سهم سهل انگاری های مسئولین در شیوع دوباره کرونا در کردستان

سرویس کردستان- «همه مردم و شهروندان مسئول و غیر مسئول و پولدار و فقیر به یک اندازه وظیفه دارند که پروتکل های بهداشتی را برای جلوگیری از شیوع ویروس منحوس کرونا رعایت کنند.» به نظر نمی رسد هیچ کس در درستی این گزاره شک داشته باشد، اما این را هم باید در نظر گرفت که «مسئولین» شهری و استانی وظایف دیگری هم غیر از نهیب و نصیحت بر عهده دارند.

به گزارش کُرد پرس، وضعیت بسیار وخیم و خطرناک شیوع کرونا در استان کردستان و خصوصا در شهر سنندج در حالی است که اشکالات اساسی به نحوه مدیریت بحران مدیران شهری و استانی در این حوزه وارد است و به خوبی نشان داد که نمی توان از مدیران پشت میز نشین انتظار مدیریت بحران داشت. این ضعف خصوصا در موج دوم این بیماری در استان به خوبی نمایان شد چرا که در موج اول برخی تصمیمات کشوری گرفته شده بود که در استان هم لاجرم به اجرا گذاشته شد. اما در موج دوم عدم اراده و بی تصمیمی شدید مدیران استانی به رخ کشیده شد.

بارها و بارها قبل از اینکه دیر شود و کار به اینجا برسد که امروز رسیده است، دلسوزان این استان و شهر سنندج خواستار قرنطینه شهر سنندج شدند، اما متاسفانه دیدیم که مسئولین شهری و استانی در این زمینه کوچک ترین تحرکی از خود نشان نداند و حال و روز شهر را به اینجا رساندند که همه شاهد آنیم.

شروع وگسترش ویروس کرونا در جهان و علی الخصوص در کشور ما چهارماهی است که چون شبحی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است و اکثر مردم با ترس و دلهره و گاهی هم برخی با سهل انگاری در حال کنترل آن هستند اما شهر سنندج اکنون در وضعیت قرمز و بحرانی است و بیمارستان های این شهر یکی پس از دیگری در حال تبدیل شدن به مرکز بستری بیماران کرونایی است.

شهر آکنده از این ویروس منحوس است که رمقی برای تنفس ندارد هرچند عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم یکی از عوامل شیوع کرونا در سنندج بوده اما اهمال و فرافکنی مسئولین استانی و شهری هم بر کسی پوشیده نیست. در این میان می توان به صورت موردی و مصداقی هم به برخی تصمیم ها اشاره کرئ

آغاز طرح پیاده راه فردوسی سنندج در اوج حضور کرونا

مسئولین اعم از استاندار، فرماندار، شهردار و شورای شهر سنندج با خیال اینکه کرونا پایان یافته است در برنامه ریزی عمران شهری، پروژه پیاده راه فردوسی را در 15اردیبهشت ماه امسال آغاز کردند و با مسدود کردن این خیابان و انتقال جمعیت پیاده به پیاده رو کم عرض و باریک، باعث ازدحام بسیار و تراکم بالای جمعیت در پیاده رو کم عرض با حضور دست فروشان بسیار شدند به نحوی که تردد در این خیابان به مثابه حرکت در صف طولانی بود که عکس ها و فیلم مربوط به یک ماه گذشته این ازدحام را به خوبی نشان می دهد.

شهر سنندج به علت ساختار متمرکز بازار در میدان انقلاب و خیابان فردوسی، روزانه پذیرای خیلی عظیمی از مردم به منظور خرید مایحتاج بود و دست فروشانی که 2ماه ریالی کاسب نشده بودند با ولع بیشتر در پیاده روی خیابان بساط پهن نموده و در پی کسب روزی خویش بودند اما مسئولین استانی با تبلیغات بسیار و بازدیدهای مکرر از پروژه پیاده راه فردوسی سعی بر نمایش خدمت خویش به مردم سنندج شدند و حتی نمایندگان تازه راه یافته به مجلس را نیز به بازدید از این کار بزرگ عمران شهری دعوت نموده تا عمر دیگری بر ماندگاری خویش در مسند قدرت بیفزایند.

ازدحام جمعیت در این یک متر پیاده رو خیابان فردوسی به حدی بود که سوای وجود ویروس کرونا در جامعه، اصولاً باعث آزار در تردد شهروندان سنندجی شده بود که در آن هنگام برخی از فعالان مدنی و نیز متخصصین حوزه سلامت آن را گوشزد و یادآوری نمودند اما کو گوش شنوا.

