رئیسه به آنها اشاره شده شامل متنی مبنی بر عدم قانونی بودن این موضوع یا ملغی کردن آن نیست.
الزاملی همچنین با صدور دستورالعملی خطاب به دبیرخانه پارلمان عراق، تاکید کرد که صلاحیت نظارت بر پرسنل و کارمندان دبیرخانه مجلس بر عهده هیئت رئیسه مجلس است و هیئت رئیسه مسئول عملکرد دبیرخانه است.
از سویی مشعان الجبوری، نماینده پارلمان عراق در واکنش به این موضوع گفت که تقابل «حاکم الزاملی»، نایب رئیس اول پارلمان عراق با محمد الحلبوسی، رئیس مجلس و تاکید و اصرار الزاملی بر سر اینکه وی عضو هیئت رئیسه مجلس است و نه نائب رئیس پارلمان، ائتلاف “نجات میهن” (متشکل از جریان صدر، ائتلاف السیاده به رهبری الحلبوسی و حزب دموکرات کردستان) را در صورت عدم ورود مقتدی صدر به این موضوع با خطر فروپاشی مواجه میکند.
بنبست سیاسی در عراق و تلاشهای ناکام برای انتخاب رئیس جمهور، نخستوزیر و تشکیل دولت با نزاع میان رئیس و نایب رئیس مجلس این کشور وارد فاز جدیدی شده است.
نزاع حقوقی الحلبوسی، رئیس مجلس و رهبر ائتلاف السیاده با الزاملی، نایب رئیس اول مجلس و عضو جریان صدر که هر دوی این جریانها از هستههای مرکزی ائتلاف نجات میهن را تشکیل میدهند، آینده ائتلاف مقتدی صدر با متحدان خود را با پرسشهای جدی و حدس و گمانهای مختلفی رو به رو کرده است.
سوال مهم این است ائتلافی که قصد داشت با اتحاد خود رئیس جمهور و نخست وزیر عراق را تعیین کند حال با شکاف عمیق میان دو تن از نفرات اصلی خود، چه مسیری را طی خواهد کرد و آیا میتواند نقش مدنظر مقتدی صدر برای تشکیل دولت را ایفا کند.
نظر شما