به گزارش کردپرس، نشریه میدل ایست آی و دیده بان حقوق بشر سوریه گزارش دادند نیروهای کرد سوریه در واکنش به آنچه ممانعت از ورود آذوقه به دو منطقه کردنشین شیخ مقصود و اشرفیه حلب از سوی نیروهای دولتی عنوان کرده اند، اقدام به ایجاد محدودیت در مناطق تحت کنترل دمشق در دو شهر قامیشلو و حسکه کرده اند.
یک منبع امنیتی در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه در مصاحبه با میدل ایست آی، تنش نیروهای کرد با نیروهای دولتی در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه را تایید کرده است. او گفته است نیروهای امنیت داخلی کردها موسوم به نیروهای آسایش کنترل مجموعه تهیه نان صنعتی البعث را که وابسته به دولت مرکزی است، در دست گرفته اند. آنها گفته اند این اقدام را در پاسخ به ممانعت نیروهای دولتی از ورود آرد و دیگر مواد غذایی به دو منطقه کردنشین شهر حلب انجام داده اند.
منابع دیگری به این نشریه گفته اند نیروهای کرد سوریه از ورود خودروها به منطقه تحت کنترل دولت مرکزی در شهر حسکه جلوگیری می کنند اما افراد می تواندد تردد کنند.
کارشناسان و فعالان مسائل سوریه این تنشها را مربوط به تلاش های دو طرف برای کنترل برخی نقاط سوریه دانسته اند. اکرام حمو، فعال سوری در شمال سوریه با اشاره به این که دو منطقه کردنشین شهر حلب، از سال 2012 تحت کنترل نیروهای کرد سوریه موسوم به یگان های مدافع خلق بوده، از تلاش دولت مرکزی برای بیرون راندن این نیروها از این مناطق و کنترل نیروهای دولتی بر آن خبر داده و تنش های اخیر را مرتبط با این موضوع دانسته است.
نواف خلیل، مدیر مرکز مطالعات کردی نیز به میدل ایست آی گفته است دولت سوریه می خواهد مناطق تحت کنترل کردها را دوباره تحت کنترل خود در آورد و مخالف همپیمانی میان کردها و ایالات متحده آمریکاست. او تاکید کرد دولت سوریه حقوق کردها را به رسمیت نمی شناسد. او تلاش دولت برای کنترل مناطق کردنشین را به انتشار گزارش هایی مبنی بر احتمال معاف شدن کردها از تحریم های آمریکا مرتبط دانست. این کارشناس مسائل سوریه این اقدامات دولت را در راستای فشار دمشق بر کردها برای بهره مند شدن دولت مرکزی از معافیت احتمالی علیه کردها دانست.
نیکولاس هراس، تحلیلگر مرکز نیولاینز نیز گفت: مناطق کردنشین تحت کنترل نیروهای کرد سوریه در شهر استراتژیک حلب همواره چالشی برای کنترل کامل دولت بوده است. دمشق مناطق کردنشین شهر حلب را زمینه ساز حضور نیروهای دموکراتیک سوریه در آن می داند و به همین سبب ایجاد محدودیت ها در این مناطق از سوی دولت مرکزی، ابزاری برای فشار بر نیروهای دموکراتیک سوریه است.
این کارشناسان با اشاره به تحولات اخیر آینده روابط میان کردها و دولت مرکزی را مبهم توصیف کرده اند.
نظر شما