به گزارش کردپرس، سال گذشته دقیقا در خرداد ماه بود که طبق ابلاغيه اداره محيط زيست مهاباد آخرین مهلت جهت بهبود وضعيت تصفيه خانه شهرك صنعتي مهاباد صادر و مقرر شده بود تا در عرض یک هفته ادامه فعالیت این شهرک بر اساس استاندارهای زیست محیطی مشخص شود.
در آن زمان فاروق سخنور، رییس اداره محیط زیست مهاباد با اشاره به مشکلات دفع فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد گفت: «مدول اول تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد دیگر جوابگوی دبی بیش از ۲ هزار مترمکعبی این شهرک نیست و طی بازدید و آزمایش خروجی واحدهای تولیدی آن، مشخص شده که میزان آلودگی پساب خروجی از چند واحد تولیدی بیشتر از حد استاندارد است».
اما با گذشت یک سال وضعیت تغییری پیدا نکرده است و هنوز هم فاضلاب این شهرک با دبی ۳۰۰ متر مکعب در شبانهروز پس از خروج از تصفیهخانه از طریق کانال به خارج از محوطه شهرک منتقل میشود.
به گفته سخنور؛ در صورت فعال شدن واحدهای دیگری در این شهرک و افزایش حجم پساب، این شهرک باید فاز دوم تصفیهخانه را احداث و مورد استفاده قرار دهد.
اما راه اندازی فاز دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی مهاباد تا این لحظه فدای رونق اقتصادی شده و استانداردهای زیست محیطی را پایمال کرده است. خروج پساب این شهرک صنعتی در مسیر جاده مهاباد - میاندوآب بوی نامطبوعی ایجاد کرده و موجب نارضایتی روستاییان اطراف و شهر تازه تاسیس گوگتپه شده است.
امسال نیز مجددا رییس اداره محیط زیست مهاباف به تصفیهخانه شهرک صنعتی این شهرستان به خاطر دفع غیراستاندارد فاضلاب، اخطار زیست محیطی داده است.
سخنور در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طبق این اخطار باید با اقدامات فنی، فاضلاب خروجی از تصفیهخانه شهرک صنعتی از نظر میزان آلودگی و وجود مواد آلی مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست باشد.
او اضافه کرد: کارشناسان این اداره به صورت دورهای از پساب شهرک صنعتی نمونهبرداری کرده و این نمونهها در آزمایشگاه تخصصی محیط زیست این شهرستان از نظر فاکتورهای COD و BOD فاضلاب، از نظر مواد آلی و هم از نظر حجم آن مطابق با استاندارد بررسی میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: در ادوار گذشته نیز طبق آزمایشهای انجام شده، فاضلاب این شهرک، غیراستاندارد بوده و به همین دلیل اخطاریه زیست محیطی برای تصفیهخانه آن صادر شده و این واحد ملزم به رعایت استانداردها شده بود.
به گفته سخنور؛ واحدهای صنعتی شهرک صنعتی باید قبل از هدایت فاضلاب خود به سمت تصفیهخانه، در واحد خود اقدامات پیش تصفیه را انجام دهند تا تصفیهخانه شهرک صنعتی بتواند، فاضلاب را به صورت کامل تصفیه و خارج کند.
هفته گذشته نیز معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی به کارخانهها یک هفته فرصت داد تا طرحهای خود را برای کنترل و هدایت فاضلاب ارائه دهند تا قبل از اینکه دستگاه قضا به این مباحث ورود کند.
پروژه های نیمه کار آب و فاضلاب در آذربایجان غربی ، نبود سیستم های مجهز تصفیه خانه پساب صنعتی در سال های اخیر تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار رفته اند و سبب آلوده شدن اراضی کشاورزی، منابع آب و تهدید حیات روستاییان در این استان شده است.
نظر شما