به گزارش خبرنگار کردپرس، یکی از اصلی ترین مشکلات بیمارستان شهید بهشتی قروه مربوط می شود به تشخیص نادرست یا تشخیص ندادن بیماری ها توسط پزشکان و متخصصان این بیمارستان؛ مسئله ای که بارها توسط مردم مورد اعتراض بوده و حتی جاهایی هم منجر به شکایت و بررسی های قضایی شده، این در حالی است که اکثر بیماران وقتی به استان های همجوار مراجعه کرده اند بیماریشان درست تشخیص داده شده و مورد درمان هم قرار گرفته اند. نمونه های بارز این مشکل بارها در این خبرگزاری رسانه ای شده است. حال در همین زمینه خبرنگار کردپرس علت این مشکل را از رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان در نشست کارگروه سلامت پرسید که به پاسخی عجیب رسید.
«فریدون عبدالملکی» با بیان اینکه در هر شغلی خوب و بد هست، با یکی دانستن حرفه پزشکی و دیگر مشاغل با هم، عنوان کرد: ما نانوای خوب داریم و نانوایی هم داریم که آرد را خراب می کند، قصاب خوب داریم و قصابی هم داریم بد؛ خب در حرفه پزشکی هم یک پزشک آموزش هایی دیده در رده های بالای تخصصی بسته به نوع تیپ شخصیتی، میزان توانایی و شرایط موجود از آن توانمندی ها استفاده می کند.
به گفته او پزشک اگر تخلف کند به نظام پزشکی ارجاع و باید پاسخ دهد، اینکه پرسیده می شود چرا نمی تواند تشخیص دهد و دیگری می تواند، سؤالی است که محلی از اعراب ندارد!
بر اساس گفته های «عبدالملکی»؛ «در بیمارستان دو کمیته هست که اگر بیماری فوت کند بررسی می شود و اگر روی آن شکایتی باشد به نظام پزشکی ارجاع و دادستانی و افراد صاحب نظر در آن مورد اظهار نظر می کنند».
مطابق سخنان او اظهار نظر عمومی درباره این مسئله چندان درست نیست و باید دانست که دستگاه های نظارتی و دانشگاه وظیفه نظارت بر حسن اجرای خدمتی که ارائه می شود را بر عهده دارند و اگر خدمتی خوب ارائه نمی شود نمی توان به ساده قضاوت کرد چون در حیطه تخصصی بوده و مانند مسایل اداری عمومی نگاه کردن صحیح نیست».
با این پاسخ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان محتوای اصلی سؤال یک یخش به قصور پزشکی و یک بخش تشخیص بیماری مرتبط بود.
باید گفت این یکی کردن حرفه پزشکی با مشاغلی همانند نانوایی یا قصابی است که محلی اعراب ندارد چرا که یک پزشک با جان آدمیزاد سر و کار دارد و انسان، خمیر و گوشت نیست که بگوییم اینبار اشتباهی صورت گرفت بار دیگر جبران می شود!
اینکه چرا تعدادی از پزشکان بیمارستان شهید بهشتی قدرت تشخیص بیماری بیماران را ندارند به نظر می رسد به توجه و احساس مسئولیت داشتن نسبت به ویزیت بیمار در بیمارستان آن هم دولتی مرتبط باشد.
اینجا سؤالی مطرح می شود «چطور ممکن است پزشکی که سال ها سابقه کاری دارد و قطعاً باید نسبت به علایم بیماری ها آشنا باشد، نتواند یک بیماری را درست تشخیص دهد و ساده از آن بگذرد؟» این دیگر مسئله ای تخصصی نیست که اظهارنظر کردن درباره آن به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی محلی از اعراب نداشته باشد بلکه سؤالی است که برای بسیاری از مردم قروه پیش آمده و زمانی این سؤال شدت می گیرد که بیماری که در بیمارستان قروه بیماری اش تشخیص داده نشده در مراجعه به شهر و استانی دیگر همانند «همدان» نه تنها بیماری اش شناسایی بلکه درمان هم شده است!
آیا پزشکان «همدان» درس و تخصصی جدا خوانده اند؟ یا مسئولیت و تعهدشان جدی تر است!
ناظر بر عملکرد پزشکان کجاست؟
هر مجموعه ای ناظری دارد که از بیرون بر عملکرد کاری آن مجموعه نظارت می کند و هرجا مشکلی پیش بیاید اقدامات لازم صورت می گیرد همانند سازمان بازرسی که مسایل اداری را رصد و پیگیری می کند. در این میان نظارت بر نهاد تخصصی مانند وزارت بهداشت و درمان توسط چه کسانی و کدام ارگان باید باشد؟ نظارت بر عملکرد پزشکان چگونه باید صورت گیرد؟
اینکه ناظر بر کار پزشکان نظام پزشکی است و نظر اصلی توسط یک پزشک ارائه می شود، آیا قابل قبول خواهد بود؟ چرا مجموعه ای خارج از حوزه درمان به عملکرد پزشکان نظارت نمی کند؟
همین تعارض در این زمینه باعث شده بسیاری از مردم نسبت به شکایت از تخلفات پزشکی چشم پوشی کرده و امیدشان را برای رسیدن به حق از دست دهند! به هر حال نیاز است متولیان مرتبط در حوزه نظارت بر بهداشت و درمان تغییراتی را لحاظ و اندکی از درد مردم را مرهم بخشند./
در این زمینه بیشتر بخوانید:
- عملکرد منفی علوم پزشکی کردستان در بهداشت و درمان قروه
- «کرونا» از ضعف مدیریت درمانی در قروه رونمایی کرد
- آنچه در بیمارستان قروه می گذرد؛از سرگردانی بیمار تا تهدید خبرنگار
- سایه سنگین پزشکان در بیمارستان شهید بهشتی قروه
- شلیک انتقادات به بیمارستان قروه/افشای پشت پرده حوزه درمان
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما