به گزارش کردپرس، بابک فتولی، از پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو و حمامیان که زیستگاه اصلی و دائمی برای جمعیت زادآوری میش مرغ در کشور است بازدید کرد.
در این بازدید از فعالیت هایی که در قالب برنامه عملی میش مرغ انجام شده و همچنین راهکارهای عملی برای نجات این گونه در معرض خطر انقراض بررسی و مشکلات و دغدغه های زیست محیطی منطقه با ارائه برنامه های آتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
مشاور معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در این بازدید میدانی ضمن قدردانی ازاقدامات خوب انجام شده گفت: حفظ و نگهداری از گونه میش مرغ از اولویت اول و مهم سازمان حفاظت محیط زیست کشور است .
او افزود: معاونت محیط زیست طبیعی سازمان آمادگی دارد تا مساعدت های لازم را به منظور تامین اعتبار برای افزایش حفاظت از میش مرغ و همچنین خرید محصول به صورت سرپا را در سال جاری را فراهم آورد.
در این بازدید سید مسعود حسینی ، مدیر گروه پرندگان سازمان حفاظت محیط زیست کشور نیز گفت: نجات گونه میش مرغ دغدغه اصلی و مهم سازمان است و برنامه هایی توسط دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش بر اساس پیشنهادات استان و برنامه عمل ملی تهیه، است.
حسینی افزود: این مهم با تامین اعتبار صورت گرفته و مقرر شده است در سالجاری برای نجات این گونه ارزشمند اجرایی شود.
به گزارش کردپرس، میش مرغ (چیرگ، در زبان کردی)، بزرگترین پرنده پروازی در ایران به شمار می رود که از کل جمعیت آن در کشور تنها ۳۵ تا ۴۰ فرد در زیستگاه های بوکان در آذربایجان غربی، به نام دشت «سووتاو» تخمین زده می شود.
زیستگاه این گونه جانوری به شدت تحتتاثیر فعالیتهای کشاورزی، چرای دام و تغییرات کاربری اراضی است. زیرا این پرنده لانه خود را روی زمین درست می کند و متاسفانه زمان جوجهآوری آنها با برداشت محصول در مزارع همزمان میشود؛ از این رو در بسیاری از موارد لانههایشان زیر تیغ کمباینها تخریب و جوجه هایشان تلف میشوند
در کردپرس بیشتر بخوانید؛
تهدید تنها پناهگاه حیات وحش«میش مرغ» ایران با مجوز صمت آذربایجان غربی!
محصول ۳۸ هکتار اراضی کشاورزی بوکان برای حفاظت از میش مرغ ها خریداری شد
نظر شما