سلیمان بشیری، رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پیرانشهر به خبرنگار کردپرس گفت: با تلاش های صورت گرفته در جلسه اخیر شورای ثبت آثار طبیعی کشور، پرونده سه اثر طبیعی از استان آذربایجانغربی شامل غار چبیکلو ، آبشار خرپاپ و سنگهای خورنج مورد بحث و بررسی قرار گرفت که در نهایت پرونده سنگ های افسانه ای خورنج مورد تأیید و در فهرست آثار ملی طبیعی کشور به ثبت رسید قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین دو پرونده دیگر از استان آذربایجان غربی جهت بازبینی و تکمیل پرونده به جلسه بعدی شورای ثبت آثار طبیعی کشور ارجاع گردید.
بشیری اظهار داشت: سنگ های افسانه ای خورنج بعنوان نمادی از تاریخ این سرزمین که در محدوده شهرستان پیرانشهر واقع شده است چند سالیست که مورد توجه علاقمندان به حوزه تاریخ و فرهنگ این منطقه قرار گرفته است لذا لازم بود تا این موفقیت قبل از این برای پیرانشهر کسب می شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی پیرانشهر در خاتمه عنوان کرد: لازم است در طی این مسیر از تمامی افردای که برای کسب این افتخار، مجموعه میراث فرهنگی شهرستان را همراهی کرده اند قدردانی شود.
روستای خورنج پیرانشهر در فاصله ۲۰ کیلومتری شمال شرقی این شهر بر سر راه مهاباد و نقده واقع شده است. این روستا در مجاورت منطقه ای قرار دارد که با سنگ های عظیم الجثه ای احاطه شده است سنگ های افسانه ای خرنج به طرز شگفت انگیزی بر روی هم انباشته شده اند.تاکنون هیچ گونه تحقیق علمی و زمین شناسی در رابطه با نحوه تشکیل این سنگها صورت نگرفته است . این سنگها بصورت تکه های حجیمی بر روی هم انباشت شده و منطقه گردشگری کندوان را در ذهن هر بیننده ای تداعی میکند.
نظر شما