به گزارش خبرنگار کردپرس، شامگاه یکشنبه نشست ستاد مقابله با کرونا در شهرستان قروه با اعلام وضعیت قرمز و افزایش مبتلایان به کرونا در حالی برگزار شد که علیرغم هشدارها مردم همچنان بحران پیش رو را جدی نگرفته و آن طور که باید طرح فاصله گذاری رعایت نمی شود.
آنچه در این نشست اعلام شد بررسی علت بحرانی شدن قروه در کنار اعمال محدودیت های جدید در صورت رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی توسط مردم بود.
ممنوعیت مراسم عروسی و عزا
در این نشست فرماندار قروه گفت که اگر وضعیت به همین شیوه پیش برود ناچاریم محدودیت ها را دوباره اعمال کنیم. «قصد آسیب زدن به هیچ صنفی را نداریم اما اگر پروتکل های بهداشتی رعایت نشود محدودیت ها دوباره باز می گردند.»
به گفته «حسین الماسی» در پیک اول کرونا اصناف همراهی خوبی داشتند و با وجود فشارهای فراوان خسارت های بسیاری را دیدند اما اکنون فشار بر روی مسئولان بوده و فرسودگی کادر درمان در حال وقوع است.
او به شرایط قرمز قروه در پیک دوم کرونا اشاره کرد. «باید فعالیت ها با حفظ فاصله و به دور از هرگونه تجمع باشد. شرایط قرمز قروه اجازه برگزاری مراسمات پر تجمع را نمی دهد لذا باید از هرگونه تجمع که سلامت عمومی را تهدید می کند جلوگیری شود.»
«الماسی» در ادامه از اعمال محدودیت های جدید خبر داد. «از هم اکنون به مدت ده روز صنوف «آرایشگاه های مردانه و زنانه»، «داربستی ها»، «گل فروشی ها» و «رستوران ها» حق پذیرش سفارشات برای مراسمات «عروسی و عزا» را ندارند. هرگونه سرپیچی از دستور صادر شده تخلف بوده و عواقب آن متوجه اصناف مذکور خواهد بود.»
او همچنین برگزاری هرگونه مراسم همراه با تجمع اعم از «عروسی، ترحیم، میهمانی و...» را تهدید علیه بهداشت عمومی دانست و گفت که براساس قانون تخلف محسوب می شود. لذا با برگزار کنندگان این مراسمات مطابق قانون برخورد خواهد شد.
«الماسی» خطاب به مردمی که به عنوان دعوت شوندگان در مراسم های مختلف حضور می یابند هشدار داد که «از امروز یکشنبه اول تیرماه به مدت ده روز مردم توجه داشته داشته باشند حضور در هرگونه مراسم «جشن و عروسی و یا میهمانی و یا عزا و ترحیم» تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی شده و مشارکت در این معضل به عنوان تخلف شناخته می شود.
او تأکید کرد که «هر صنفی دستور ستاد مقابله با کرونا را نادیده بگیرد مطابق قانون پلمب خواهد شد. لذا رعایت تمامی موارد مربوط ضروری و اجرایی خواهند شد.»
«الماسی» در ادامه بار دیگر نسبت به بی تفاوتی مردم هشدار داد. «اگر پرتکل ها رعایت شوند و شرایط مناسب گردد اجازه فعالیت تالارها را با ظرفیت 50 درصد و تدابیر بهداشتی خواهیم داد لذا این مورد محقق نخواهد شد مگر اینکه مردم همراهی کنند تا وضعیت قروه سفید شود.»
اوج پیک دوم کرونا
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه هم در این نشست از شدت پیک دوم کرونا در سه هفته اخیر در شهرستان خبر داد. «شدت پیک دوم کرونا در این مدت اخیر به گونه ای بوده که 43 مبتلا در یک روز، 34 نفر در یک روز و 23 نفر هم در یک روز داشته ایم و این یعنی به نسبت دوره اول افزایش چشمگیری را شاهد هستیم.»
«علیرضا عبدی» از پر شدن بیمارستان و ازدحام جمعیت در مرکز نمونه گیری قروه ابراز نگرانی کرد. «مراکز نمونه گیری با ازدجام جمعیت مواجه است و بیمارستان در حال پر شدن است و همه این ها زنگ خطری است که باید جدی گرفته شود.»
او تعداد مبتلایان در میان پرسنل ادارات، بازاریان و کسبه، دانش آموزان و دانشجویان را بالا دانست و هشدار داد که عادی شدن شرایط در میان مردم آسیب های بسیاری را به شهرستان وارد کرده است.
«عبدی» هم به منع برگزاری مراسمات عروسی و ختم اشاره کرد. «متأسفانه اقداماتی که شده کافی نیست و باید مجدداً فعالیت ها از سر گرفته شود و اطلاع رسانی ها تکرار و ضد عفونی معابر هم در دستور کار قرار گیرد.»
