لمس مشکلات در بیمارستان قروه/ضرورت ساماندهی حوزه درمان

سرویس کردستان- مشکلات بیمارستان شهید بهشتی قروه با وجود سال ها اعتراض مردم در حالی پابرجاست که اینبار با پیگیریهای نماینده مجلس انتظار می رود تغییر و تحول اساسی در حوزه درمان حاصل شود.

به گزارش خبرنگار کردپرس، بیمارستان شهید بهشتی قروه که در جنوب شهر واقع شده در سال 62 بنای آن احداث و در سال 63 در زمینی به مساحت 153 هزار و 694 مترمربع با زیر بنای 6 هزار و 237 مترمربع به بهره برداری رسید هرچند در سال های اخیر با افزایش تعداد بخش های مختلف زیربنای این مکان به 8 هزار مترمربع ارتقا پیدا کرده اما باتوجه به قدمت 37 ساله این بیمارستان به نظر می رسد فرسودگی این مکان درمانی یکی از عوامل افت در خدمت رسانی درمانی و بهداشتی به مردم است.

فرسوده بودن بیمارستان به گونه ای بود که حتی معاون درمان وزیر بهداشت به همراه رئیس بیمارستان های کشور و رئیس دانشگاه های علوم پزشکی قطب غرب کشور در بازدیدی که شامگاه چهارشنبه به دعوت نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس، از آنجا داشتند به وضوح اشاره داشته و اعلام کردند که این بیمارستان ماهیت بیمارستانی ندارد.

لمس مشکلات در بخش های درمانی

این بازدید ابتدا از اورژانس بیمارستان آغاز شد. اورژانسی که از کمبود پزشک رنج می برد و علت آن را رئیس بیمارستان قروه پرداخت نشدن کارانه پزشکان دانست. به گفته «مهدی زند» همین پرداخت نشدن کارانه باعث می شود که پزشکان حاضر نشوند به بیمارستان و حتی قروه بیایند و قرارداد ببندند.

با اعلام همین مشکل بود که معاون درمان وزیر بهداشت خبر از پرداخت اعتبار برای کارانه معوق پزشکان داد.

«قاسم جان بابایی» سپس در بخش پرستاری اورژانس از نحوه تزریقات پرسید و تأکید کرد که تزریق عضلانی باید در بیمارستان باشد و وریدی به خارج از بیمارستان ارجاع داده شود.

او در ادامه از بخش بستری اورژانس بازدید کرد و بعد به بخش داخلی رفت. در بخش داخلی رئیس بیمارستان از محدودیت در عمل های الکتیو باتوجه به شیوع کرونا خبر داد و گفت که عمل های اورژانسی هم جدا شده اند.

بعد از آن در بخش کودکان بود که «جان بابایی» یکی بودن راهروی بخش داخلی و بخش کودکان را نادرست دانست.

در بخش دیالیز هم براساس گفته های «زند» 14 تخت وجود دارد و 44 بیمار دیالیزی هم از خدمات مرتبط بهره می برند.

اما یکی از مشکلات مهم مربوط به بخش سی سی یو بود که بنا به اظهارات «زند» این بخش مشکل در داکیومنت دارد که باعث اختلال در خدمات می شود. در این بخش «جان بابایی» وضعیت بیماران بستری شده را هم بررسی و چک کرد.

او در ادامه بازدید خود به بخش آی سی یو رفت و وضعیت این بخش را بسیار نامناسب اعلام کرد و بر توسعه آن تأکید داشت.

در اتاق عمل هم باز نامناسب بودن این بخش بود که معاون درمان وزیر بهداشت به آن اشاره کرد. «جان بابایی» از استانداردسازی اتاق عمل گفت و بر اضافه کردن فضای پشتیبان برای استراحت پزشکان و پرستاران و ریکاوری تأکید داشت.

او سپس به بخش کرونا رفت و با بررسی وضعیت رسیدگی به بیماران کرونا یکسری نکات مرتبط را یادآور شد.

کمبود پزشک و غفلت از تعهد پزشکی

بیمارستان شهید بهشتی قروه دارای 22 متخصص با 7 پزشک عمومی است که به دلیل کمبود پزشک عمومی برای بیمارستان از پزشکان مرکز بهداشت استفاده می شود و همین خود برای این مرکز مشکلاتی را ایجاد کرده است.

گرچه پرداخت کارانه به پزشکان نیازی است که باید محقق شود اما سؤال اینجاست یک پزشک تا چه میزان نسبت به انجام وظایف خود تعهد دارد و آیا دیرکرد در پرداختی ها باید باعث شود که یک پزشک تعهد خود را نادیده بگیرد؟! سوگند پزشکی در این میان چه می شود؟!

در واقع طبق گفته های رئیس دانشگاه علوم پزشکی کردستان، پزشکان این استان را در لیست سیاه قرار داده اند و حاضر به بستن قرارداد نیستند چرا که دو ماه کارانه پزشکان به نسبت دیگر استان ها در کردستان عقب افتاده است.

همین مسئله را می توان این گونه ارزیابی کرد که سوء مدیریت ها در کردستان از قبل باعث شده که حوزه درمان این چنین با مشکل مواجه شود و وضعیتی نابسامان را رقم بزند همچنین این امر حکایت از این دارد که مسئولان تلاشی برای حق مردم نداشته اند و از متولیان کشوری پیگیر امور مرتبط نبوده اند و در نهایت به نظر می رسد که تعدادی از پزشکان مادیات برایشان مهمتر از رسالت کاری و تعهد پزشکی است. تعهدی که گاهی اوقات هم با خطای پزشکی زیر سؤال می رود.

با این وجود معاون درمان وزیر بهداشت هرچند خبر از توزیع اعتبارات برای پرداخت کارانه معوق پزشکان داد اما مسئولان نباید از تعهد کاری پزشکان غافل شوند و آن را در نیازهای مادی پنهان سازند.

کمبود تخت بیمارستانی

بیمارستان شهید بهشتی قروه با قدمت 37 ساله در حال حاضر از 227 تخت مصوب 140 تخت فعال دارد و با بخش های «اورژانس، عفونی، داخلی، جراحی، نورولوژی، اطفال، زایمان، آی سی یو، سی سی یو» و اتاق عمل شامل «چشم، ارتوپدی، زنان، داخلی، ارولوژی، گوش و حلق و بینی» نفس می کشد.

این نفس کشیدن در حالی است که با کمبود تخت به نسبت مراجعین مواجه است. بر همین مبنا معاون درمان وزیر بهداشت از توسعه بیمارستان با 150 تخت در فاز دوم خبر داد و گفت که این کار باید سریع انجام شود چرا که این وضعیت در شأن مردم قروه نیست.

تأکید فراوان بر ساخت بیمارستان دوم

سالهاست که فرمانداران شهرستان بر ساخت بیمارستان جدید تأکید دارند و هر سال بی نتیجه مانده این تأکیدات. اما امسال با شیوع ویروس کرونا این نیاز برای ساخت بیمارستان دوم به شدت احساس شد به طوری که فرماندار قروه همه جا سخن از این نیاز ضروری می زد.

به گفته «حسین الماسی» ویروس کرونا ثابت کرد که شهرستان قروه نیازمند بیمارستان دومی است چرا که علاوه بر فرسودگی تجهیزات، تجمع بیماران کووید 19 و سایر بیماران، توقف عمل های الکتیو و نیازهای درمانی مردم و مراجعه بیماران به بیمارستان های خارج از شهرستان ابعاد نگران کننده ای را به تصویر کشانده است.

او ساخت بیمارستان جدید را از اولویت ها دانست و از معاون درمان وزیر بهداشت اجرای این درخواست را باتوجه به جمعیت شهرستان با یک بیمارستان آن هم قدیمی که پاسخ گو نیست، را خواستار شد.

«الماسی» بار دیگر به قدمت بیمارستان اشاره کرد و افزود: باتوجه به قدمت این بیمارستان، فرسودگی ابنیه و تجهیزات به طور کامل مشهود بوده، لذا بازسازی و احیا بیمارستان در راستای ارائه خدمات مطلوب تر و جلوگیری از بروز هرگونه حادثه ای، الزامی است.

او در ادامه به وضعیت خدمات درمانی بخش های شهرستان پرداخت و بیان کرد: شهرستان قروه دارای 3 بخش مستقل پرجمعیت با فاصله نسبتاً زیاد با مرکز شهرستان بوده که دو بخش دلبران و چاردولی فاقد اورژانس شبانه روزی برای ارائه خدمت به ساکنان این بخش هاست و این موضوع بارها به وقوع برخی اتفاقات ناگوار منجر شده و همواره موجبات نارضایتی شهروندان را در پی داشته است.

مطابق اظهارات فرماندار قروه دستگاه سی تی اسکن، سونوگرافی و ... مورد استفاده در این بیمارستان کاملاً قدیمی بوده و باتوجه به حجم مراجعات پاسخ گوی نیاز بیماران نیست. همچنین وجود تنها چند تخت آی سی یو باتوجه به جمعیت مراجعه کننده کافی نبوده و بخش مراقبت های ویژه کودکان هم از جمله کمبودهای جدی بیمارستان است.

«حسین الماسی» سپس به نبود متخصصان ضروری همچون ارولوژی، ارتوپد و متخصص اورژ انس اشاره کرد و از مشکل معوقات پرداختی پزشکان عمومی و تأثیر منفی که در جذب پزشکان متخصص داشته گفت.

آنچه باید حاصل شود

با وجود اعلام تمامی مشکلات مربوط به حوزه درمان شهرستان قروه به گفته فرماندار قروه آنچه قرار شد حاصل این بازدید باشد بدین صورت است که ظرف یک هفته آینده مقدمات و اقدامات لازم جهت احداث ساختمان جدید فاز توسعه بیمارستان 150 تختخوابی صورت گیرد.

همچنین تجهیزات موردنیاز بیمارستان شهید بهشتی قروه شامل دستگاه اکسیژن ساز، سی تی اسکن، تجهیزات اتاق عمل و ... ظرف حداکثر یک هفته توسط وزارت بهداشت تهیه و در اختیار بیمارستان قروه قرار گیرد.

«حسین الماسی» دیگر مصوبات در این بازدید را مربوط به تکمیل پروژه های نیمه تمام بهداشت و درمان دو شهرستان قروه و دهگلان و 4 واحد خانه بهداشت دانست و از اقدامات لازم شامل تأمین نیروی انسانی، تأمین اعتبار و ... برای فعالیت شبانه روزی مراکز بهداشتی و درمانی شهرهای دلبران و دزج و بلبان آباد گفت.

او پیگیری برای پرداخت کارانه معوق پزشکان، پرستاران و کارکنان بهداشت و درمان شهرستان های قروه و دهگلان را از دیگر مصوبات این بازدید اعلام کرد و به اقدام لازم برای تأمین و تحویل یک دستگاه آمبولانس به بیمارستان قروه و یک دستگاه هم به بیمارستان دهگلان اشاره داشت.

«الماسی» در ادامه گفت که باتوجه به احداث مرکز جامع سلامت خیرساز در شهر دزج ضمن تأمین تجهیزات این مرکز در خصوص امکان شبانه روزی شدن و ارائه خدمات باتوجه به فاصله نسبتاً زیاد از مرکز شهرستان مصوب شد که اقدام لازم صورت گیرد.

فرماندار قروه دیگر مصوبات این بازدید را مربوط به اصلاح خانه های بهداشت فرسوده در دو شهرستان قروه و دهگلان و تطبیق ساختار شبکه های بهداشتی منطبق با تقسیمات کشوری در کنار تأمین اعتبار برای نصب و راه اندازی آسانسور در کلینیک تخصصی بیمارستان شهید بهشتی قروه دانست.

حل معضل یکبار برای همیشه

این پیگیری نماینده مردم قروه در مجلس و فرماندار شهرستان قروه را می توان نقطه امیدی برای بهبود وضعیت درمانی شهرستان دانست. چرا که سالیان سال است مردم شهرستان نسبت به کمبود امکانات، ضعف در خدمات درمانی، کمبود پزشک، ضعف خدمات بهداشتی، فضای نامناسب بیمارستانی و ... معترض اند و همیشه چه از جانب نمایندگان و چه از جانب دیگر مسئولان وعده ها داده شده و بی نتیجه گذر کرده اند.

حال باتوجه به پیگیریهای «پرویز اوسطی» انتظار می رود این معضل بیمارستان شهید بهشتی قروه یکبار برای همیشه حل و آرامش خاطر به میان مردم شهرستان باز گردد./

* گزارش: زیبا امیدی فر

کد خبر 318782

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha