به گزارش خبرگزاری کردپرس، در بند ج ماده 112 قانون برنامه ششم آمده است که برای جبران عقب ماندگی مناطق عملیاتی، برابر مصوبه سال 1376 ستاد کل نیروهای مسلح امتیازاتی به افرادی که در مناطق عملیاتی خدمت کرده اند، مزایایی داده می شود. از طرفی در قانون مدیریت خدمات کشوری نیز آمده است کارمندان و بازنشستگانی که در جنگ خدمت می کردند از مزایای حضور در مناطق عملیاتی برخوردار شوند اما از این مواد قانونی دو برداشت شده است که این برداشتهای متفاوت باعث بر زمین ماندن قانون و اجرای آن برای بازنشستگان شده است.
یک قانون و دو برداشت
یک برداشت این است که منظور قانون برنامه ششم توسعه «شاغلین» هستند و برخی تاکید دارند منظور «مناطق عملیاتی» است. اگر تأکید بر کلمه شاغلین باشد، بازنشستگان حذف خواهند شد که در حال حاضر اینگونه است و کسانی که ممکن است سالها پس از جنگ به دنیا آمده باشند، به صرف حضور در استانهای مشمومل مناطق جنگی از مزایای آن استفاده کنند اما بازنشستگانی که دوران جنگ در مناطق عملیاتی کار کرده اند از آن بهره ای نبرند.
طرح دوفوریت استفساریه برای تفسیر قانون در مجلس دهم
عبدالرضا مصری، نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دهم برای رفع این ابهام و تفسیر این قانون، یک طرح دوفوریتی طراحی کرد و آن را به صحن علنی مجلس آورد که نمایندگان در آخرین ماههای مجلس دهم با دو فوریت طرح استفساریه بند ج ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه با 146 رأی موافق، 22 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
مصری در این خصوص به خانه ملت گفته بود: ابهام در این قانون موجب شده تا بازنشستگان بیش از یک سال به دنبال حق خود و رسیدگی به آن باشند از این جهت طرح استفساریه ای را تهیه و پیشنهاد کردیم. استفساریه از این بابت که اگر کسی در زمان جنگ در مناطق عملیاتی خدمت کرده بر فرض بازنشسته شدن آیا مزایای حضور در مناطق عملیاتی به وی تعلق می گیرد؟ جواب «بله» است.
او همچنین گفته: این افراد 8 سال در مناطق جنگی حضور داشتند و گرفتار مشکلات فراوانی هستند. رتبه یک تا 5 به لحاظ وضعیت معیشتی و مشکلات اقتصادی عمدتا مربوط به استان های درگیر جنگ مانند خوزستان و ایلام و غیره است.
دست رد شورای نگهبان به تفسیر مجلس از قانون مناطق جنگی
اما بنا به اعلام عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، طرح دوفوریتی استفساریه بند «ج» ماده (۱۱۲) قانون برنامه پنجساله ششم در جلسه مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۰۹ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و طبق نظر شورای نگهبان «از آنجا که طرح مذکور تفسیر نیست و قانونگذاری جدید محسوب میشود، مغایر اصل ۷۳ قانون اساسی و نظر تفسیری شماره ۵۸۳/۲۱/۷۶ مورخ ۱۰/۳/۱۳۷۶ شورای نگهبان از این اصل شناخته شد.»
این طرح که شاید خیلی ها منتظر نتیجه آن هستند، پس از جواب رد شورای نگهبان یک بار دیگر به مجلس برگشت و به کمیسیون اجتماعی رفت اما با پایان کار مجلس دهم، همچنان راکد مانده است.
اعاده طرح مزایای مناطق جنگی و امنیتی برای بازنشستگان در مجلس یازدهم
بنا به درخواست افراد زیادی که منتظر نتیجه این طرح در استانهای مناطق جنگی هستند، این طرح توسط سارا فلاحی، نماینده ایلام در مجلس شورای اسلامی دوباره به جریان افتاد و بخش استانهای امنیتی نیز به آن اضافه و با امضای 50 نفر از نمایندگان جهت ارائه در صحن مجلس به هیئت رییسه تقدیم شده است.
سارا فلاحی در این خصوص به کردپرس گفت: بند «ث» ماده 112 قانون برنامه ششم توسعه این حق مزایای مناطق جنگی را به شاغلین اختصاص داده که شاید بسیاری از آنها نه جنگ تحمیلی را دیده و نه در جنگ شرکت داشته اند، در حالی که بازنشستگان که بهترین سالهای عمرشان را در جنگ سپری کرده اند، از مزایای این قانون بی بهره اند.
فلاحی گفت: در این طرح احقاق حق بازنشستگان استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، بوشهر و خوزستان به عنوان مناطق جنگی و استان سیستان و بلوچستان به عنوان استان امنیتی در نظر گرفته شده است که امیدواریم مد نظر نمایندگان محترم مجلس و شورای محترم نگهبان قرار بگیرد.
به گزارش کردپرس، شنیده شده است که این طرح از سوی کمیسیون اجتماعی مجلس نیز مورد توجه قرار گرفته است و قرار است ادامه کار آن را از مجلس دهم پیگیری کنند که امیدواریم کام بازنشستگان از هر راهی که ممکن است با تصویب نهایی آن و تأثیرش در فیشهای حقوقی آنها، شیرین شود.
نظر شما