به گزارش خبرنگار کردپرس، شهرداری سریش آباد مدتی است از دید افکارعمومی دچار آسیب شده و در مسیر تزلزل ضعف مدیریت شهری قرار دارد. چه آن زمانی که پرونده تخلفات شهرداری این شهر چند سال پیش مطرح شد و بی نتیجه ماند و هیچ نهاد و مسئولی پاسخ افکارعمومی را نداد و چه حالا که نحوه مدیریت شهرداری به عواقب گذشته پیوند خورده و بخشی از مشکلات را در خود گرفته است.
همه این موارد باعث شده تا شهرداری سریش آباد با مشکلات بسیاری مواجه شود. یکی از همین مشکلات پرداخت نشدن به موقع حقوق پرسنل است که در سال 99 با حساب ماه جاری، مدت 5 ماه می شود که پرسنل این نهاد حقوق دریافت نکرده اند.
وعده بی اثر
19 بهمن ماه سال گذشته بود که چهارمین اعتصاب پرسنل شهرداری سریش آباد رقم خورد. اعتصابی که با وعده مدیرکل امور شهری استانداری کردستان برای پرداخت حقوق دوماه در عرض یک هفته پایان یافت.
وعده ای که به گفته پرسنل فقط همان حقوق دو ماه پرداخت شد و از عید به بعد هیچ مبلغی پرداخت نکرده اند.
حرف اصلی کارمندان تحصن کرده بر این بود که فقط حقوقشان را می خواهند. آنان در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اعتراض خود را مربوط به مسایل مالی اعلام کردند. «باتوجه به وضعیت اقتصادی و پیش آمدن ویروس کرونا زندگی کردن سخت شده و درست نیست در این شرایط حق و حقوق ما را هم ندهند.»
می گویند از بدو تأسیس شهرداری سریش آباد حقوق پرسنل پایین بوده و عده ای در این مدت تبدیل وضعیت شده اند اما نه تنها حقوقشان افزایش نیافته بلکه کاهش هم پیدا کرده است.
آخرین پرداختی این افراد مربوط به اسفند ماه 98 بوده که آن هم به همین شیوه با اعتصاب پرداخت شد.
پرداخت نشدن حقوق هم زندگیشان را در مرز نابودی قرار داده و هم انگیزه را از آنان گرفته است. «مشکلات مالی وجود دارد و پرداخت نکردن حقوق انگیزه را از ما می گیرد. ما کاری به حواشی شهرداری و شورای شهر و مشکلات گذشته نداریم. ما فقط می خواهیم حقوقمان پرداخت شود.»
مشکل پرداخت نشدن حقوق پرسنل شهرداری سریش آباد مربوط به امروز و دیروز نیست و قبلاً هم این تأخیر در پرداخت دستمزد بوده اما باتوجه به وضعیت اقتصادی حاکم در جامعه و تورم و گرانی که هست در قطع به یقین شرایط را سخت تر کرده و تنگناها برای این افراد بیشتر از گذشته می شود. «این سختی به طوری که است که حتی برای عقب افتادن یک ماه حقوق مشکلات چندین برابر می شود وای به حال 5 ماه.»
پرسنل شهرداری سریش آباد انتظار دارند صدایشان شنیده شود. می خواهند مسئولان به دادشان برسند. «مسئولان امر بیایند و بگویند اگر مشکل از پرسنل است اعلام کنند اگر مشکل از واریزی است پیگیری شود. اگر شهرداری درجه 4 نتواند خود را بچرخاند با این وضعیت قابل تحمل نیست.»
می دانند کمبود اعتبار هم دست مسئولان شهری نیست و مسئولان استان و کشوری باید تأمین اعتبار کنند اما با این وجود نمی توانند دست خالی هم به خانه بازگشته و پاسخ زن و بچه خود را بدهند. «بچه 5 ساله کمبود اعتبار متوجه نمیشه... باید بتونیم نیازهاشو رفع کنیم. 60 درصد از تمامی این افراد که اینجا تحصن کردن مستأجرند... قسط بانکی دارند... با این وضعیت ما توانایی خرید یه کیلو میوه هم نداریم و این وضعیت سزاوار نیست.»
با سختی این 4 ماهی که می رود بشود 5 ماه را سر کرده اند. اینبار دیگر به وعده یک ماه و دو ماه راضی نمی شوند. جرعه جرعه پرداخت حقوق برایشان سخت است. «می خواهیم حقوق عقب افتاده کامل پرداخت و از این به بعد سر موعد حقوقمان واریز شود. دیگر تحمل سختی را نداریم. اکثر انان وام 50 میلیونی گرفته اند و با این تأخیر در پرداخت حقوق وامشان هم با دیرکرد مواجه شده و حقوق هم که بگیرند ناچارند برای دیرکرد وام هزینه کنند.»
کارشان به جایی که رسیده که بعضی وقت ها به خاطر تنگنای شدید مالی مجبور شده اند حتی به صورت قرضی نان از نانوایی بگیرند. «این خیلی زشت است که کارگر شهرداری برود و نان از نانوایی قرض کند.»
دلخورند.. از حرف ها و وعده های بی اثر... از اینکه متولیان دنبال مقصر می روند. «دیگر به دنبال مقصر گشتن درست نیست. اینکه می گویند فلانی بود این وضعیت پیش آمد و حالا ما دنبال دزد گرفتن هستیم و از این حرف ها بی فایده است... کدام دزد؟! دزدی را هم نگرفتند و فقط شهرداری را بهم ریختند!»
نمی خواهند درگیر بازی شورا و شهرداری و اشتباهات گذشته شوند. فقط حقوقشان را می خواهند. «باید کار را درست کنند. به علت سیاست های اشتباه گذشته نباید مشکل را بیشتر کرد و باید وضعیت مدیریت شود.»
از بهانه ها می گویند. از اینکه صورت مسئله را پاک می کنند درد دارند. «اینکه می گویند شهرداری نیروی مازاد دارد بهانه است... چون نمی توانند تأمین بودجه کنند. ضعف برنامه ریزی دارند و نمی توانند تعامل ایجاد کنند. حتی اگر نیرو کم هم باشد وقتی نمی توانند بودجه را تأمین کنند فرقی ندارد.»
مشکل در نیروی مازاد است
تمامی این اعتراضات و اعتصابات در حالی صورت می گیرد و هربار تکرار می شود که پاسخ شورای شهر به کمبود اعتبارات و نبود بودجه و هدررفت بیت المال در گذشته می رسد و پاسخ مدیرکل امور شهری هم یا به وعده یکی دوماه پرداخت حقوق عقب افتاده ختم می شود و یا به این گفته که شهرداری باید به دنبال درآمد پایدار برای خود باشد.
«جمشید اسدی» در گفت و گو یا خبرنگار کردپرس در خصوص اعتصاب پرسنل شهرداری سریش آباد یکی از مشکلات شهرداری را گزینه های تحمیلی دانست. «در شهرداری سریش آباد خارج از نیاز شهرداری نیرو تحمیل شده و الان هم کمک هایی شده اما شهرداری یک نهاد غیردولتی است که باید خودش درآمد پایدار داشته باشد.»
او از مکاتبه با سازمان دهیاری ها و شهرداریهای وزارت کشور گفت. «در حال حاضر مکاتبه ای با مجموعه دهیاری ها و شهرداری ها شده و اعتبار لازم که گرفته شود، حقوق پرسنل پرداخت می گردد.»
«اسدی» از کمک های ماهانه به شهرداری سریش آباد خبر داد. «سال گذشته 658 میلیون تومان از تبصره 2 ماده 39 پرداخت شد و همچنین 224 میلیون تومان هم از محل سهم غیر و 75 میلیون تومان دیگر از محل ماده 58 واریز شده است.»
به گفته او سال گذشته یک میلیارد و 700 میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و 700 میلیون تومان هم از محل ارزش افزوده استانی پرداخت و در مجموع 2 میلیارد و 400 میلیون تومان به شهرداری سریش آباد کمک دولتی شده است.
«اسدی» از انعکاس مشکلات شهرداری سریش آباد از طریق ویدئو کنفرانس به سازمان امور شهرداری ها و دهیاری ها خبر داد و گفت که امیدوارم اعتبارات اختصاص داده شود تا بخشی از مشکلات حل گردد.
او با بیان اینکه شهرداری باتوجه به اینکه درآمدهایی از محل خودرو و معدن و ... دارد، انتظار می رود با روند 60 به 40 حرکت کند. «یعنی اینکه شهرداری از محل درآمدی خود40 درصد را در عمران هزینه کند و 60 درصد برای بودجه جاری بگذارد.»
«اسدی» صراحتاً اعلام کرد که در برابر نیروهای تحمیلی به شهرداری وظیفه ای ندارند. «هرکسی مجوز استخدامی دارد و قانونی رفته سرکار، ما در قبالشان وظیفه داریم ولی برای گزینه های تحمیلی که تزریق شده بر بدنه نحیف شهرداری چه سفارشی و چه به شیوه های دیگه توانی نیست و اساسنامه هم این موارد را مشخص کرده است.»
