جمع‌آوری امضا در مجلس عراق برای تجدیدنظر در قانون جدید انتخابات

سرویس عراق و اقلیم کردستان - یکی از نمایندگان مجلس عراق از اقدام برخی فراکسیون های مجلس در جمع آوری امضا برای تجدید نظر در قانون جدید انتخابات این کشور خبر داد.

به گزارش کردپرس، ندی شاکر جودت، عضو مجلس نمایندگان عراق از ائتلاف نصر ضمن تاکید بر این که برخی فراکسیون های مجلس برای تجدید نظر در قانون جدید انتخابات این کشور، اقدام به جمع آوری امضا نمودند، اعلام کرد که جریان های مذکور خواهان تبدیل هر استان به یک حوزه انتخابیه هستند.

جودت در گفت و گو با پایگاه خبری المعلومه در این باره اظهار داشت: مجلس نمایندگان در شرایطی به قانون جدید انتخابات رای داد که بیشتر جریان های سیاسی مجبور به تصویب آن شدند چرا که محمد حلبوسی، رئیس مجلس تهدید کرد که اعتراض آنها نسبت به تبدیل هر شهرستان به یک حوزه انتخابیه مشخص را به اطلاع تظاهرکنندگان می رساند.

این نماینده مجلس عراق در ادامه نیز تصریح کرد: فراکسیون های ائتلاف دولت قانون، جریان حکمه و ائتلاف نصر به همراه احزاب کردستانی و شماری از نمایندگان مستقل برای تجدید نظر در قانون انتخابات امضا جمع آوری کردند جایی که (درخواست آنها) تحویل ریاست مجلس داده شد.

جودت در پایان نیز ضمن هشدار نسبت به حفظ قانون جدید انتخابات عراق، تاکید کرد که قانون کنونی باعث تشدید نژادپرستی، فرقه گرایی و منطقه گرایی خواهد شد و در نتیجه آن نیز کرسی های مجلس نمایندگان آینده به انحصار یک یا دو فراکسیون درمی آیند که همین مسئله نیز ساختار جامعه این کشور را بیش از پیش خرد می کند.

یادآور می شود که مجلس نمایندگان عراق در حالی کمتر از شش ماه پیش، پیش نویس 50 ماده ای قانون جدید انتخابات این کشور را با اکثریت آرا به تصویب رساند که نمایندگان بیشتر فراکسیون های کردستانی در اعتراض به برخی مواد قانون پیشنهادی و در راس آنها مواد 15 و 16، صحن علنی مجلس را ترک کرده بودند.

در قانون جدید انتخابات عراق، هر استان این کشور بر اساس داده های وزارت برنامه ریزی دولت فدرال، به حوزه های انتخابیه متعدد به تعداد کرسی های اختصاص یافته برای آن در مجلس نمایندگان تقسیم می شود و رای دهندگان نیز اعضای مجلس را به جای انتخاب از میان فهرست های حزبی، به صورت فردی انتخاب می کنند در حالی که هر عضو مجلس نیز نماینده یک حوزه انتخابیه مشخص خواهد بود.

بر اساس قانون جدید انتخابات پارلمانی در عراق، هر شهرستان دارای جمعیت بیش از 100 هزار نفر یک حوزه انتخابیه به شمار می آید در حالی که شهرستان های دارای جمعیت کمتر از 100 هزار نفر نیز با شهرستان های همجوار یک حوزه انتخابیه را تشکیل می دهند.

قانون جدید انتخابات عراق همچنین ایجاب می کند که نامزدی در انتخابات پارلمانی به صورت انفرادی در یک حوزه انتخابیه و نه از طریق فهرست های انتخاباتی انجام شود و فردی که بیشترین آرا را به دست آورد نیز پیروز انتخابات معرفی خواهد شد در حالی که دست کم 25 درصد کرسی های مجلس نمایندگان نیز به زنان اختصاص یافته است.

کد خبر 303437

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha