به گزارش خبرنگار کردپرس، در آخرین روز از مهر ماه سال جاری، بیست و هفتمین تفاهمنامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداریها در قالب طرح "پردیس سینمایی امید مهاباد" بین معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان سینمایی و سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سرپرست شهرداری این شهر امضا شد.
این تفاهمنامه از احداث پردیس سینمایی امید مهاباد، با ۳۶۵ صندلی سینمایی در قالب سه سالن کوچک، متوسط و بزرگ خبر می داد و قرار بود روزانه قابلیت اکران سه تا ۶ فیلم سینمایی به روز کشور را داشته باشد.
حیدر خلیلی، معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 30 مهر ماه گفت: طبق این تفاهمنامه پردیس سینمای امید مهاباد پس از واگذاری به پیمانکار ظرف مدت ۶ ماه احداث میشود و برای احداث آن هفت میلیارد ریال از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداریها اختصاص پیدا میکند.
معاون سازمان سینمایی کشور همچنین اظهار داشت: با توجه به مشخص شدن مکان احداث پردیس سینمای امید مهاباد، پیشبینی میشود در ابتدای سال آینده (۱۴۰۰) راهاندازی شود.
در آن جلسه سرپرست فرمانداری مهاباد از اختصاص زمینی به مساحت هزار متر مربع در محل پارک خانواده این شهرتوسط شهرداری مهاباد جهت احداث پروژه مذکور خبر داد و گفت: امیدواریم با تلاشهای انجام گرفته مهاباد به زودی صاحب پردیس سینمایی شود.
اما و اگرهای شهرداری مهاباد در احداث پردیس سینمایی امید؛
اما با گذشت تنها 3 ماه از امضای بیست و هفتمین تفاهمنامه بین سازمان سینمایی کشور و شهرداری مهاباد در قالب طرح "پردیس سینمایی امید مهاباد" اکنون شهرداری اعلام کرده که کسری بیش از ٦٠ میلیارد ریالی در راه اندازی پروژه، عملا شهرداری را در بحرانی دیگر و تعهداتی دیگر قرار خواهد داد که اصلاً در این برهه، به مصلحت نیست.
سرپرست شهرداری مهاباد درخصوص احداث سینما پردیس امید و مواضع شهرداری مهاباد در گفت و گو با روابط عمومی شهرداری بیان کرد: همزمان با مطرح شدن برنامه و سیاست معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص طرح سینمایی امید که با همراهی شهرداری های کشور قابل اجرا است؛ شهرداری مهاباد نیز با استقبال از طرح مذکور و شناسایی کاستی های شهرستان در مقولە فرهنگی، طرح اولیه را تایید کرد.
چهار گزینه برای تعیین مکان سینما امید مهاباد
کریم محمدنژاد ادامه داد: زمینه های اجرای این پروژه توسط شهرداری مکان یابی و بازدید میدانی از استعداد های شهر با هماهنگی و اطلاع ریاست ادارە فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهار گزینه فراهم شد که این اماکن شامل؛ فضای آماده شدە تالار روباز محوطه پارک شیخ شلتوت، پیست اسکیت پارک پرستار ، زمین جنب جایگاه "سی ان جی" بلوار پرستار ، تالار روباز پارک خانودە که پس از بازدید محلی، نسبت به بررسی پلان، موقعیت تمامی گزینه ها برابر نقشه، وزن دهی و امتیاز دهی شد.
محمد نژاد اضافه کرد: در نهایت با توجه به تفاهم نامه مربوطه که متراژ برآورد مورد نیاز و قابل قبول جهت اجرای پروژه توسط سازمان سینمایی کشور؛ یکهزار متر مربع تعیین شده بود؛ موقعیت عرصە واقع در پارک خانواده، انتخاب و گزینه های پارک شیخ شلتوت و پارک پرستار، به علت کسر مساحت و کاربری های موضوعه رد شدند.
سرپرست شهرداری مهاباد بیان کرد: اما در خصوص عرصە جنب جایگاه "سی ان جی" علاوه بر مسایل تملیکی و عدم رفع معارض در اسناد ثبتی و مغایرت های آن با کاربری مورد قبول، مشکلات استقرار موقعیت مکانی زمین فوق الاشاره نیز که در دهنه و پهنا ملموس است؛ طراحی و پلان معماری را به جد؛ به چالش می کشد.
او افزود: ضمن آنکه عبور کانال پوششی هدایت آبهای سطحی، زیر زمینی و آبریز مناطق بالا دست پشت تپ و باغ شایگان، از این مکان، عملاً اجرای چنین سازه ای را غیر فنی و خالی از اشکال ندانسته و با اکثریت آرا، اجرای موقعیت پلان در آن مردود شد. البته اصرار مسئولین فرهنگی کشوری و شهرستان از ابتدا بیشتر بر موقعیت پلان پارک خانواده استوار بود و مرکزیت پارک، در بافت مرکزی شهر را حائز اهمیت ، وزن و امتیاز دانستند.
سنگینی کسری اعتبار اجرای پروژه سینما امید مهاباد بر دوش شهرداری!
سرپرست شهرداری مهاباد اظهار داشت: مطالعه اجمالی پروژه و برآورد آن جهت اجرا منتج به رقم هزینه کرد ۷۳ میلیارد ریال خواهد شد که برابر تفاهم نامه سازمان امور سینمایی و اعتبارات پوششی سازمان شهرداری ها آن هم مشروط؛ صرفا ١٢ میلیارد ریال تقبل نموده و کسری بیش از ٦٠ میلیارد ریالی اجرا بر دوش شهرداری سنگینی می نمایید و عملا شهرداری را در بحرانی دیگر و تعهداتی دیگر قرار خواهد داد که اصلاً در این برهه ، به مصلحت نیست.
به گزارش کردپرس، در روز امضای تفاهم نامه احداث سینما پردیس امید مهاباد معاون سازمان سینمایی کشور از هفت میلیارد ریال اعتبار از سوی سازمان سینمایی کشور و پنج میلیارد ریال از سوی سازمان شهرداریها خبر داده بود، که قرار بود برای احداث این پروژه اختصاص پیدا کند.
اما اکنون شهردار مهاباد از تقبل مشروط تنها 12 میلیارد ریال برابر تفاهم نامه سازمان امور سینمایی و اعتبارات پوششی سازمان شهرداری ها خبر می دهد و کسری 60 میلیارد ریالی به گفته شهردار مهاباد، این شهرداری را به عقب نشینی از ایجاد سینما پردیس واداشته است تا امید ها برای سینما امید خاکستر شود و بر باد رود.
سینما «تربیت» وابسته به جمعیت هلال احمر شهرستان مهاباد با ظرفیت 600 نفر در سال 1348 در این شهرستان تاسیس شد، اما پس از سالها در سال 81 به گفته مسئولان وقت گویا به دلیل عدم درآمدزایی و استقبال بسیار کم شهروندان به حالت تعطیلی درآمد.
این شهر با 168 هزار نفر جمعیت، از سال ها پیش تاکنون فاقد سالن سینما بوده است.
نظر شما