به گزارش کردپرس، سازمان های حقوق بشری و مقامات کرد سوریه از اکتبر 2019 که ترکیه دو منطقه گری سپی و سری کانی را از کردها گرفت، بارها نسبت به قطع اب شرب حدود 450000 تن از ساکنان دیگر مناطق کردنشین تحت کنترل اداره خودگردان کردی شکایت کرده اند. ایستگاه پمپاژ و توزیع آب موسوم به علوک در منطقه تحت کنترل ترکیه و شورشیان تحت حمایت این کشور در سوریه قرار گرفته است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی هشدار داد وضعیت ساکنان منطقه تحت کنترل کردها بر اثر قطع مکرر آب شرب به حد بحرانی رسیده است و آب چاه های احداث شده توسط اداره خودگردان کردی برای مصارف خانگی مناسب نیست.
بر اساس این گزارش، آب شرب حدود 450000 تن از ساکنان مناطق تحت کنترل کردهای سوریه، از اکتبر 2019 که ترکیه گری سپی و سری کانی را تصرف کرد حداقل 8 بار قطع شده است و کردهای سوریه برای برقراری مجدد جریان آب مجبور به مذاکره با ترکها از جمله از طریق روسیه شده اند.
خیلی از ساکنان کرد سوریه و مقامات کرد سوریه، ترکیه را متهم کرده اند از آب به عنوان سلاح علیه کردها استفاده می کند.
مقامات کرد سوریه می گویند بعد از اکتبر 2019 که ترکیه ایستگاه پمپاژ آب علوک را تحت کنترل خود در آورد توافقی با کردها حاصل شد که بر اساس آن، آب مورد نیاز کردها در برابر تامین برق مناطق تصرف شده تحت کنترل ترکیه تامین شود. مقامات کرد و دیده بان حقوق بشر سوریه ترکیه را متهم کرده اند که کردها را برای ارسال برق بیشتر تحت فشار قرار داده است.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، دولت سوریه نیز ترکیه را به استفاده از آب به عنوان سلاح علیه کردها متهم کرده است.
سوزدار احمد، رییس مشترک اداره آب و برق مناطق تحت کنترل کردهای سوریه در این باره به خبرگزاری فرانسه گفته است ترکیه دائما خواستار ارسال الکتریسیته بیشتر است.
آهین سوید، از مدیران اداره انرژی مدیریت خودگردان کردی در سوریه نیز می گوید قطع اب شرب سوریه توسط ترکیه اتفاق جدیدی نیست.
بر اساس این گزارش، ترکیه علت قطع آب را تعمیر ایستگاه پمپاژ عنوان کرده است اما سازمان های کمک رسانی هشدار داده اند از آب به عنوان ابزار سیاسی و نظامی علیه کردها استفاده شده است.
آهین سوید افزود: از زمانی که ترکها سری کانی را تصرف کرده اند مذاکرات فراوانی درباره قطع آب از طریق پمپاژ علوک صورت گرفته است. اما این بار بعد از گذشت 10 روز از قطع آب در حسکه، کردها در روز 13 آگوست برق مناطق سری کانی را قطع کردند. دو طرف با میانجیگری روسیه روز شنبه گذشته موافقت کردند و بر سر برقراری جریان آب از روز دوشنبه این هفته به توافق رسیدند.
با این حال، نیکولاس هراس، تحلیلگر مسائل سوریه هشدار داد قطع آب مناطق تحت کنترل نیروهای کرد-عرب سوریه موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه باز هم ادامه خواهد یافت.
وی بر این باور است که تصرف ایستگاه پمپاژ آب علوک یکی از اهداف حمله اکتبر 2019 ترکیه به این منطقه بود چرا که ترکیه می خواست از آب به عنوان ابزار فشار علیه کردها استفاده کند.
نیکولاس هراس می گوید اکنون ترکیه قادر است آب حدود نیم میلیون نفر از ساکنان منطقه تحت کنترل کردهای سوریه را قطع کند که در برابر قطع برق از سوی کردها ابزار قدرتمندتری است.
نظر شما