فشار اقتصادي به پرستاران و پزشكان كردستاني نتيجه بي كفايتي و سو مديريت مسئولان علوم پزشكي

سرویس کردستان- چندي پيش رئیس دانشگاه علوم پزشكي كردستان از وزارت بهداشت انتقاد کرد که « پزشكان كردستان را به لحاظ پرداخت مطالباتشان در ليست سياه قرار داده است» . اين سخنان را می توان نوعی فرافکنی در بحث مبارزه با کرونا دانست.

بخصوص که در روزهاي شدت شيوع كرونا در خرداد و تير ماه سالجاري در آن ايام افزايش مرگ و مير همشهريان را نتيجه عدم رعايت فاصله گذاري اجتماعي و عدم استفاده از ماسك و شركت در عروسي در كارواش می دانستند اما كاهش مرگ و مير را ناشي از مديريت مطلوب مديران علوم پزشكي و حامیان سیاسی او در استان قلمداد می کردند.

عملكرد بسيار ضعيف مديریت دانشگاه علوم پزشكي کردستان در دوره اخير بخصوص در كنترل بيماري كرونا در استان و نيز مسائل بهداشتي و درماني بر كسي پوشيده نبوده و همگان بر ضعف كادر مديريتي علوم پزشكي استان در يك ساله اخير بخصوص با آشكار شدن دخالت سياسيون در انتصابات، خريد تجهيزات، توزيع ملزومات مصرفي و حفاظتي و حتي به دست گرفتن سياستگذاري سلامت و مديريت اخبار در رسانه ها صحه گذاشته و تاكيد دارند. اما آنچه در اين ميان بيشتر به چشم آمد اطاله فاصله پرداختي كارانه هاي كادر زحمتكش درماني استان به بيش از ١٣ ماه در اين ايام گراني و سوء مديريت اقتصادي است كه رييس دانشگاه علوم پزشكي كردستان آن را به حساب بالادستي هاي خود گذاشته و خود را همانند برخی کارگزاران دولت خلع سلاح از پرداخت آن دانسته است.

وليكن مدیریت علوم پزشکی استان نيك مي داند كه دو سه ماهه گذاشته و بخصوص در اوج بحران كرونا و قرمز شدن شرايط استان ها دولت با برداشت از حساب صندوق ذخيره ارزي براي پرداخت كارانه هاي معوق كادر درمان و خريد تجهيزات پزشكي بيش از ١٠ هزار ميليارد تومان به گفته وزير بهداشت در تمام دانشگاه هاي علوم پزشكي توزيع كرد كه سهم هر استان مبالغي براي پرداخت كارانه معوقه حداقل ٦ تا ٩ ماه كادر درماني آن دانشگاه علاوه بر تسويه حساب بيمه هاي پايه و پرداخت مبالغي ميلياردي به دانشگاه پرداخت و اغلب دانشگاه ها در حال حاضر معوقات در حد دو تا سه ماه و حتي در برخي بيمارستان هاي تهران كارانه به روز پرداخت مي شود.

حال بايد از مسولين علوم پزشكي اين سوال را برسيد كه وجوه واريزي دولت براي پرداخت كارانه كادر درماني اعم از پزشكان و پرستاران استان چرا به اين نيروهاي تلاشگر و از جان گذشته كه در اين شرايط بد اقتصادي و شيوع كرونا پرداخت نشده و دوم اين كه اين وجوه در كدام بخش هاي ديگر هزينه شده و سوم طیف برنامه ریزان سیاست اقتصادی استان در اين كوتاهي و ضعف مديريتي مالي چه نقشي دارند ؟ در این اثنا فوت سه دانشجوی سال آخر پزشکی در عرض دو ماه گذشته که بر خلاف رویه معمول تمام دانشگاه های داخل و خارج هیچگونه گزارشی از علل این حوادث توسط مسئولین دانشگاه منتشر نشده است.

در دوماه اخیر کردستان از فهرست وضعیت کرونایی کشور حذف شده است یعنی یک اراده ای در پشت حذف نام این استان از واقعیت های درد آور کرونا وجود دارد. آیا این به نفع استان است یا خیر؟ مسلما علیرغم وقایع تلخ کرونایی حذف استان از فهرست استان های درگیر کرونا مساوی با کاهش شدید اعتبارات مبارزه با کرونا خواهد بود که جفایی بزرگ در حق مردم استان و قشر تلاشگر خط مقدم مبارزه با کرونا خواهد بود. این اقدام مدیریت علوم پزشکی استان بیاد یک واقعیت درد ناکی از یک عامی مبتلایان به کرونا می اندازد که از او پرسیدند؛ با کرونا چطوری؟ جواب داد الحمدالله تستم مثبته نگران نباشید! این فرد عامی نمی دانست مثبت یعنی چی تصورش از مثبت همیشه بار خوبی و نیکی قَضیه بوده است غافل از اینکه در اینجا مثبت یعنی درگیر بودن با کرونا. مدیران علوم پزشکی که خود را علامه می دانند که نباید با حذف نام استان از ردیف استان های کشور را همانند آن عامی نا آشنا به مسائل پزشکی برداشت مثبت از بیماری داشته و خوشبین باشند.

هرچند جواب این سوالات بر همه ناظران و خادمان سازمان علوم پزشکی کردستان مشخص است که در گزارشات آتی به زوایای ناکار آمدی این دستگاه حساس و حیاتی در شرایط کنونی پرداخته خواهد شد.

کد خبر 319560

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha