به گزارش خبرگزاری کردپرس، در محل پارک علم و فناوری استان ایلام جوانانی مشغول فعالیتند که هر کدامشان در حال کار بر روی یک ایده و گسترش آن برای باز کردن گرهی از موانع توسعه این استان هستند.
امین الیاسی، یکی از این جوانان است که 26 سال سن دارد و اگر چه عمران و معماری خوانده است ولی با اختراع قوی ترین ضدعفونی کننده در دنیا وارد حیطه الکترونیک و شیمی شده است. او به کردپرس در خصوص ایده اولیه اختراع این دستگاه گفت: در اوج همه گیری کرونا و تعطیلی کسب و کارها تصمیم گرفتیم که برای کمک به مردم و کسب و کارها این دستگاه را بسازیم.
او گفت: با تیم 9 نفره ای که در ابتدا بودیم هر کدام قسمتی از کار را انجام دادیم و خوشبختانه طی سه هفته توانستیم هر دو مدل الکلی و اوزونیزه این دستگاه ضدعفونی کننده را تولید کنیم. حامی ما شرکت شتابدهنده هانیس بود که هم در مرحله پیش شتابدهی و هم در مراحل دیگر به ما اعتماد کردند و حدود 200 میلیون تومان بر روی این ایده سرمایه گذاری کردند تا به نتایج امروز برسد.
این مخترع جوان، دستگاه ژنراتور اوزون را پیچیده ترین تکنولوژی تولیدشده در استان ایلام دانست و گفت: این دستگاه از آب معمولی برای ضدعفونی استفاده می کند و با شکستن اکسیژن و تبدیل آب به آبِ اوزونیزه، در 2 الی 3 ثانیه محل موردنظر را ضدعفونی می کند که این مهم هم از نظر اجتماعی و هم از نظر اقتصادی حائز اهمیت است.
الیاسی در خصوص نمونه مشابه این دستگاه توضیح داد: دستگاهی با این شکل و کاربری در دنیا تا کنون وجود ندارد اما از فناوری آب اوزونیزه در کشور آلمان در ساخت یکی از تجهیزات دندانپزشکی استفاده می شود ولی دستگاه ضدعفونی کننده ما منحصر به فرد است و در اماکن عمومی، بانکها، صنایع بزرگ و... استفاده می شود.
او گفت: اگر این دستگاه در هر مدرسه وجود داشته باشد، با توجه به سرعت و قدرت ضدعفونی کنندگی آن و استفاده از آب به عنوان ماده اولیه، در سلامتی دانش آموزان بسیار موثر خواهد بود و خانواده ها و مسئولین دغدغه کمتری از این بابت خواهند داشت و ما در این زمینه حاضر به همکاری با مدارس برای عرضه این دستگاه با قیمتی بسیار پایین جهت کمک به سلامتی دانش آموزان هستیم.
الیاسی افزود: در بانکها، پتروشیمی، پالایشگاه گاز، ادارات و هر مکان عمومی دیگر این دستگاه می تواند کمک کننده خوبی باشد و اکنون برای مترو تهران یک سفارش دریافت کرده ایم که 450 دستگاه از ما می خواهند. تعدادی هم به عراق صادر کرده ایم و در حال ایجاد مقدمات صدور آن به افغانستان نیز هستیم.
این مدیرعامل شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: ما یک شرکت نوپا هستیم که از آن تیم 9 نفره اکنون به یک تیم 40 نفره رسیده ایم که در سه کارگاه با ظرفیت تولید 150 دستگاه در هفته در حال تولید هستیم و برای قبول سفارشات بزرگ مانند مترو تهران نیاز به سرمایه اولیه داریم و اگر مسئولین بتوانند در قالب تسهیلاتی مناسب به ما کمک کنند، این کار رشد مناسب تری پیدا می کند.
او یادآور شد: با وجود دستور استاندار محترم ایلام به ادارات استان برای تهیه این دستگاه ضدعفونی کننده بومی، هنوز توفیق چندانی در این زمینه ایجاد نشده و اگر این مهم انجام شود، هم کمکی به شرکت ما خواهد بود و هم در راستای تامین سلامت مردم مفید خواهد بود.
الیاسی اگر چه از برخی معضلات و مشکلات تأمین قطعات موردنیاز برای تولید این دستگاه گفت اما تصریح کرد: برخی از قطعات را به خاطر تحریم در برهه ای از زمان نتوانستیم تهیه کنیم و برای همین مجبور شدیم با کمک همه اعضا آن قطعات را بسازیم و جالب است بدانید که در حال حاضر اینگونه قطعات را به دیگر شرکتهای ایرانی می فروشیم. لذا ما از نظر نیروی انسانی ماهر مشکلی در ایلام نداریم و با تأمین نقدینگی و اندکی حمایت می توانیم این کار را گسترده تر و اختراعات تازه مبتنی بر فناوری را به بازار عرضه کنیم.
نظر شما