ستاد احیای دریاچه پروژه های سد سازی در آذربایجان غربی را متوقف کرده بود

استاندار آذربایجان غربی اظهار داشت: پس از خشک شدن دریاچه ارومیه، تخصیص آب بخش کشاورزی و گلخانه ها محدودیت پیدا کرد و ضمن توقف پروژه های سدسازی کل پروژه هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت داشتند، رها شدند، زیرا ستاد احیا معتقد بود سدها سبب می شوند که حقابه دریاچه واریز نشود.

به گزارش کردپرس، به نقل از ایرنا؛ محمد مهدی شهریاری اظهار داشت: اکنون حدود هفت میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می شود که این رقم باید بین ۱ تا ۲ میلیارد مترمکعب باشد.

او افزود: در صورتی که مصرف آب کشاورزی بهینه شود، برای احیای دریاچه ارومیه و اینکه به تراز اکولوژیک برسد، بسیار مفید است.

استاندار تصریح کرد: پس از خشک شدن دریاچه ارومیه و تشکیل ستاد احیای آن، محدودیت هایی برای حقابه کشاورزی اعمال و پروژه های سدسازی در دریاچه ارومیه متوقف شدو حتی محدودیت هایی نیز در توسعه بخش کشاورزی، تخصیص آب کشاورزی و گلخانه ها اعمال شد.

شهریاری ادامه داد: در این میان حتی برخی پروژه هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت داشتند، رها شدند زیرا ستاد احیا معتقد بود سدها سبب می شوند که حقابه دریاچه واریز نشود و از این رو پیمانکاران رها شدند که مشکلات حقوقی هم به بار آورد.

او بیان کرد: خوشبختانه با بارندگی های خوبی که در سال ۹۷ داشتیم، این فکر مجددا احیا شد که پروژه های سدسازی بتواند جلوی سیلاب ها را بگیرد و آب ذخیره کند.

نماینده عالی دولت در استان آذربایجان غربی اضافه کرد: امسال کار ستاد احیای دریاچه ارومیه پایان می پذیرد و درخواست‌های زیادی درباره بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی داریم که در پی اجرای آن هستیم.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه دولت اقدام های بسیار بزرگی در زمینه آبیاری نوین در استان انجام داده است، گفت: تاکنون ۶۰ هزار هکتار از مزارع استان تحت پوشش شبکه گذاری اصلی و فرعی قرار گرفته اند واگر برنامه ریزی کنیم هم می توانیم از آب برای بخش کشاورزی استفاده کنیم و هم حقابه دریاچه ارومیه را تامین کنیم.

کد خبر 315687

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha