فرماندار پاوه در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: شوشمی معمولا در اوج فعالیت هایش حداکثر برابر با روزهای رکود مرزی مانند پرویزخان، مبادله کالا داشته است در حالیکه این مرز فاصله بسیار نزدیک تری تا سلیمانیه دارد.
وی یکی از مشکلات مرز شوشمی را کمبود فضای لازم برای تخلیه بارهای ترانزیتی عنوان کرد و گفت: میدان مانور برای کامیون ها در بازارچه شوشمی بسیار اندک است. معمولا بخش زیادی از وقت اداری وقت صرف جابجایی و دور زدن کامیون های حمل بار در آن فضای محدود می شد.
ایده پور با ذکر این نکته که مرز شوشمی در منطقه کوهستانی و با توپوگرافی سخت و خشن واقع شده است در ادامه عنوان کرد: در طول سه سال گذشته دو و نیم میلیاردتومان صرف تراشیدن صخره ها شده که اینکار منجر به ایجاد 8 هزار متر زمین شده است و این عرصه تنها برای بارگیری همزمان 10 تریلی، فرصت ایجاد کرده است.
وی عنوان کرد: همچنین وقت اداری بازارچه را به دو برابر افزایش دادیم ولی تنها تاثیر 20 درصدی بر حجم مبادلات داشت.
فرماندار پاوه افزایش ظرفیت مبادلاتی مرز شوشمی را نیازمند راهکارهای کاربردی تر دانست و گفت: با توجه به وضعیت موجود مذاکراتی را با طرف عراقی برای گشایش دوازه دوم انجام دادیم که خوشبختانه منجر به امضای تفاهم نامه شد و این معبر جدید به عرض 14 متر، چند روز قبل با حضور مقامات گمرک سلیمانیه و نخشه ناصح احمد فرماندار حلبچه رسما افتتاح شد.
وی روان کردن ترافیک مبادلاتی داخل بازارچه را یکی از مزیت های بسیار مهم دروازه جدید دانست و گفت: با بازگشایی مرز جدید کامیون های حامل بار می توانند وارد محوطه بازارچه شوند و پس از انجام بارگیری، بدون نیاز به دور زدن و در کمترین زمان ممکن از دروازه دوم خارج شوند.
ایده پور عنوان کرد: تا پیش از این کامیون های عراقی پشت مرز صف می کشیدند و به نوبت وارد محوطه می شدند و تا کامیون های قبلی پس از اتمام کار، دور نمی زدند و خارج نمی شدند؛ امکان ورود کامیون های بعدی وجود نداشت.
فرماندار پاوه عنوان کرد: تا پیش از گشایش دروازه جدید، این بازارچه ظرفیت تبادل روزانه حداکثر 150 کامیون کالا را دارا بود ولی اکنون این ظرفیت حداقل به دو برابر افزایش یافته است.
نظر شما