به گزارش خبرنگار کردپرس، صبح امروز شنبه کمیته خرید گندم شهرستان قروه با حضور نماینده مجلس در حالی برگزار شد که مثل همیشه با اعتراض نسبت به قیمت خرید تضمینی گندم توسط کشاورزان و تأکید بر پرداخت به موقع وجه همراه بود.
در این نشست ابتدا معاون فنی جهاد کشاورزی قروه از افزایش تولید گندم در شهرستان باتوجه به میزان بارندگی ها حدود 404 میلی متر خبر داد.
«محمدرضا فرهنگیان» با بیان اینکه امسال پیش بینی شده میزان 172 هزار تن خرید و 187 هزار تن تولید گندم در شهرستان قروه داشته باشیم، گفت که سطح زیر کشت گندم آبی در قروه ۱۲ هزار و 400 هکتار و گندم دیم 72 هزار هکتار است.
او به تحویل 132 هزار و 800 تن گندم به سیلو در سال قبل اشاره کرد.
تأکید بر تأمین زیرساختی
در ادامه مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی کردستان هم از تولید 14میلیون تن تولید و 11 میلیون تن خرید گندم در کردستان خبر داد و گفت: از 590 هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم 32 هزار تن آن آبی و مابقی دیم است و در واقع بیش از 94 درصد از اراضی کشاورزی زیر کشت دیم قرار دارد.
«جمال صالحی» با بیان اینکه نرخ خرید تضمینی گندم در سال جاری 2 هزار و 500 تومان تعیین شده، افزود: سال گذشته قیمت خرید تضمینی گندم هزار و 700 تومان بود که باتوجه به میزان افت مفید تا هزار و 730 تومان افزایش پیدا کرد.
به گفته او امسال دیگر کرایه حمل وجود ندارد و باتوجه به شیوع بیماری کرونا نیاز است که موارد بهداشتی برای مراکز خرید گندم به طور کامل رعایت شود.
«صالحی» همچنین تأکید کرد که افزایش قیمت حمل گندم از مزارع تا مراکز خرید باید به گونه ای باشد که برای کشاورز شامل هزینه نشود.
او با اشاره به اینکه اولین خرید گندم از شهرستان بیجار برای گندم بذری در اردیبهشت ماه شروع شد، تصریح کرد: باید موارد زیرساختی مراکز خرید در کنار تنظیم پهنای باند و ثبت به موقع اطلاعات توسط کاربران مراکز در نظر گرفته شوند.
«صالحی» با اعلام اینکه کشاورزان شماره حسابی را به مراکز خرید بدهند که فعال باشد، خواستار تشکیل کمیته نظارتی ویژه مراکز خرید شد.
او بر جدی گرفتن هشدارهای هواشناسی و آتش سوزی تأکید کرد و گفت که رفتار متصدیان مراکز با کشاورزان مهم است.
مدیرعامل شرکت غله در ادامه با بیان اینکه دو نوع خرید گندم داریم، عنوان کرد: برای گندم یک خرید تضمینی و یک خرید توافقی داریم که در خرید توافقی حق ندارند نرخ پایه کمتر از نرخ خرید تضمینی باشد.
حمل و نقل و سوخت دو مشکل اساسی
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست اظهار داشت که باید از خروج گندم از شهرستان جلوگیری شود و خطاب به نماینده مجلس از مشکل حمل و نقل در استان و تأمین سوخت کشاورزان گفت.
مدیر تعاون روستایی کردستان هم بیان کرد که سال گذشته 51 هزار و 972 تن گندم توسط تعاون روستایی استان خریداری شد که معادل 40 درصد است که از این میزان 3 هزار و 801 تن آن مربوط به قروه بود.
دخل و خرجی که نمی خواند
تمامی این گفته ها در حالی زده شد که نماینده کشاورزان که در این نشست حضور داشت از وجود یکسری مشکلات و حل نشدن آن ها گفت.
«صالح محمدی» که بیشتر سخنانش خطاب به نماینده مجلس بود، گفت: قوه مقننه قانون برای دولت تصویب می کند و بر ضد ملت است و در موضوع خرید گندم هیچ سالی به ویژه در قروه و دهگلان اتفاق خاصی نیفتاد.
براساس اظهارات او جفایی که به کشاورزان می شود به هیچ قشری نمی شود، برای مثال در حوزه آب یک عده آقازاده و یا افرادی از این دست گیوتین به دست می خواهند بخش کشاورزی را ساقط کنند، چرا برای هر مترمکعب آب بها در نظر گرفته اند برای کشاورز؟! برای کاری که دولت زحمت نمی کشد آیا آب بها حلال است یا نه؟
«محمدی» اشاره کرد که بسیاری معتقدند این قانون مربوط به بودجه سال 99 بوده و باید اجرایی شود اما ما می گوییم قانون بودجه نوبخت است که از نظر ما «خوشبخت» حساب می شود.
او افزود: خود دولت ادوات کشاورزی را دو برابر کرده اما قیمت خرید تضمینی گندم هنوز چندان افزایش پیدا نکرده، در حالی که دلار رسیده به مرز 18 هزار تومان آن وقت با 2 هزار و 500 تومان خرید گندم انتظار دارند کشاورز کار کند.
«محمدی» به تولید سیب زمینی هم اشاره کرد و گفت که سال آینده با کمبود سیب زمینی مواجه خواهیم شد چون کشاورز دیگر نمی تواند تولید کند و من دلم می گیرد وقتی می بینم کشاورز از صبح تا شب زحمت می کشد اما در آخر دست خالی به خانه بر می گردد.
