فرهاد سیف پناهی در گفت و گو با خبرنگار کُردپرس، افزود: مناطق حفاظت شده قوانین مختص به خود دارد و هرگونه دخل و تصرف خارج از ضوابط و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع است؛ اما متأسفانه برخی از افراد به منظور سودجویی و تصرف منابع ملی و یا گاهاً بدلیل عدم آگاهی به این مناطق، باعث تخریب و برهم زدن اکوسیستم بکر در مناطق می شوند.
او تاکید کرد: در صورت تکرار و تصرف موارد خلع ید شده علاوه بر مجازات مقرر قانونی، طبق مواد 690 و693 قانون مجازات اسلامی نیز با تخریب کنندگان و زمین خواران اراضی ملی به شدت برخورد خواهد شد.
سیف پناهی خاطرنشان کرد: از عموم مردم فهیم، متعهد و علاقمند به حفظ محیط زیست تقاضا می شود در صورت مشاهده هرگونه ملازمه ای با محیط زیست شامل: ساخت و ساز، تخریب، تصرف اراضی ملی، شکار و صید، آلودگی محیط زیست، آتش سوزی در محدوده منطقه حفاظت شده، موضوع را به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و پاسگاه های محیط بانی مستقر در منطقه اطلاع دهند.
منطقه حفاظت شده عبدالرزاق با وسعت 38569 هکتار در شمال شرق شهرستان سقز واقع شده است . این زیستگاه که شکل تپه ماهوری دارد در سال 1386 برابر مصوبه شماره 290 شورای عالی محیط زیست به عنوان منطقه حفاظت شده ثبت شده و دارای 180 گونه پرنده، 17 گونه پستاندارو 350 گونه گیاهی است. گونه شاخص این منطقه قوچ و میش ارمنی بوده و دو اثر مهم باستانی و گردشگری استان شامل غار کرفتو و قلعه باستانی زیویه در این منطقه قرار گرفته است .
نظر شما