به گزارش کردپرس، 4 سد اجرایی متوقفشده در آذربایجان غربی شامل سدهای (سیمینه رود، نازلو، باراندوز و لیلان چای) هستند که طبق مصوبات کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، عملیات ساخت آنها سال ها است، متوقف شده است.
در واقع پس از خشک شدن دریاچه ارومیه، کل پروژه هایی که بالای ۵۰ درصد پیشرفت داشتند، رها شدند، زیرا ستاد احیا معتقد بود، سدها سبب می شوند که حقابه دریاچه واریز نشود.
یکی از آن ها سد سیمینه رود شهرستان بوکان بود که در سال ١٣٨٤ و در مجلس هفتم کلنگ زنی و در همان سال ردیف اعتباری آن در بودجه کشور تعریف شد، اما ساخت آن در سال ١٣٩٤ با مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه متوقف شد در حالی که بعد از صرف میلیاردها تومان هزینه، مسیرانحرافی آن آماده افتتاح بود.
در این مدت پس از بارها درخواست شروع مجدد عملیات ساخت و ساز این سدها، وزارت نیرو تنها به نامه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه در خرداد ماه سال 98 اکتفا کرده و اعلام می کرد: «وزارت نیرو درخواست را بهار سال 98 با کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه مطرح کرده است اما این کارگروه با احداث سد بر روی سیمینه رود مخالفت کرده است، بنابراین اختیار هرگونه تصمیمگیری در خصوص ادامه فعالیت اجرای آنها در حوزه مسئولیت کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه است».
یک سال پس از دست رد کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه به وزارت نیرو در خصوص از سر گیری ساخت سد های متوقف شده آذربایجان غربی، امروز 28 مرداد ماه ،معاون رییس جمهور دستور ساخت دوباره سد ها را صادر کرد.
نماینده بوکان در این خصوص اعلام کرد: معاون رئیس جمهور در نامه ایی به دکتر کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور دستور بررسی شروع مجدد ساخت سد سیمینه رود را صادر کرده است.
این دستور بعد از آن صادر شد که حبیب زاده در گفت و گو با معاون اول رئیس جمهور خواستار از سرگیری ساخت سد بوکان و لغو مصوبه ستاد احیای دریاچه ارومیه مبنی بر توقف ساخت این سد شده بود.
همچنین سیدسلمان ذاکر، نماینده ارومیه نیز امروز خبر داد که با دستور وزیر نیرو و در راستای احیای دریاچه ارومیه، ساخت و تکمیل سدهای (نازلو چای و باراندوز چای) ارومیه که به بهانه احیای دریاچه تعطیل شده بود، دوباره انجام میشود.
استاندار آذربایجان غربی نیز اول مرداد ماه جاری، ستاد احیای دریاچه را مسئول متوقف سازی پروژه های سد سازی در آذربایجان غربی معرفی کرد و گفت: امسال کار ستاد احیای دریاچه ارومیه پایان می پذیرد و درخواستهای زیادی درباره بهینه سازی مصرف آب در بخش کشاورزی داریم که در پی اجرای آن هستیم.
اکنون وسعت دریاچه ارومیه به ۲ هزار و ۹۰۳ کیلومترمربع رسیده و نسبت به سال گذشته تنها ۲۸ کیلومتر مربع کاهش یافته است و حجم آب دریاچه نیز به رقم سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
تثبیت نسبی وضعیت دریاچه ارومیه در کنار رها سازی یک هزار و ۳۲۳ میلیون متر مکعب آب از سدهای این استان طی سال جاری به دریاچه، سبب شده که بالاخره وزارت نیرو، بعد از 6 سال به عملیات مجدد ساخت سدهای متوقف شده در آذربایجان غربی چراغ سبز نشان دهد.
نظر شما