به گزارش خبرگزاری کُردپرس، افزایش بیکاری این روزها ارمغان یک مهمان ناخوانده به نام کرونا است که چند ماهی است جا خوش کرده و خیال رفتن ندارد. کرونا که شیوع پیدا کرد بسیاری از کسب و کارها مانند رستوران ها، کافی شاپ و تالارهای پذیرایی که جزو مشاغل پرخطر بودند، به صورت اجباری تعطیل شدند تا شاید زنجیره انتقال این ویروس منحوس هرچه سریعتر قطع شود و مردم دوباره با خیال راحت به سرکارهایشان برگردند اما این مهمان ناخوانده جا خوش کرد و ماندگار شد و همین مشاغل آسیب فراوانی از بودن آن دیدند. چرا که اینبار دیگر لازم نبود از سوی نهادهای مسئول تعطیل شوند بلکه خود به خود به دلیل ترس و واهمه مردم از حضور در چنین اماکنی، به تعطیلی کشیده شدند. این مسئله به ویژه در شهر سنندج این روزها به وضوح قابل مشاهده است، غذاخوری ها و بستنی و آبمیوه فروشی هایی که در مرکز شهر تا پیش از کرونا، برو بیایی برای خود داشتند حالا دیگر خبری از آنها نیست و بسیاری یا به طور کلی تعطیل شده اند و یا اینکه تغییر کاربری داده اند. وضعیت شهر به گونه ای شده که خبر از بیکاری گسترده ای می دهد که در انتظار کردستان است. چرا که سایر کسب و کارهایی هم که تاکنون به حیات خود ادامه داده اند از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند و در آستانه ورشکستگی قرار دارند و تمام اینها به آمار بیکاران اضافه می کند.
کردستان همواره در صدر آمار بیکاری کشور قرار داشته و پس از شیوع کرونا هم بسیاری از کسب و کارهای آن از این بیماری آسیب دیده و به علت نبود حمایت به تعطیلی کشیده شده اند حالا افرادی که با این مشاغل خود را از بیکاری نجات داده بودند، هم به آمار بیکاران استان اضافه می شوند. کارگر یکی از غذاخوری های مرکز شهر سنندج که حالا دیگر در یک مغازه سبزی فروشی کار می کند، می گوید: «دیگر کسی جرات رفتن به غذاخوری را ندارد و از زمان شیوع کرونا تاکنون هیچ مشتری پایش را به غذاخوری ما نگذاشته بود بنابراین صاحب کارم مجبور شد غذاخوری را تعطیل کند و ما از کار بیکار شدیم. چند روزی است در این مغازه سبزی فروشی مشغول به کار شده ام اما همکارانم همه در حال حاضر بیکار هستند در حالیکه همه نان آور خانواده هایشان هستند.»
برای جلوگیری از افزایش بیکاری در استان، این مشاغل نیازمند حمایت جدی دولت هستند تا بتوانند به حیات خود ادامه دهند بنابراین باید دولت به صورت جدی ورود پیدا کند و مانع تعطیلی این کسب و کارها شود.
نظر شما