به گزارش خبرنگار کردپرس، چالش زمین مسکن ملی در قروه همچنان ادامه دارد و بعد از اعتراضات صورت گرفته این بار فعالان محیط زیست به پا خواستند و از آن طرف هم امام جمعه قروه نسبت به رفع مشکلات و توجه به درخواست متقاضیان تذکر داد.
امام جمعه: صدای مردم را بشنوید
امام جمعه شهرستان قروه در تریبون نماز جمعه در خصوص اعتراضات متقاضیان مسکن ملی برای زمین تعیین شده، بیان کرد: بسیاری از متقاضیان معترض اند که شهرستان در این زمینه نسبت به دیگر شهرستان ها عقل مانده و باید متولیان امر در این زمینه پاسخ دهند و اگر صحت دارد علت را اعلام کنند.
«حجت الاسلام عابدین رستمی» با تأکید بر اینکه مشکل مردم با گفت و گو قابل حل است، افزود: مردم به دلیل اینکه تجربیات مسکن مهر گلزار شهدا را دارند، بدبین شده اند و نگرانند که به مشکلات خدمات رسانی بخورند.
به گفته او قبلاً برای مسکن مهر گلزار شهدا درست عمل نشده و همین ذهنیت منفی در مردم ایجاد کرده لذا باید موارد کارشناسی و به مردم تضمین خدمات رسانی داده شود.
ورود فعالان محیط زیست
همچنین بعد از اعتراض پژوهشگر و نویسنده قروه ای و نامه متقاضیان به استاندار کردستان؛ این فعالان محیط زیست بودند که به پا خواستند و همراه معترضان شدند. در همین زمینه انجمن محیط زیستی «سراب سبز قروه» در نامه ای به فرماندار شهرستان قروه هم خواستار توجه به محوطه تاریخی سرانجیک و جلوگیری از تخریب صخره و محیط زیست منطقه شد.
«احمد انور» در نامه مدنظر آورده است: نظر به اینکه دولت طرحی به عنوان مسکن ملی ارائه داده که اقشار نیازمند خانه را صاحب خانه نماید، خوشبختانه با همت مسئولان، شهر قروه پیشتاز این طرح مهم بوده، اما در این راستا چندین موضوع مرتبط در انتخاب محل مورد توجه قرار نگرفته است:
- توجه نکردن به نظر متقاضیان که قرار است عمر خود را در این خانه ها سپری کنند.
- ضلع غربی تپه سوم حاشیه شهر و ناخواسته تعبید گاه محسوب می شود.
- کسب نکردن تجربه از ایجاد مسکن مهر در جوار صخره سرانجیک و آرامستان شهر.
- تخریب محیط زیست، محل مورد نظر جزو زمین های مرتعی و صخره ای شیب دار بوده، ایجاد مسکن نیاز به تخریب، تسطیح، حمل و انباشت هزاران تن خاک و سنگ در محل دیگر شده که ضمن هزینه بالا، تخریب محیط زیست را در محل دیگر نیز دو چندان می کند.
- ایجاد مانع در دسترسی راحت به کوه و طبیعت سایر شهروندان و برهم زدن منظر طبیعی منطقه.
- نیاز به هزینه بالا برای ایجاد امکانات رفاهی شهری از قبیل آب و فاضلاب، برق، گاز، تلفن، فروشگاه، فضای سبز و سایر خدمات.
- وجود صدها هکتار زمین مسطح در شرق، غرب، خصوصاً شمال شهر قروه که خرید آن برابر با هزینه های صرف شده برای تخریب، انفجار، تخلیه و حمل و همچنین در نظر گرفتن زمان صرف شده می تواند برابری کند.
لذا باتوجه به موارد بالا و سایر موارد فنی و محیط زیستی، خواهشمند است دستور فرمایید نسبت به انتخاب محل تجدید نظر شده تا ضمن جلوگیری از تخریب طبیعت و محیط زیست، شأن و احترام اقشار کم درآمد فاقد خانه حفظ و ارتقاء پیدا کند.
حال باتوجه به تمامی انتقادات و اعتراضات صورت گرفته برای زمین در نظر گرفته شده در مسکن ملی باید دید تکلیف متقاضیان چه می شود و آیا متولیان امر چاره اندیشی خواهند داشت!
نظر شما