او در پاسخ به این سؤال که چرا زمان لازم جلوی گزینه های تحمیلی گرفته نشد، این تخلف را مربوط به گذشته دانست. «از زمان تأسیس شهرداری نیروهایی به بدنه شهرداری تحمیل شده بودند و آن موقع وضعیت مناسب بود و درآمد خوب بود و دیگر نیروی مازاد جذب شد و حال با مشکل مواجه شده است.»
شهرداری اسیر اشتباهات گذشته
گفته های مدیرکل امور شهری استانداری کردستان در حالی است که شورای شهر سریش آباد اصلی ترین مشکل پیش آمده را مربوط به پرونده تخلفات شهرداری در گذشته می دانند.
اعضای شورا در گفت و گو با خبرنگار کردپرس از اینکه برخی از مسئولان مرتبط در برابر تخلفات شهرداری در دوره قبل سکوت کرده اند به شدت گله مند بودند. «صحبت از نیروهای مازاد شده و باید گفت شهرداری ابتدا 114 نیرو داشت و جالا به 60 نفر رسیده و مشخص نیست این همه نیرو چطور و به چه روشی جذب شده بودند و حقوق آنان چگونه تأمین می شد؟!»
مطابق اظهارات آنان پیگیری برای تخلفاتی که در شهرداری شده بود بارها و بارها صورت گرفت و پاسخی داده نشد و معلوم نیست این سکوت چرا و چگونه به وجود آمده است. «خود مدیر امور شهری استانداری در جریان تمامی مشکلات هست اما در این مدت سکوت اختیار کرده و باید بگوید علت این سکوت چیست و چرا اقدامی نداشته اند؟!»
اعضای شورای سریش آباد مشکلات شهرداری را ناشی از هزینه کردهای بی رویه و نامعلوم، هدر دادن بیت المال با عناوین مختلف، مشخص نبودن نحوه منقاصات و مزایده ها، شفاف نبودن هزینه کرد بودجه ها و ... دانست.
در واقع آنچه شورای شهر به عنوان شاه کلید این مشکلات می داند باز می گردد به گزارش سازمان بازرسی که از شهرداری سریش آباد در دو سال قبل اعلام شد. هرچند روند بازرسی و گزارشات نامعلوم ماند و مسکوت اما اعضای شورا بر این باورند که مسئولان استانی مقصر اصلی به جود آمدن چنین مشکلاتی در شهرداری هستند.
«مطالبه ما اعضای شورای شهر سریش آباد از مسئولان استان این است که چرا در قبال سؤالات اعضای شورا که به همه ارگان های مختلف از سازمان بازرسی گرفته بیت رهبری رفت، پاسخی نداده و سکوت اختیار کردند؟!»
از یک طرف ابهامات و سؤالات بسیاری در خصوص جریان گزارش سازمان بازرسی و پرونده تخلفات شهرداری سریش آباد وجود دارد و یکسری مباحث در افکار عمومی مطرح می شود و از طرف دیگر هرچند پرسنل شهرداری معتقدند باید وضع موجود بدون پیوست به گذشته مدیریت شود اما نمی توان تأثیر اشتباهات مدیریت سابق در شهرداری سریش آباد را در بروز مشکلات فعلی این نهاد نادیده گرفت.
با این وجود اعضای شورا در خصوص رفع مشکل حقوق پرسنل از پرداخت یک ماه دستمزد خبر دادند. «در واقع 4 ماه حقوق معوقه داشتند پرسنل شهرداری که حقوق یک ماه واریز می شود و یک ماه هم مساعده دریافت کرده اند و با این حساب می توان گفت دو ماه حقوقشان پرداخت شده و می شود و تنها دو ماه می ماند از حقوق عقب افتاده که آن هم به محض تأمین اعتبار واریز می گردد.»
این تحصن که از ساعت 9 صبح شروع و تا ساعت 13 و 30 دقیقه ادامه داشت با همین وعده های پرداخت و تأمین اعتبار اتمام یافت اما در این میان باید گفت متولیان امر بهتر است به جای سرپوش گذاشتن بر روی یکسری از موارد و مهر سکوت بر لب زدن یکبار برای همین قصه تحصن را با مدیریت صحیح و شفاف خاتمه دهند.
در همین راستا خبرگزاری کردپرس باتوجه به تکرار این مشکل و حل نشدن دائم آن، بنا به رسالت رسانه ای خود با هدف شفافیت سازی در شهرداری سریش آباد پیگیر وضعیت و جریانات مرتبط خواهد بود./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما