به گزارش خبرنگار کردپرس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در نشست کارگروه سلامت شهرستان قروه حاضر نشد در برابر انتقادات و سؤالات مسئولان پاسخی بدهد، بعد از نشست اما به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. هرچند پاسخ ها از نظر خبرنگاران شهرستان چندان قانع کننده هم نبود.
«فریدون عبدالملکی» پاسخ یکسری از سؤالات خبرنگاران را وصل به قانون مرتبط کرد و یکسری دیگر را نادرست دانست و در نهایت هم همان جنبه دفاعی از عملکرد بهداشت و درمان را ادامه داد.
* در بیمارستان قروه اعتراضاتی نسبت به دخالت افرادی خارج از کادر درمان در امور پزشکی می شود، در این زمینه چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
در این زمینه هر فردی که معترض است می تواند شکایت کرده و اگر ثابت شود قطعاً برخورد لازم صورت گرفته و آن فرد یا افراد از هر کدام بخش چه اداری یا خدماتی و... باشند، مورد اعمال قانون قرار می گیرند.
* در خصوص کمبود پزشک که بارها نسبت به آن انتقاد شده و هر بار هم وعده هایی داده می شود و تعدادی پزشک می آیند اما به آن ماندگاری استاندارد در بیمارستان نمی رسد، علت این مسئه چیست؟
ببینید در کل کشور مسئله کمبود پزشک مطرح هست که بخش مهمی از کمبود پزشک به دلیل شرایط اقتصادی است که برای پزشکان به وجود آمده و ماندگاری لازم را ندارند.
از آن طرف با مصوبه مجلس ظرفیت افزایش پیدا کرده خب خروجی آن را هفت سال بعد، تنها در بخش عمومی خواهیم دید، لذا الآن به لحاظ اقتصادی باید طراحی داشته باشیم که ماندگاری پزشکان ایجاد شود تا مسئله کمبود پزشک رفع شود.
* در مورد کمبود دارو هم مسایلی وجود دارد؛ داروهایی که وجود ندارد چگونه تأمین می شوند؟
بیش از 95 درصد دارو داخل کشور تأمین می شود و 5 درصد داروی خارجی است و این کمبود بیشتر شامل داروهای خارجی یا داروهای داخلی است که مواد اولیه آن از خارج کشور تأمین می شود.
در حال حاضر قرار است ساز و کاری تهیه شود که دارو به ویژه برای بیماران صعب العلاج به دست خود بیماران برسد یعنی دم در خانه شان ارسال می شود و همین روال برای بیماران خاص هم مدنظر خواهد بود.
بحث های دارویی یه بخش کلی بوده و یک بخشی هم منطقه ای است و در این زمینه متقاضیان باید به واحد دارویی شبکه بهداشت و درمان مراجعه کنند و داروی مورد نظر خود را اعلام کنند تا توسط سامانه مدنظر، دارو شناسایی و گفته می شود که کدام داروخانه دارو را دارد.
* درباره عقب افتادن کارانه کادر درمان و اعتراضاتی که صورت گرفت، چه تدبیری اندیشیده شد؟
در این زمینه وضعیت اصلاً خوب نیست و شأن همکاران ما هم این نیست.
بخش زیادی از درآمدهای حوزه درمان در بیمه ها بلوکه است و همین باعث شده که کارانه ها با تأخیر پرداخت شود.
در سه ماهه گذشته سه کارانه پرداخت شده و در تلاشیم که این فاصله کاهش یابد و این نحوه پرداخت در شأن کادر درمان نیست و قطعاً این مسئله انگیزه را از کادر درمان می گیرد و در خدمت رسانی آنان به بیماران هم اثرگذار خواهد بود.
* در خصوص مشکلات اورژانس شهید عبدالملکی قروه مباحثی مطرح شد، در این مورد چه اقدامی خواهد شد؟
ببینید بحث تعطیل شدن آنجا سال هاست مطرح شده، باید دانست زمانی اورژانس در آنجا شکل گرفت که بیمارستان خارج از شهر محسوب می شد و برای دسترسی مردم لازم بود اما حالا بیمارستان جزو شهر به حساب می آید و گاهی وقت ها بودن این اورژانس باعث می شود که وقفه در رسیدگی به بیمار شود و زمان رسیدگی به بیمار از دست می رود و این خوب نیست.
شاید از آنجا بتوان به عنوان کلینیک سرپایی استفاده شود اما به عنوان اورژانس محلی از اعراب ندارد، ضمن اینکه الان داخل شهر فوریت ها هم مستقر است و به محض اینکه به فوریت ها خبر داده شود در هر جایی از شهر بیمار منتقل خواهد شد.
احتمال اینکه اورژانس تبدیل به مرکز سرپایی شود هست و تعطیلی آن چندان قطعی نیست.
* چرا نرخ دندانپزشکی بخش خصوصی در قروه بسیار بالاتر از شهرهای دیگر است؟
دندانپزشکی تعرفه دارد و باید همه جا رعایت شود، این تفاوت قیمتی شاید در نوع مواد مصرفی باشد که در این زمینه واحد نظارت بر درمان شبکه باید ورود کرده و تفاوت قیمت ها را نظارت داشته باشد.
* یکی از مشکلات قروه فعالیت دندانسازان تجربی است که حتی باعث اعتراض دندانپزشکان هم شده، چرا در این زمینه برخورد قانونی صورت نمی گیرد؟
شبکه بهداشت برابر مقررات موجود باید با این دندانسازان برخورد کند، دندانپزشکی دو بخش دارد شامل یک بخش دندانپزشکی و یک بخش هم دندانسازی است؛ در واقع ساخت دندان توسط دندانسازان باید باشد که با ارجاع دندانپزشکان به دندانسازان صورت می گیرد لذا با این کار ارتباط بین دندانپزشک و دندانساز برقرار شده و با این روش دخالت در امور دندانپزشکی هم نبوده و معیشت دندانسازان هم به خطر نمی افتد.
* چرا نتایج آزمایشگاه های قروه با دیگر مناطق کشور مانند «تهران» متفاوت است؟
این گفته اصلاً درست نیست، در آزمایش چند پارامتر نقش دارد؛ اولاً توسط چه دستگاهی انجام می شود؟ آیا کالیبره هست یا نه؟ توسط چه وسیله ای نمونه برداری و چه موادی استفاده می شود؟ چه فردی آزمایش را انجام می دهد؟ و می بینید که متغیرهای زیادی نقش دارد و باید دانست که برای همه آزمایشگاه ها در همه جای دنیا یک درصد خطای مثبت و یک درصد خطای منفی در نظر گرفته می شود./
نظر شما