هفته بین المللی سلامت مردان از 15 تا 21 ژوئن برگزار می گردد و در سالجاری با توجه به شیوع کووید 19 در دنیا و شدت ابتلا و مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان سبب شده است که این موضوع در صدر مسایل مطرح شده در هفته فوق قرار گیرد. در سالجاری به دلیل شیوع بیشتر بیماری کووید 19 در مردان شعار هفته مذکور Take Action on Covid-19 می باشد.
گرچه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ و زن و مرد در معرض خطر کرونا ویروس هستند، اما سن و جنس به عنوان دو فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیر گذارند.
ابتلا و سن افرادی که علائم شدیدتری پیدا می کنند یا ابتلا به کرونا در آنها منجر به مرگ می شود، در سال های پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است.
همچنین تاکنون موارد آلودگی و شدت ابتلا و مرگ و میر در مردان بیشتر از زنان بوده و این افراد نیازمند مراقبت و توجه بیشتر هستند. مهمترین عواملی که در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید 19 در مردان نقش بازی می کنند و در مطالعات مختلف در نقاط مختلف دنیا مورد تاکید قرار گرفته اند، عبارتند از: دلایل بیولوژیکی مانند دلایل ژنتیکی ،هورمونی و آنزیمها ، دلایل مربوط به پروفایل اجتماعی و مسئولیت شغلی و اقتصادی مردان که سبب مواجهه بیشتر آنان با عوامل خطر می شود.
از سویی دیگر دلایل فرهنگی از جمله باور غلط مردان مبنی بر قوی تر بودن مردان نسبت به زنان و در نتیجه غافل ماندن تمرکز از سلامت سبب می شود مردان کمتری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کنند یا کمتر از زنان به رعایت اصول بهداشتی تعریف شده مانند شستشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی مبادرت می ورزند.
پرهیز از زندگی بی تحرک و فعالیت بدنی کافی در این گروه از اهمیت زیادی برخوردار است. از سوی دیگر، فعالیت بدنی با شدت متوسط، ایمنی بدن را در مقابل بیماری کرونا بالا می برد و در کاهش استرس های ناشی از این بیماری مهلک موثر می باشد.
مصرف دخانیات هنگام ابتلا به کرونا، علائم بسیار شدیدتر و کشنده تری ایجاد می کند، چرا که دود ناشی از دخانیات مانع از رسیدن اکسیژن به ریه ها می شود.
علاوه بر مرگ و میر ناشی از کووید 19 بیماری های شغلی مانند بیماری های ریوی، سرطان های شغلی، گرفتاری های اسکلتی عضلانی، عوامل تاثیرگذار ناشی از شغل بر سلامت باروری مردان و حوادث شغلی از مهم ترین مواردی هستند که سبب مرگ و میر یا ناتوانی و بیماری مزمن در مردان می شوند.
فراهم شدن محیط کار سالم که در آن کارکنان و مدیران با هم برای حمایت و ارتقای سلامت کار می کنند و شرایط لازم برای تغذیه صحیح، تحرک بدنی کافی، حذف مصرف دخانیات و سایر مواد اعتیاد آور، رفاه و سلامت روانی و تامین ایمنی و سلامتی کارکنان مدنظر قرار گیرد و امکان استفاده از خدمات بهداشتی و غربالگری می تواند در ارتقای سلامت شغلی کارکنان و بویژه مردان موثر باشد.
نظر شما