به گزارش کردپرس، عمر سید علی رهبر جنبش تغییر در اظهاراتی که در جمع اعضای مجمع ملی این حزب ایراد کرد، گفت که در نشست های اخیر جنبش تغییر با احزاب حاکم و اپوزیسیون اقلیم کردستان، از آنان انتقاد کرده و به حزب دمکرات (پارتی) اعلام کرده که شما به عنوان حزب حاکم مسئول اصلی وضعیت کنونی اقلیم هستید و به اتحادیه میهنی نیز گفته اند که شما بازار و مبادی مرزی را تحت سلطه خود گرفته اید و باید از این سیاست اداره امور دست بردارید.
وی در این نشست که روز پنج شنبه 19 خرداد/ 9 جولای، برگزار شده و تصاویر ویدئویی آن روز دوشنبه منتشر شد، تاکید کرد که جنبش تغییر مقصر وضعیت کنونی اقلیم کردستان نیست و اصلاحات بزرگی نیز در اقلیم صورت نگرفته است.
عمر سید علی گفت: "در مورد وضعیت اقلیم کردستان، بیکاری و فقر افزایش یافته، بازار تعطیل شده و حقوق، بودجه، تولید وجود ندارد و مردم همه بیکار هستند (و ما را هم فرا گرفته) باید با این وضعیت چه کنیم و به این مشکلات رسیدگی و چگونه آن را حل کنیم؟ مسئول این شرایط کیست؟ آیا جنبش تغییر مسئول بروز این وضعیت است؟ آیا زمانی که جنبش تغییر در دولت فعلی اقلیم کردستان شرکت کرد، بحران شیوع ویروس کرونا وجود داشت؟ نرخ نفت مانند الان کاهش یافته بود؟ آیا بر اساس توافقنامه و برای ایجاد اصلاحات و مبارزه با فساد در دولت شرکت نکردیم؟ آیا برای سازماندهی همه نهادهای اقلیم و تبدیل آن ها به نهادهایی ملی وارد دولت نشدیم؟ آیا از توافق هایی که انجام دادیم و از انجام وظایف خود پشیمان شدیم؟ هر روز یقه ما (جنبش تغییر)را می گیرند و مدام از ما می پرسند که چه کردید؟ چنان که گویی می پندارند، همه چیز در دستان ما است و عصایی جادویی در اختیار داریم و با چرخاندن آن همه کارها را انجام می دهیم. برای این شرایط سخت که ما در دولت اقلیم کردستان هستیم، با دو حزب دیگر حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) می خواهیم اصلاحات را انجام دهیم و پروژه خود را تدوین کرده و نظر مستقل خود را داریم و چندین گفتگو را نیز در این مورد انجام داده ایم. چندین مقاله نوشته و مصاحبه هایی انجام شده و همه دوستان نظرات خود را اعلام کرده اند و نهایت (اصلاحات) تبدیل به دو مرحله شد که یک مرحله از ابتدای ماه جاری آغاز شده و مشتمل بر کاهش حقوق (های اضافی) و قطع دو حقوق و برخی امتیازات و غیره است و باید در مدت زمانی کوتاه پایان یابد و در انتظار نتایج آن هستیم، اما مرحله دوم (اصلاحات) و اساسی هنوز آغاز نشده که همه بخش های زندگی و وزارت خانه ها را بر اساس توافقی که داریم در بر می گیرد و شامل سیستم و نظام سیاسی نیز می شود و برای این وضعیتی که پیش آمده و مردم در شرایط کنونی قرار دارند هم فکر کردیم که در این شرایط چه کاری باید انجام دهیم."
وی افزود:" ما یک حزب و سازمان سیاسی و مدنی، معتقد به اصلاحات هستیم و اگر شرایط عادی و آرام باشد، بهتر می توانیم امور را انجام دهیم و قدم های بهتری برداریم و این ها را اول از همه به حزب دمکرات کردستان (پارتی) گفتیم که اگر شما درآمدهای داخلی اقلیم را به صورت مرتب و درست ساماندهی کرده و جمع کنید می توانید بدون فروش نفت هم پرداخت حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم را تامین و معیشت مردم را تضمین کنید، اما شما به جز اینکه نفت را در اختیار دارید، این درآمدها را هم مصادره کرده اید، این وضعیت است و به صورت کلی نظرات شما (مجمع ملی جنبش تغییر) را پذیرفته اند و حتی این بحث را هم مطرح کرده ایم که این شرایط شما تا کی می تواند ادامه داشته باشد؟ شما حزب حاکم در اقلیم هستید و نهادهای ریاست و نخست وزیری در اختیار شما است و با وجود اینکه ریاست پارلمان کردستان در اختیار اتحادیه میهنی است، اما شما در اکثریت هستید و 45 کرسی پارلمان متعلق به شما است و آنچه را بخواهید صورت می دهید. مسئول اصلی شما هستید."
رهبر جنبش تغییر همچنین گفت که در گفتگو با اتحادیه میهنی نیز اعلام کرده:" شما در اینجا هم تمام بازار را تحت اختیار خود گرفته اید و هم اینکه بر نقاط گمرک سلطه دارید و نه تنها آن را مصادره کرده اید، بلکه کاروان نظامی را هم در آن مستقر کرده اید و به خواست خود هر چیز را که بخواهید از تخم مرغ فاسد و غیره را بدون پرداخت گمرک وارد می کنید و از سوی دیگر هم مردم را تحریک می کنید که مثلا ما درخواست کرده ایم حقوق مردم قطع نشود (کاهش داده نشود) در حالی که این جا خود چنین بر سر درآمد مردم می آورید و می گویید حقوق آن ها کم نشود؟"
وی افزود : "بعد هم در دیدار با رهبران اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) این مسائل را به آنان گفتیم و البته این را هم بدانید که مشکلات داخلی در همه احزاب وجود دارد، پیش از همه در جنبش تغییر و در اتحادیه میهنی و حزب دمکرات هم همینطور."
همچنین تاکید کرد:" صد سال است که برای کسب این ساختار سیاسی تلاش کرده ایم و اکنون نیز به طور خلاصه به آنان اعلام کرده ایم، دو هدف اصلی داریم. اول از همه تامین معیشت مردم، اقلیم کردستان و باید دست کم معیشت مردم اقلیم تضمین و از جمله حقوق پرداخت شود. همچنین لازم است که همه درآمدهای اقلیم به صورت شفاف جمع آوری شده و حداقل معیشت مردم تضمین شود و این کار هم از طریق صلح و آشتی میان احزاب سیاسی میسر می شود به ویژه حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی)، از طریق صلح و سازش می توانیم همه چیز را دوباره کنترل کنیم و ما نیز با شما خواهیم بود."
نظر شما