آیا مجلس کارآمد صدای کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی را می شنود؟ دکتر اسمعیل نبی زاده

بدون مقدمه باید گفت همه می دانیم که دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه مردمی و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است و یک تجربه انقلابی است.

در شرایط فعلی و در ایران به روایت آمار و ارقام تعداد2569مرکز آموزش عالی وجود دارد، که 530 واحد دانشگاهی وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی است و درواقع 2039 مرکز آموزش عالی با دانشگاه آزاد اسلامی در حال رقابتند.

دانشگاه آزاد اسلامی نه تنها کمکی از دولت دریافت نکرده بلکه با پرداخت بیمه و مالیات سبب تحکیم نظام جمهوری اسلامی در بدترین شرایط کشور در طی دوران جنگ تحمیلی و پس از آن است. در سال 2019 برترین دانشگاه ایران و در رتبه 371 دنیا قرار داشت(1).

این در حالی است که ایران براساس آخرین آمار دارای 1300 شهر می باشد یعنی به ازای هر دو شهر تقریبا یک واحد دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد(2).

اگردانشگاه های دولتی مادر را در این محاسبه که 141 دانشگاه بوده ، دخیل نمایم به ازای هر 9 شهر یک دانشگاه توسط دولت ساخته شده است.با احتساب 466 مرکز پیام نور 607 مرکز آموزش عالی دولتی خواهد شد یعنی به ازای هر دو شهر یک مرکز آموزش عالی دولتی وجود دارد(3) .

پس مشخص است که دانشگاه آزاد اسلامی چه خدمتی را قبل از ایجاد مراکز آموزشی عالی غیر انتفاعی و حتی پیام نور به مردم کشور داشته است.وقت آن رسیده است که مجلس کارآمد تصمیم بگیرد آموزش عالی کشور نیاز به چه تحولی دارد تا مراکز آموزش عالی متعدد که در شرایط فعلی بزرگ ترین تهدید در کاهش کیفیت علمی کشور است به فرصت تبدیل شود.

برخی از مراکز در حال فعالیت حتی دو عضو هیات علمی تمام وقت نه تنها در یک رشته بلکه برای کلیه رشته ها ندارند.صدور مدارک بی کیفیت در کشور سال هاست داد نخبگان را درآورده ولی کسی نیست که پاسخگو باشد؛حادثه به حدی دردناک است که برخی از رشته ها حتی در دانشگاه های دولتی مادر نیز در حال انقراض هستند. این در حالی است که ارتقای یک عضو هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی آنقدر سخت و طاقت فرساست که گویی هفت خوان رستم شده است.

در سالی که تحریم های ظالمانه، فشار مضاعفی بر قشر شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی وارد آورده، حقوق اعضای هیات علمی و پرسنل در دانشگاه های دولتی تقریبا بیش از دو برابر (در مشاغل و رتبه ی یکسان ) دانشگاه آزاد اسلامی است، و حتی حقوق در مجموعه وزارت آموزش و پرورش به مراتب بهتر از دانشگاه آزاد اسلامی است. این انتظار بر همگان علی الخصوص مجلس رواست که دانشگاه آزاد اسلامی را به لحاظ مالی مساعدت نمایند.حالا که تصمیم مجلس یازدهم تقویت بعد نظارتی است، شایسته است تبیین کند که چه برنامه مشخصی برای کاهش تعدد مراکز آموزش عالی بی کیفیت دارد؟ آیا مجلس یازدهم برنامه ای برای سر و سامان دادن آموزش عالی بسیار پراکنده و ناهمگون در کشور دارد؟ دانشگاه آزاد اسلامی ازجبهه های جنگ گرفته تا همه بلایایی طبیعی(زلزله، آتش سوزی، سیلاب، کرونا و ....) همیشه در خدمت مردم بوده و هست. لذا وقت آن رسیده است که مجلس از بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا ، که مولود انقلاب است و در روزهای سخت در خدمت انقلاب بوده، در جهت حمایت از آن دریغ نکند.

*عضو هیات علمی دانشگاه

منابع

https://ana.ir/fa/news/3/382588/

https://www.alef.ir

https://www.isna.ir

کد خبر 304247

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha