به گزارش کردپرس، فرماندار چالدران در جلسه بررسی موضوعات مربوط به این شهرستان در حوزه میراث فرهنگی ضمن تاکید بر حفاظت و نگهداری از بناهای تاریخی چالدران گفت: برای این مهم باید بر روی آثار تاریخی این شهرستان مطالعه انجام بگیرد. این شهرستان ۲۷ هزار شهید در جنگ چالدران تقدیم کرده است که جا دارد برای حفظ یاد و خاطره آنها یادمانی در این شهر ایجاد شود.
او با اشاره به اهمیت حفظ آثار تاریخی تصریح کرد: برای حفظ آثار باستانی و تاریخی این شهرستان اهتمام جدی باید به خرج داد چرا که حفظ این آثار از مطالبات مهم مردم است و برای این منظور آثار تاریخی و محلهای مورد نظر میراث فرهنگی برای حفاظت و نگهداری باید شناسایی و مطالعه آثار تاریخی چالدران نیز آغاز شود.
زیرساختهای گردشگری تکاب و چالدران با استانداردهای ملی فاصله زیادی دارند
حسن محمدزاده افزود: با وجود آنکه دو اثر ثبت جهانی آذربایجانغربی در دو شهرستان تکاب و چالدران قرار دارد اما این دو شهرستان از جمله مناطق کمتر توسعه یافته استان محسوب میشوند و از نظر زیرساختهای گردشگری با استانداردهای ملی فاصله زیادی دارند.
او ادامه داد: در حال حاضر عزم جدی در شهرستان برای ایجاد زیرساختهای جادهای شکل گرفته که در این ارتباط احداث و تعریض جاده چالدران به قرهضیاالدین آغاز شده است.
فرماندار چالدران با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و ایجاد واحدهای بومگردی مورد تاکید مسئولان استانی است، اظهار کرد: با وجود ظرفیتهای بیشمار در چالدران، سرمایهگذاران به دلیل وجود بروکراسیهای اداری در استان از انجام سرمایهگذاری ناامید شده و به جاهای دیگری میروند.
محمدزاده گفت: وجود سد بارون، آبگرم و قره کلیسا از جمله ظرفیتهایی است که میتوان بر روی آن سرمایهگذاری کرد و تاکنون نیز برای ایجاد واحدهای بومگردی در شهرستان چندین سرمایهگذار اعلام آمادگی کردند که امید است به نتیجه برسد.
انجام مطالعات سایت موزه باز چالدران توسط دانشگاه ارومیه
در ادامه جلیل جباری، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی در سفر به چالدران و با حضور در این جلسه اظهار کرد: این ادارهکل برای رونق گردشگری در استان هرگونه حمایتی از سرمایهگذاران از جمله اعطای تسهیلات و کاهش بروکراسیهای اداری را در دستور کار قرار داده است.
او بیان کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان اعتبارات ملی برای اجرای دو طرح در استان ابلاغ شد که یکی از آنها مطالعات سایت موزه باز چالدران بوده که در حال حاضر اقدامات برای آغاز این مطالعات با دانشگاه ارومیه نهایی شده است و این دانشگاه ضمن انجام مطالعات باستانشناسی در این منطقه، سایت موزه چالدران طراحی را نیز خواهد کرد.
جباری با اشاره به برنامهریزی برای برگزاری همایش علمی، پژوهشی، فرهنگی و تاریخی جنگ چالدران عنوان کرد: جنگ چالدران بخشی از تاریخ و هویت مردم این منطقه بوده و ایجاد یادمانهایی برای زنده نگه داشتن یاد شهدای این جنگ تاثیر زیادی در تقویت باور و فرهنگ مردم خواهد داشت چرا که به گفته برخی از علما مردم در این جنگ با فتوای مراجع تقلید به میدان شتافته و به شهادت رسیدند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی با بیان اینکه در حال حاضر راهاندازی موزه در شهرستانهای بوکان، میاندوآب و اشنویه در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: برای ایجاد موزه در چالدران نیز یک زمین از سوی شهرداری این شهرستان در نظر گرفته شده است که زمین آن نامناسب بوده و ضرورت دارد زمین دیگری جایگزین شود و در صورت تحقق این موضوع اقدامات لازم برای ایجاد موزه تا پایان سال در این شهرستان آغاز خواهد شد.
ایجاد زیرساختهای گردشگری قرهكلیسا چالدران تا مرداد ماه به پایان میرسد
او با اشاره به ایجاد زیرساختهای گردشگری در قرهکلیسا چالدران خاطرنشان کرد: از یک ماه پیش اقدامات لازم برای ایجاد زیرساختها در این مجموعه با امضای قرارداد با پیمانکار آغاز شده و تمام تلاش ما این است که انجام این اقدامات تا مرداد ماه و برگزاری مراسم مذهبی ارامنه جهان به پایان برسد.
جباری احیای آسیاب آبی در شیرینبلاغ، ایجاد راه دسترسی و سه پل دسترسی روستای عرب دیزج و کفسازی پنج هزار متر مسیر روستای قرنقو را از جمله اقدامات دیگر ادارهکل میراث فرهنگی استان در چالدران برشمرد.
بنیاد علوی به حوزه گردشگری چالدران توجه داشته باشد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی با اشاره به اقدامات بنیاد علوی در محرومیتزدایی در چالدران اظهار کرد: این بنیاد با همه اقدامات انجام داده در این راستا، متاسفانه تاکنون اقداماتی در حوزه گردشگری انجام نداده است و امیدواریم بنیاد علوی برای توسعه گردشگری در شهرستان نیز برنامهریزیهایی را انجام دهد.
جباری با بیان اینکه شهرداری ارومیه و اعضای شورا شهر در این راستا ارتباط خوبی با ادارهکل داشته و برای تسهیل سرمایهگذاری در استان مصوب کردهاند که افراد سرمایهگذار در صورت سرمایهگذاری در زیرساختهای گردشگری از پرداخت هرگونه عوارض معاف خواهند بود و شورای شهر سایر شهرستانها هم میتوانند همچین مصوبهای را در شهر خود به تصویب برسانند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی ادامه داد: «در حال حاضر ایجاد واحدهای بومگردی و اجرای طرحهای نوین از جمله ساخت پلهای معلق از جمله طرحهایی بوده که قابلیت سرمایهگذاری در استان را دارند.
نظر شما