به گزارش کردپرس، در سطح آذربایجان غربی ۲۷ میدان دواب یا خرید وفروش دام زنده فعالیت میکند و دارای مخاطرات بهداشتی ناشی از آلودگیهای مختلف نظیر کرونا ویروس از طریق فراودههای خام دامی است از رو رعایت موازین و اصول بهداشتی توسط متصدیان فروش و شهروندان الزامی است.
با شیوع کرونا ، بنا بر تصمیم ستاد مبارزه و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، فعالیت این میادین ممنوع شد تا از تجمع افراد و نقل وانتقال دام زنده جلوگیری شود.
اما این یک مصوبه در خصوص میادین دواب، در بوکان، هزار سودا دارد. در حالیکه ستاد استانی مصوبه ممنوعیت فعالیت میادین دواب را برای کل استان صادر کرده بود، 24 خرداد ماه این میدان در بوکان بازگشایی شد.
مصوبه ایی که در مرکز استان و شهرستان برداشت های متفاوتی از آن انجام گرفته و در شرایط خطرناک و وضعیت قرمز کرونا می تواند صدمات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
این گزارش سعی دارد، سیر یک مصوبه در بوکان از 17 تا 24 خرداد ماه را به چالش بکشد.
17 خرداد و ممنوعیت میدان دواب در بوکان
ستاد پیشگیری از بیماری کرونا در شهرستان بوکان 17 خرداد ماه تمامی بازارهای روز و هفتگی شهرستان، از جمله بازار دواب را تعطیل اعلام کرد و از شهروندان درخواست کرد برای حفظ سلامت خود از مراجعه به این مکانها جدا خودداری نمایند.
اما هنوز هم کارشکنی هایی وجود داشت و بازار دواب در بوکان فعالیت داشت. تا اینکه رییس شبکه دامپزشکی بوکان 18 خرداد ماه گفت: میدان دواب این شهرستان به دلیل بیماری کرونا تعطیل است و با عواملی که به صورت خودسر اقدام به بازگشایی آن کرده اند، برخورد می شود.
22 خرداد و بی توجهی به مصوبه استانی و بازگشایی میدان دواب بوکان
ستاد مقابله با کرونا در بوکان، 22 خرداد ماه اعلام کرد؛ میدان دواب در بوکان بازگشایی می شود و این مورد در جلسه این ستاد به تصویب اعضا رسید و مقرر شد؛ اکیپی متشکل از نیروی انتظامی، شهرداری، دامپزشکی با استقرار در ورودی های بازار بر نحوه ورود و خروج افراد نظارت داشته باشند.
همچنین لزوم استفاده از ماسک در بازار دواب مطرح و عنوان شد؛ شهرداری و پیمانکار بازار درخصوص تهیه ماسک و توزیع با قیمت خرید در ورودی اقدام لازم بعمل آورند.
تهیه و طبخ مواد غذایی از جمله کباب، آبمیوه و غیره تا اطلاع ثانوی ممنوع شد و در صورت توزیع با متخلفان برخورد صورت خواهد گرفت.
هلال احمر هم با همکاری مرکز بهداشت و شهرداری نسبت به انجام عملیات غربالگری در ورودی ملزم شد و به منظور کاهش تجمع از ورود خودروهای شخصی غیرضروری به داخل بازار جلوگیری آمد.
ستاد مقابله با کرونا در بوکان حتی اکیپ سیار سلامت مرکز بهداشت را در داخل بازار قرار داد تا با یک بلندگو نسبت به مصوبه های این ستاد و موارد بهداشتی اطلاع رسانی و آموزش لازم را انجام دهد.
این ستاد همچنین شهردارای را به نصب بنر جهت آموزش و اطلاع رسانی های لازم درخصوص رعایت دستورالعمل های بهداشتی ملزم ساخت و عنوان کرد در حین و بعد از بازگشایی بازار شهرداری باید به عملیات گندزدایی اقدام نمایند.
24 خرداد؛ استاندار آذربایجان غربی دوباره بر تعطیلی میدان دواب تاکید کرد
رئیس ستاد استانی مقابله با کرونا دیروز 24 خرداد ماه در چهل و چهارمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا فعالیت میدان های دواب را ممنوع کرد و گفت: هفته بعد در مورد آنها تصمیم گیری می شود.
این در حالی است که میدان دواب بوکان از دو روز پیش بازگشایی شده بود و توجهی به مصوبات استانی نداشت. بلاتکلیفی و مصوبات مختلف ستاد مقابله با کرونا در استان و شهرستان تا کنون موجب اختلاف نظرهای فراوانی شده است.
از سویی دیگر با توجه به محدودیت های برداشته شده در بازگشایی میدانهای دواب در هر شهر، همچنان خریداران یا فروشندگان دام به این بازارها مراجعه میکنند که مبادا اموالشان را طی رفت و برگشت از بازار توقیف کنند.
گفته می شود؛ علاوه بر توقیف کردن دامها و منتقل کردن آنها به کشتارگاه، جریمه نقدی گزافی نیز عاید دامداران میشود. اکنون مشخص نیست که کدامین مصوبه در آذربایجان غربی و در شهرستان ها در خصوص میادین دواب اجرا می شود!؟
نظر شما