به گزارش کردپرس، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یکشنبه 8 تیر ماه، در سفر یک روزه به آذربایجان غربی، از برخی مراکز درمانی این استان در ارومیه، خوی، بوکان و میاندوآب بازدید کرد.
اما دستاورد حریرچی در این سفر عمدتا به وعده ها برای رفع نواقص و بهسازی تجهیزات بیمارستانی چند شهر استان خلاصه شد و مابقی بازدیدها به توصیههای بهداشتی مشابه، لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و آموزش تهیه و دستور استفاده از ماسک اختصاص یافت این در حالی بود که خود معاون وزیر بهداشت در اغلب این بازدید ها و جلسات ماسک نداشت.
از سفری که معاون کل وزیر بهداشت و درمان در این شرایط بحرانی به استان داشت، خروجیهای راهبردیتری انتظار می رفت اما بازدید ها و جلسات تماما یک محتوا داشتند.
تنها دستاورد قابل توجه در سفر به بوکان بود که در آن جلسه شبانه، معاون کل وزیر بهداشت با راهاندازی بخش انژیوگرافی، تخصیص اعتبار برای تجهیز کلینیک فوق تخصصی بیمارستان، احداث اکسیژن ساز یا تانکر اکسیژن و مجوز بکارگیری ۲۰ پرستار و تحویل ۵۰ تخت به بیمارستان موافقت کرد، مواردی که مسئولان بوکانی پیشتر برای رفع آنها بارها درخواست داده بودند.
اما در باقی مراکز درمانی استان که محل بازدید بود، معاون وزیر با بیان وضعیت هشدار، عدم رعایت مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را دلیل افزایش بیماری دانست و گفت: علی رغم افزایش تعداد ابتلا در استان، با تدابیر اتخاذ شده با کمبود تخت بیمارستانی، اکسیژن و یا کمبود مواد مصرفی و کیت های آزمایشگاهی مواجه نشدیم.
نماینده ویژه وزیر بهداشت مسئولیت تهدید کمبود تخت را به مردم واگذار کرد و گفت: اگر موارد بهداشت فردی و فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی به درستی رعایت نشود با افزایش قابل توجهی از بیماران مبتلا به کرونا و کمبودهای جدی در استان آذربایجان غربی مواجه خواهیم شد.
اما او کوچکترین اشاره ایی به وضعیت ناگوار بیمارستان مهاباد که در روزهای گذشته با کمبود کادر و اکسیژن روبه رو بود، نکرد و با بازدید از بوکان و میاندوآب از مهاباد گذشت.
در این میان حتی بازدید از سردشت که با وجود 1600 جانباز شیمیایی یکی از حساس ترین نقاط استان در مقابله با کرونا به شمار می رود، مورد استقبال معاون وزیر بهداشت قرار نگرفت این در حالی است که بیمارستان 64 تخت و خوابی این شهر با کمبود تخت و تجهیزات روبه رو است و 10 نفر از جانبازان شیمیایی آن نیز به کرونا مبتلا شده اند.
حریرچی 11 شهرستان استان را در وضعیت قرمز اعلام کرد و گفت: هم اکنون در آذربایجان غربی شهرهای ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، سردشت، سلماس، مهاباد، میاندوآب، نقده و خوی وضعیت قرمز و 6 شهرستان دیگر هم در وضعیت زرد و نارنجی قرار دارند.
او همچنین یکی از مصادیق افزایش آمار مبتلایان را عدم رعایت فاصله گذاری اجتماعی در خود بخش بهداشت و درمان، مطب های خصوصی ، داروخانه ها و آزمایشگاهها دانست و گفت: قبلا ما از نظام پزشکی خواستار اصلاح در این زمینه شدیم و الان نیز این درخواست را داریم و قطعا اگر رعایت نشود از اختیارات قانونی خود در این زمینه استفاده خواهیم کرد.
به گزارش کردپرس، در حال حاضر ارومیه سومین بیمارستان خود را هم وارد فاز بستری بیماران کرونا کرده و افزایش تعداد مبتلایان روزانه بین 700 تا 800 نفر در کل استان بستری می شوند. سن ابتلا، بستری و مرگ و میر پایین آمده و بنا به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، استان در اغلب موار رکورد زده است به نحوی که در روزهای اخیر سن مرگ و میر در استان به 22 سال هم رسیده بود.
دلیل افزایش ابتلا به کرونا را نمی توان تنها به عدم رعایت توصیه های بهداشتی از سوی مردم نسبت داد بلکه در کنار آن باید نبود زیرساخت های مناسب درمانی، کمبود نیرو در برخی از مراکز و عدم مدیریت صحیح درمان استان را هم لحاظ کرد، موضوعی که مورد انتقاد فعالان صنفی حوزه سلامت استان هم واقع شده است اما از دید معاون وزیر پنهان ماند.
در نهایت؛ تمامی توصیه های معاون وزیر به استفاده از ماسک خلاصه شد، ماسکی که هنوز هم به وفور یافت نمی شود و در صورت پیدا شدن هم با افزایش قیمت روبه رو است. به گفته حریرچی، مقرر شده استفاده از ماسک از هفته آینده آن در برخی از اماکن عمومی اجباری می شود اما معاون وزیر مشخص نکرد که چرا از هفته آینده و از امروز نه؟!
نظر شما