فرافکنی و هزینه تراشی

مسئولین استانی در سفر اخیر معاون کل وزیر بهداشت و دادن کد اشتباه به ایشان مبنی بر برگزاری مراسمات عروسی در کارواش و ابتلای 120نفر به کرونا در آن مراسم، سعی در فرافکنی و مقصر جلوه دادن مردم در این بحران داشتند و متاسفانه کسی نبود که خدمت معاون وزیر یادآوری نماید که اگر بالفرض در یک مراسم عروسی 300نفر شرکت نموده و باعث انشتار ویروس کرونا گردیده باشد در همین پیاده روی خیابان فردوسی روزانه ده ها هزار نفر شانه به شانه هم در تردد بودند و ده ها دست فروش در حال ارتزاق لقمه ای نان؛ که این امر و آغاز این پروژه، صدها برابر امکان انتشار ویروس کرونا را در سنندج بیشتر نموده است. مقصر جلوه دادن مردم در انتشار ویروس کرونا نه تنها آلام این مردم را نمی کاهد بلکه زخم تازه ای بر پیکره بیمار و دل رنجور آنها می نهد و ناکارآمدی مدیران استانی و شهری در برنامه ریزی عمران شهری را بیشتر نمایان می سازد.

همین دادن کدهای اشتباه به آقای حریرچی باعث اظهاراتی از سوی ایشان شد که حاشیه های آن هنوز هم ادامه دارد و مردم رنجیده کردستان آن را توهین به خود تلقی کرده اند و پیامدهای این کار ادامه خواهد داشت.

عدم فرهنگ سازی و اطلاع رسانی مناسب از سوی ستاد استانی مبارزه با کرونا

هنگامی که موج اول کرونا در کشور مهار گردید و سایر استان ها با اطلاع رسانی های مناسب سعی در فرهنگ سازی در رعایت پروتکل های بهداشتی و رعایت فاصله اجتماعی بودند، مسئولین استان کردستان با برگزاری جلسات و گردهمایی ها و بازدید از پروژه های استانی سعی در بیخیال نمودن مردم به بحث کرونا داشتند زیرا که می دانستند وضعیت اقتصادی استان کردستان به یمن خدمات ارزنده آنان در وضعیت اسفناکی نسبت به سایر استان ها قرار دارد. مسئولین محترم استانی اگر شما فراموشکارید، مردم کردستان به یاد دارند که طی سه سال گذشته که قرار بود چند بار رئیس جمهور به کردستان سفر کنند و نکردند شما چقدر بیلبوردهای تبلیغاتی شهر سنندج را آکنده از خیرمقدم کردید و چقدر بنر در خیابانهای شهر نصب کردید! چقدر از بیت المال را صرف خیرمقدم نیامده کردید و ارزشی برای مردم این استان و شهر نداشت؛ اقلا نیمی از آن را صرف اطلاع رسانی سلامت مردم در ایام کرونا می کردید که بیت المال باید برای مردم صرف شود نه منافع سیاسی و حزبی و تشکلاتی شما و آن چند نفر.

آزاد سازی پارک ها و اماکن عمومی بدون نظارت

پارک کودک سنندج که سه ماه حضور ماشین ها در آن مسدود شده بود به یکباره آزاد شد و بدون هیچ اطلاع رسانی و نظارتی مردم در آن تجمع نمودند. همچنین عدم نظارت بر اماکن عمومی از جمله سالن های ورزشی، آریشگاه ها و رستوران و تالارها عامل دیگری بر شیوع کرونا در شهر سنندج گردید که این عدم نظارت و بازرسی توسط مسئولین ذیربط وبیخیالی آنان در این موضوع، مردم را آسوده خیال تر نموده و باعث ایجاد این بحران شدند چرا که:

اگر ز باغ رعیت ملک خورد سیبی

بر آورند غلامان او درخت از بیخ

مسئولین محترم استانی، اکنون نه زمان مدیریت سیاسی و حزبی است و نه زمان برگزاری محافل «چند نفره»؛ زمان مدیریت بحران است و جان و سلامت مردم در خطر است. اگر این چند سال هیچ تدبیری برای کردستان نیاندیشیده اید این بار دیگر زنگ خطر مرگ در استان علی الخصوص در سنندج به صدا در آمده است. تا دیر نشده است اقدامی عاجل بکیند- هر چند بعید زمان زیادی باقی مانده باشد.

کد خبر 303723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha