به گزارش خبرگزاری کردپرس، صداق، که در قرآن نیز آمده است وسیله ای برای اثبات صداقت مرد به زن بوده است که شارع مقدس برای حمایت از زن، تضمیناتی را برای او قرار داده که از آن به عنوان مهریه یاد می شود. چیزی که بر پایه یک اصل درست، عقلانی و خوب بنا شده، این روزها با افزایش تصاعدی بهای سکه طلا به 12 میلیون تومان، به معضلی در خانواده ها تبدیل شده است؛ چیزی که نمیتوان اثر و نقش دولتها در مدیریت اقتصادی را در گسترش تقاضای دریافت مهریه زوجه بی تاثیر دانست.
دکتر حجت الله فیروزی نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون قضایی معتقد است: همه خانمها برای خلاصی از وضعیت زندگی خود مهریه را به اجرا نمیگذارند و در واقع مهریه صرفا اهرمی برای خلاصی از زندگی نیست و قیمت سکه باعث افزایش تعداد زندانیان مهریه شده است زیرا مرد توان پرداخت مهریه را ندارد.
او گفت: در گذشته یک شخص میتوانست مهریه خود را که سکه بود در دو ماه پرداخت کند اما همان شخص امروز نمیتواند مهریه خود را در ۱۰ ماه هم پرداخت کند و مجبور است به زندان برود.
وی با اشاره به اینکه در سال 91 نیز با افزایش قیمت سکه اتفاقی شبیه این روزها افتاد، عنوان کرد: در آن زمان وقتی قانون حمایت از خانواده تصویب شد، محدودیت 110 سکه را اجرا کردند؛ به این صورت این تعداد سکه عندالمطالبه شد و اگر بیشتر از 110 سکه باشد، قسط بندی میشود.
همین قانون 110 سکه که این نماینده مجلس به آن اشاره می کند رقمی سرسام آور در حدود 13 میلیارد ریال خواهد شد و اغلب مردان از پرداخت آن چه به صورت یکجا و چه به صورت تقسیطی و تعدیل شده عاجزند.
فاطمه نامدار، وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه افزایش قیمت سکه باعث افزایش تعداد زندانیان محکوم مالی از جمله مهریه شده است، عنوان کرد: البته این به معنای اجرای مهریه به دلیل گران شدن سکه نیست بلکه عدم توان مردها برای پرداخت مهریه باعث افزایش زندانیان مهریه شده است.
وی با رد این ادعا که خانمها به دلیل افزایش قیمت سکه، اقدام به اجرا گذاشتن مهریه خود میکنند، گفت: وقتی خانمها زندگی جدیدی را با همسر خود آغاز میکنند، قصد تشکیل خانواده و تداوم آن را دارند اما وقتی در روند این زندگی مشکل به وجود میآید و زوجین به توافق نمیرسند، متاسفانه خانم ناگزیر به سراغ اهرم فشاری به نام مهریه میرود.
این وکیل دادگستری اظهار کرد: وقتی خانمها با همسر خود بر سر جدایی به توافق نمیرسند، اقدام به اجرا گذاشتن مهریه میکنند. بر اساس قانون، برای جدایی زن و شوهر، یا زوجین باید با یکدیگر توافق داشته باشند و یا خانم برای طلاق باید عسر و حرج خود را ثابت کند که نیازمند یک پروسه سخت و طولانی است و در نتیجه خانمها از مهریه به عنوان اهرم فشار استفاده میکنند تا مرد را برای طلاق متقاعد کنند.
مسلم است که بحثی در خصوص حق زن در دریافت مهریه وجود ندارد و اینکه به علت تلاطمات سیاسی و اقتصادی و گران شدن بیش از حد سکه طلا، چنین مشکلی در جامعه به وجود آمده که نه زن به حق خود برسد و نه مردان بتوانند این حق را ادا کنند و برای گرفتن این حق، اهرم زندان و پشتوانه قضایی برای آن به وجود آمده، مشکلی است که باید در بخش قانونگذاری و مطالعات فرهنگی و اجتماعی به آن توجه بیشتری شود تا مهریه از حالت یک سرمایه گذاری نامتعارف با پشتوانه حقوقی خارج شود و به واقعیت قرآنی خود نزدیک شود.
نظر شما