مطابق اظهارات او نانوایی ها دیگر نکات بهداشتی را رعایت نمی کنند، ادارات دستورالعمل ها را نادیده می گیرند و برای مراجعین خود موارد بهداشتی را در نظر ندارند لذا باید در این زمینه نظارت ها افزایش یابد.
«عبدی» بانک ها، دفارت خدمات ارتباطی و ... را از محل های پرتجمع دانست و بر نظارت این مراکز تأکید کرد.
560 مورد مثبت به کرونا
رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه هم در این نشست از شناسایی 560 مورد مثبت به کرونا از ابتدای شیوع ویروس تا کنون خبر داد. «از روز اول شیوع کرونا تا کنون 2 هزار و 40 نمونه گرفته شده که از این تعداد 250 نمونه در بیمارستان و هزار و 770 نمونه در مرکز نمونه گیری شماره یک انجام شده است.»
بنا به گفته های «مسعود معتمدی» از تعداد نمونه های گرفته شده در مجموع 560 مورد مثبت بوده و هزار و 480 مورد منفی شده است.
او به تعداد بیماران بستری در بیمارستان اشاره کرد. «در حال حاضر 18 بیمار بستری در بیمارستان شهید بهشتی بستری هستند که از این تعداد 3 نفر مثبت قطعی بوده و 15 نفر گرچه پاسخ تست آنان منفی اعلام شده اما با نظر پزشک مرتبط به دلیل مشکوک بودن به کرونا بستری شده اند.»
«معتمدی» همپنین از تعداد 50 مورد فوت شده مثبت قطعی و مشکوک گفت. «مجموع فوتی های قطعی بر اثر کرونا 22 مورد مثبت و تعداد فوتی های مشکوک به کرونا هم 28 مورد بوده است.»
او از تعداد 560 بیمار شناسایی شده مثبت تعداد 256 بیمار را فعال دانست. به گفته «معتمدی» بیمار فعال یعنی اینکه هنوز دوره 14 روز قرنطینه آنان تمام نشده است.
رئیس مرکز بهداشت قروه همچنین از بهبودی 280 بیمار خبر داد و گفت که «از ابتدای خرداد ماه سال جاری تا کنون اندازه 3 ماه ابتدایی شیوع کرونا، بیمار شناسایی شده و همین نشان از وضعیت نابسامان دارد.»
«مسعمود معتمدی» از اینکه روند بیماری اکنون به سمت جوانان رسیده و همین افراد مسن را هم در معرض خطر قرار می دهد هشدار داد و بیان کرد که بیشتر مبتلایان افرادی هستند که خارج از شهرستان بوده و بازگشته اند.
مردم مقصر نیستند
تمامی موارد گفته شده در این نشست بیشتر بر پایه بی تفاوتی مردم چرخید اما مهاون عمرانی و برنامه ریزی فرماندار قروه نظر دیگری داشت و با دفاع از حق مردم، بیشتر سهل انگاری ها را از جانب مسئولان دانست.
مطابق اظهارات «چنگیز اردلان» نباید مردم را مقصر دانست، سیستم اداری مقصر اصلی است چرا که حساسیت ها کم شد و اقدامات لازم آن طور که باید تداون پیدا نکرد.
او از نحوه اطلاع رسانی و صرفاً حرکت در فضای مجازی انتقاد کرد. «متأسفانه اطلاع رسانی ها درست انجام نمی شود و صرفاً در فضای مجازی تأثیرگذاری لازم را ندارد چرا که همه وقت رصد این فضا را نخواهند داشت لذا باید سیمای شهری را برای امر اطلاع رسانی مهیا کنیم.»
«اردلان» با بیان اینکه سیمای شهری مناسب برای مبارزه با کرونا نیست از اینکه تنها اطلاع رسانی ها متکی شده به فضای مجازی و از فضای حقیقی دور گشته گفت و خواستار تغییر در سیمای شهری با هشدارهای لازم شد.
او همچنین خطاب به هیئت های 17 گانه اصناف گفت که باید رؤسای این هیئت ها همه در ارتباط میدانی با مردم بوده و در امر اطلاع رسانی دخیل باشند.
دفاع شهرداری از هیچ
با انتقاد معاون عمرانی بود که نماینده شهرداری مثل همیشه به دفاع از مجموعه خود پرداخت. مجموعه ای که آن طور که باید در حوزه کرونا موفق عمل نکرد. «خسرو عزتی» در حالی مدعی است شهرداری در حوزه اطلاع رسانی کار کرده که اطلاع رسانی را تنها در کشیدن آژی خطر می داند و گویا اصلاً معنای گفته های «چنگیز اردلان» را متوجه نشد!
با این وجود حتی هشدار با بلندگو هم توسط شهرداری درست و به موقع انجام نمی شود چرا که تنها در یکسری از نقاط شهر حضور پیدا می کند و مکان های حساس را نادیده می گیرد./
نظر شما