به گزارش خبرنگار کردپرس، وضعیت سرانه فضای آموزشی در استان آذربایجان غربی مطلوب نیست، تعداد کلاس های تخریبی، نا امن و کانکسی همچنان بالا است.
سال گذشته آموزش و پرورش آذربایجان غربی اعلام کرد: «کمبود بیش از ٥ هزار کلاس آموزشی در مناطق مختلف استان مشهود است و ۲۰ درصد از فضای آموزشی آذربایجان غربی نیز فرسوده و تخریبی است و لازم است برای استاندارد سازی فضای آموزشی اقدام شود».
این آمار امسال بنا بر اعلام استاندار آذربایجان غربی به ٩ هزار کلاس درس رسیده است!
محمدصادق معتمدیان، در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با اعلام اینکه استان نیازمند حدود ۹ هزار کلاس درس است، گفت: «با استفاده از تمامی پتانسیل ها به خصوص ظرفیت های ملی برای ساخت مدرسه در سطح استان، شاهد بهبود شاخص های آموزش و پرورش آذربایجان غربی در دولت سیزدهم خواهیم بود».
از سویی دیگر، در نبود زیر ساخت های فرهنگی لازم، کمبود معلم و نیروی فرهنگی نیز در این استان مشهود است. آمار سال گذشته آموزش و پرورش آذربایجان غربی نشان می دهد که؛ «این استان نیازمند ٨ هزار و ۴۲۹ نفر نیروی جدید است که با در نظر گرفتن هزار و ۵۰۰ بازنشسته در سال ١٤٠٠ این تعداد به ۱۰ هزار نفر می رسد».
این مسئله در کنار سایر محرومیت های زیر ساختی و کمبود مدارس استان بر مشکلات حوزه فرهنگی آن افزوده است، آماری که امسال به کمبود ٩ هزار نیروی فرهنگی رسیده است و با احتساب بازنشستگان، ممکن است مجددا افزایش یابد!
استاندار آذربایجان غربی در جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی بیان کرد: «هم اکنون استان نیازمند ۹ هزار نیروی فرهنگی و معلم است و در شاخص های مختلف توسعه به ویژه آموزشی در ردیف استان های آخر کشور قرار گرفته و هم افزایی برای ارتقای شاخص ها ضروری است».
در واقع؛ کمبود کلاس های درس در آذربایجان غربی بنا بر آمار رسمی اعلام شده، از ٥ هزار کلاس در سال ١٤٠٠ به ٩ هزار کلاس درس افزایش یافته است!
کمبود نیروی فرهنگی و معلم هم از سال گذشته تا کنون تفاوت چندانی نکرده و از کمبود ٨ هزار و ۴۲۹ نفر نیروی جدید به ٩ هزار نفر رسیده است که با وجود بازنشستگان این ارقام باز هم بیشتر می شود.(کمبود ١٠ هزار معلم در آذربایجان غربی)
میانگین فضای آموزشی در کشور ٥.١٨ متر مربع است، اما این میزان در آذربایجانغربی ۴ متر مربع بود و توزیع آن هم نرمال نیست. استان آذربایجان غربی در سرانه فضاهای آموزشی حدودا در رتبه ۲۹ کشوری قرار گرفته است!
بیش از ۵ هزار کلاس تخریبی، خشتی، چوپی، سنگی و کانکسی و اجاره ای و حدود ۶ هزار کلاس که نیازمند مقاوم سازی هستند در استان وجود دارد و آذربایجان غربی با این کارنامه رتبه دوازدهم را در خصوص تعداد کلاس های نا امن کشوری دارد.
این استان هنوز هم ٣٩٩ مدرسه کانکسی دارد، یعنی در طول ٣ سال اخیر تنها ٧٨ مدرسه کانکسی جمع آوری شده است! هنوز هم نبود سیستم های استاندار گرمایشی در کلاس های درس مناطق محروم استان که به گاز شهری دسترسی ندارند، معضل دیگری در بخش آموزش و پرورش استان شناخته می شود و بنا بر آمار اعلام شده از خود این سازمان، تا بهمن ماه ١٤٠٠ همچنان ۱۳۰ باب مدرسه فاقد سیستم گرمایشی استاندارد هستند.
در کنار کارنامه ناموفق آموزش و پرورش و آذربایجان غربی، جبران کمبود نیروهای فرهنگی و افزایش جذب معلم در استان از طریق ایجاد مراکز دانشگاه فرهنگیان در استان می تواند تا حدوی راهگشا باشد.
در این خصوص رئیس دانشگاه فرهنگیان آذربایجان غربی دیروز در جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان استان که با حضور استاندار برگزار شد، گفت: «هم اکنون ٤ هزار و ۹۰۰ دانشجو در ۱۱ رشته کارشناسی و ۲ رشته کارشناسی ارشد این دانشگاه در سطح استان مشغول تحصیل هستند».
علی سلیمانی اصل افزود: «٧ هزار نفر مهارت آموز نیز در حال سپری کردن دوره یکساله هستند که امسال به خاطر جذب نیروهای نهضتی و حق التدریس، این تعداد افزایش یافته است».
در این جلسه همچنین استاندار آذربایجان غربی گفت: «آسیبهای ناشی از کم توجهی به مشکلات و کاستی های آموزشی و علمی، منجر به عدم توسعه یافتگی و افزایش نرخ تورم و بیکاری در آینده می شود».
او تاکید کرد: «توجه به زیرساختهای آموزش و پرورش و آموزش عالی از نیازهای اساسی و مهمترین راهکار برای جبران عقب ماندگی های استان است. همچنین تاثیر سرمایه گذاریهای انجام شده در بخش آموزش و پرورش و آموزش عالی، در بلند مدت نمود و مصداق عینی پیدا می کند و باید در عمل به این موضوع نگاه ویژه داشت».
گفتنی است؛ عقب ماندگی های استان آذربایجان غربی در بخش آموزش پرورش در دو بخش زیر ساخت ها و کمبود نیروی انسانی این استان را در پایین ترین رده های کشوری قرار داده است و متاسفانه کارنامه قابل قبولی از آموزش و پرورش استان در طول سال های اخیر دیده نشده است!
تغییرات مدیریتی هم در سال های اخیر به بهبود اوضاع کمک نکرده و عملکرد اداره کل آموزش و پرورش استان هر بار با انتقادات فراوانی روبه رو بوده است.
در روزهای پایانی مهر ماه سال ٩٩، هم جنجال تغییر مدیریت این اداره کل با ابهامات فراوانی رو به رو شد. در حالیکه وزیر آموزش و پرورش حکم سرپرست جدید اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی را در سفر معاون خود به این استان طی یک جلسه رسمی اعلام کرده بود اما یک ماه بعد همان حکم باطل و مدیر کل سابق که وضعیت حکم و سمت ایشان معلوم نبود، دوباره به سر کار باز گشت؟!
نظر شما