او به وجود اختلاف برای نرخ حمل و نقل گندم که هر ساله معضلی است برای کشاورزان در زمان برداشت اشاره کرد و به وجود مشکلات نصب کنتور روی چاه های هوشمند پرداخت و یادآور شد که ما در وسط استان های همدان، زنجان و کرمانشاه قرار گرفتیم و شده ایم موش آزمایشگاهی... اگر نصب کنتور قانون است باید برای همه باشد نه تنها قروه!
فراهم نبودن شرایط تولید با کیفیت
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم با انتقاد از اینکه دولت شرایط تولید با کیفیت برای کشاورزان فراهم نکرده خواستار رفع مشکلات مرتبط به خرید گندم شد.
«پرویز اوسطی» با بیان اینکه در بیانیه دوم گام انقلاب توجه ویژه ای به بخش کشاورزی شده، اظهار داشت: در این بیانیه به دو اصل تأکیدی شامل امنیت غذایی کشور و تأمین معیشت و اشتغال جامعه روستایی از جمله کشاورزی اشاره شده است.
به گفته او در بخش امنیت غذایی کشور بر استفاده حداکثری از منابع داخلی و حفظ منابع طبیعی و تولید اشاره شده و ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد باید برطرف شود.
«اوسطحی» همچنین به تأمین معیشت و اشتغال و اقتصاد جامعه روستایی و کشاورزان پرداخت و افزود: دغدغه های زیادی در این زمینه وجود دارد و باید با تدوین سیاست های اساسی رفع شود.
او ریل گذاری این سیاست ها را مربوط به کمیسون کشاورزی مجلس دانست و تصریح کرد: حضور در کمیسیون کشاورزی مجلس قطعی شده و تلاش این است که در راستای مشکلات کشاورزی در این زمینه کار شود.
مطابق اظهارات «اوسطحی» در مورد خرید تضمینی گندم واقعاً مشکل وجود دارد چرا که دولت وقتی خود شرایط تولید کیفی برای کشاورز را فراهم نکرده چطور انتظار خرید کیفی محصول را دارد.
او با انتقاد از اینکه دولت هنوز زیرساخت های تولید کیفی برای کشاورز مهیا نکرده، گفت: دولت کدام زیرساخت ها را فراهم کرده که کشاورز بتواند تولید کیفی انجام دهد و بعد دستورالعمل خرید کیفی به کشاورز می دهیمريال چنین چیزی مرگ می شود؟
نماینده مجلس در ادامه تلاش برای رفع مشکلات بیمه کشاورزی و سرمایه درگردش آنان اشاره کرد.
«اوسطحی» همچنین تأکید کرد که در بحث خرید گندم باید مراکز آماده سازی شود و حتماً موارد موردنیاز به درستی و در زمان خود انجام شود و بلبشوی سالهای قبل تکرار نگردد.
او خواستار استانداردسازی باسکول ها و مستندسازی شود دغدغه های کشاورزان در کنار رعایت حقوق شهروندی و کشاورزان شد.
«اوسطحی» در ادامه از بسترسازی برای پرداخت زکات گفت و بر برخورد یکنواخت با مراکز خرید برای رقابت سالم و انتخاب عاملان تشخیص و ذیحساب که باید از افراد متخصص مرتبط در این بخش باشد، تأکید کرد.
او همچنین هشدار داد که در توزیع گندم وجهی از کشاورز نباید دریافت شود و برگه باسکول ها دستی نباشد و در آزمایشگاه لوازم استاندارد که نیاز است تهیه شود.
«اوسطحی» بار دیگر بر استفاده از متخصصان تأکید کرد و افزود: در بحث افت گیر و افت زن باید افراد متخصص حضور داشته باشند و این ها نکات ریزی است که باید مدنظر قرار گیرد و برگزاری دوره های اموزشی برای این افراد ضرورت دارد.
او نمونه گیری را با حضور کشاورز مهم دانست و بیان کرد: افرادی که برای حًکم انتخاب می شوند ثابت باشند و تغییر نکنند و حق الزحمه آنان جبران شود.
«اوسطحی» به روزرسانی به موقع فایل ها و ارسال سریع آن به بانک برای پرداخت وجه و توجه به شرایط اقلیمی در انبارداری را مهم خواند و یادآور شد که حمل همزمان با خرید لازم است و حمل بار به دقایق آخر کار سپرده نشود.
براساس گفته های او پرداخت به موقع بهای گندم بسیار مهم است و ساز و کار اجرایی برای کرایه حمل باید باشد و یک پشتوانه قانونی و اجرایی داشته باشد و همچنین پیش بینی لازم برای تأمین سوخت لحاظ گردد و مراکز تعاون روستایی به موقع سوخت دریافت کنند که مشکل پیش نیاید.
«اوسطحی» در ادامه سخنان خود از آهنگ خرید تنظیم در بازه زمانی تعیین شده گفت و عنوان کرد: باید کمبودها از قبل شناسایی شود نه در حین خرید و مشکلات مراکز کامشگران قاملو و چاردولی رفع شود.
به گفته او امسال سال جهش تولید بوده و حساسیت خاصی وجود دارد و کمترین مشکل در خرید گندم قابل پذیرش نیست.
«اوسطحی» به مشکلات آب هم گریزی داشت و افزود: مشکلات مرتبط به امور آب به وزیر نیرو اطلاع داده شده و باید پیگیری شود و جدای از این ها باید مواقب بود که خرید توافقی بهانه ای نشود برای تقویت شبکه دلالی و سودجویی و آسیب نزند به کشاورزان و اگر به مصلحت نیست اجرایی نگردد.
نظر شما