به گزارش کردپرس، سد کرم آباد پلدشت در آذربایجان غربی که از آن به عنوان بزرگترین طرح اقتصاد مقاومتی شمال غرب ایران در زمینه مهار آبهای مرزی نام برده می شود، اردیبهشت ماه سال 98 با حضور رییس جمهور افتتاح شد.
این سد، پنجمین سد آذربایجان غربی است که خارج از بستر رودخانه احداث میشود و برای اجرای آن یک هزار و 3۰۰ میلیارد تومان هزینه شد.
هدف از اجرای این طرح مهار آبهای سطحی، برداشت حقآبه ایران از دریاچه سد ارس، توسعه فعالیتهای کشاورزی مبتنی بر سامانههای آبیاری مدرن، افزایش راندمان آب کشاورزی و افزایش درآمد مردم منطقه با ارتقای شاخص درآمد در واحد سطح است که سالانه با آبگیری ۱۱۲ میلیون متر مکعب آب از محل احداث شده در حاشیه رودخانه ارس آب مورد نیاز ۱۹ هزار و ۲۵۰ هکتار شبکه آبیاری را تامین می کند.
اما با گذشت یک سال از افتتاح سد، توسط ریاست جمهوری، نماینده ماکو در مجلس معتقد است؛ این سد با 95 درصد پیشرفت فیزیکی هنوز به بهرهبرداری نرسیده است.
محمد علیپور به تسنیم می گوید: اواخر اردیبهشت سال 98 این پروژه توسط رئیس جمهور افتتاح شد اما هماکنون برای تکمیل پنج تا ۱۰ درصد باقی مانده از سدکرم آباد، ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار لازم است و عدم بهرهبرداری از آن سبب شده مبلغ ۱۴۰۰ میلیارد تومان صرف شده در آن بدون استفاده باقی بماند.
نماینده ماکو، چالدران، شوط و پلدشت در مجلس اضافه می کند: هم اکنون 22 هزار هکتار زمین در آن منطقه آماده اما بلاتکلیف است، یعنی لولهگذاری آن انجام و آبیاری بارانی انجام شده است و در پشت سد کرمآباد نیز آب وجود دارد و به صورت پمپاژ به زمینهای زراعی خواهد رفت اما متاسفانه هم اکنون عدهای اقدام به باز کردن شیرآلات نصب شده در آن میکنند و بنابراین سرمایهگذاری کلانی که برای این پروژه شده نیز در حال نابودی است.
با این حال اخیرا استاندار آذربایجان غربی از پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی شبکهگذاری فرعی و اصلی چهار سد «کرمآباد»، «چایپاره»، «پیرانشهر» و «تکاب» خبر داده و می گوید: برنامه داریم در صورت تامین اعتبار، طرحهای آبرسانی به زمین های کشاورزی پایین دست سدها امسال به بهره برداری برسند.
نظر شما