صف های طویل مردمی و پشت پرده ناپیدای کمبود گاز مایع در ایران!

سرویس آذربایجان غربی- در کنار تکذیب های مکرر مسئولان آذربایجان غربی مبنی بر عدم کمبود گاز مایع در استان، صف های طویل دریافت کپسول گاز، همانند سال گذشته، ادامه دارد و در همین راستا نماینده مهاباد در مجلس دلیل کمبود گاز مایع در سطح کشور را با وجود منابع زیرزمینی گاز در ایران، از وزیر نفت خواستار شد.

به گزارش کردپرس، اواخر مرداد ماه سال جاری گزارش های مردمی، از تعطیلی شرکت‌های گاز خبر دادند. این موضوع باعث ایجاد مشکلاتی چند در روستاهایی شده بود که هنوز فاقد گاز طبیعی هستند و روستاییان اعلام کرده برای پخت و پز، از آتش استفاده می کنند.

موضوعی که مورد انتقاد نماینده مهاباد در مجلس هم واقع شد و او در سوالی کتبی از وزیر نفت، پرسید: «دلیل کمبود گاز مایع در سطح کشور علی الخصوص در روستاهای فاقد پروژه گازرسانی، با وجود وجود منابع خدادادی و زیرزمینی از جمله گاز در ایران، چیست؟»

موضوعی که از سوی مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه تکذیب می شود و احمد مجرد می گوید: «هیچ مشکلی در تامین کپسول گاز خانواده‌هایی که از گاز طبیعی در آذربایجان‌ غربی برخوردار نیستند، وجود ندارد».

اما مشکل کمبود گاز یک مشکل منطقه ای است که از اواخر مرداد ماه شروع شده و کماکان هم ادامه دارد و گفته می شود که این مشکل در پی اختلاف قیمت کپسول های گاز شکل گرفته و در روزهای اخیر روند گازرسانی به روستاهای فاقد گاز طبیعی را مختل کرده است.

بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه؛ هم‌اکنون 450 عامل توزیع‌کننده سیلندر گاز مایع در استان وجود دارد و در حال حاضر قیمت هر کپسول گاز مایع در استان 9 هزار و 700 تومان است.

اما هنوز صف های طویل برای دریافت گاز مایع ادامه دارد و مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه ارومیه با اشاره به ذخیره‌سازی اطلاعات کل خانوارها از توزیع گاز مایع از طریق کارت بانکی و شارژ سهمیه در کارت‌های بانکی خبر می دهد.

در این طرح برای 160 هزار خانوار در استان آذربایجان غربی که از نعمت گاز طبیعی برخوردار نیستند، ماهانه سه کپسول رقمی معادل سه هزار تن گاز مایع توزیع می‌شود.

دلیل کمبود گاز مایع و عدم اقدام وزارت نفت چیست؟

سهمیه بندی گاز مایع در آذربایجان غربی که از سوی شرکت ملی فرآورده های نفتی به منظور دریافت سریع‌تر و آسانتر سوخت بین خانوارها و جلوگیری از عرضه خارج از شبکه طراحی شده است، اما مورد انتقاد دو تن از نمایندگان مجلس قرار گرفته است و آنها خواستار بررسی دلایل کمبود گاز مایع در سطح کشور شدند.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی در این خصوص به کردپرس می گوید: «متأسفانه اخیراً شاهد صف های طولانی در جایگاه‌های سیلندر پرکنی و عاملیت فروش در سطح کشور و روستاها هستیم».

جلال محمودزاده با اشاره به وجود منابع زیرزمینی گاز در ایران، به عنوان یکی از صادرکنندگان اصلی این محصول به سایر کشورها، تصریح می کند: «با این وجود، پروژه‌های گازرسانی به اغلب روستاها و مناطق حاشیه شهر های کشور دارای وضعیت خوب و قابل قبولی نبوده و همچنین سهمیه سوخت نفت سفید، مصرف خانوار، توزیع نمی‌شود».

او اضافه می کند: «با توجه به فرا رسیدن فصل سرما این امر باعث ایجاد صف های طولانی و اعتراضات شدید مردمی در سطح مناطق مختلف شده است از وزیر محترم نفت سوال کرده ایم که علی‌رغم وجود این شرایط دلیل کمبود گاز مایع و عدم اقدام وزارت نفت در این رابطه چیست؟»

کمبود گاز مایع در آذربایجان غربی؛ مسئولان همچنان تکذیب می کنند

اما باز هم، این مسئله در آذربایجان غربی از سوی مسئولان پذیرفته نمی شود و آنها هر بار منکر کمبود گاز مایع در سطح استان می شوند.

هفته گذشته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: از بابت توزیع گاز مایع برای شهروندان مشکل خاصی وجود ندارد و متاسفانه بخش قابل توجه این مشکل مربوط خودروهایی است که بصورت غیر استاندارد از کپسول های گاز به عنوان سوخت استفاده می کنند .

در حالی که این موضوع در سطح کشور سبب شکل گیری مشکلاتی چند شده است و این داستان تکراری است و سال گذشته نیز در پی کمبود گاز و شکل گیری طولانی صفوف دریافت گاز مایع، باز هم مسئولان در آذربایجان غربی این مورد را تکذیب کردند.

صادرات بدون زمانبندی گاز مایع و بازار سیاه سال گذشته

پاییز سال قبل، با شروع فصل سرما و کمبود گاز مایع، بر خلاف ادعای مدیر شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه ارومیه در خصوص جذب مازاد بر سهمیه ابلاغی گاز مایع، نماینده یکی از شرکت‌های ارایه دهنده کپسول گاز در این شهر، کمبود گاز مایع را رونق گرفتن صادرات آن از طریق بورس انرژی عنوان کرده بود.

در آن زمان صادرات گاز مایع از طریق پالایشگاه‌ها و رونق گرفتن این صادرات از طریق بورس انرژی مطرح شد و همین مورد سبب کمبود شدید گاز مایع در جنوب آذربایجان غربی شده بود.

در کنار آن عدم برنامه‌ریزی درست و زمان‌بندی شده برای عرضه این فرآورده نفتی در بازارهای صادراتی سبب شکل گیری بازار سیاه و جولان دلالان و صف های طویل مردم برای دریافت کپسول های گاز مایع شده بود.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 319034

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha