«وحدت» گرانیگاه توسعه استان ایلام / یاسر بابایی

سرویس ایلام - این روزها کلیدواژه «وحدت» به یکی از پرکاربردترین مفاهیم به عنوان مولفه‌ای مهم در جبران عقب ماندگی ها و توسعه استان ایلام تبدیل شده است؛ هر چند که ممکن است گویندگان در باطن هیچ اعتقادی به این کلمه نداشته باشند و ای بسا برعکس آن نیز عمل کنند.

ما چه تحلیلمان را از رسانه های خارجی گرفته باشیم و چه به رسانه های پر تنوع داخلی بسنده کنیم، کسی منکر این نیست که دنیا با ما در حال جنگ است و ما در جغرافیایی از جهان قرار داریم که بنا به سیاستهای توسعه طلبانه قدرتهای بزرگ هواره مورد تهاجم قرار داشته، داریم و خواهیم داشت و در این آوردگاه تاریخی و چندبعدی، به فرموده امام راحل «وحدت کلمه» رمز پیروزی ماست و هر جا این وحدت به شکل واقعی و نه نمایشی وجود داشته است، پیروزی های بزرگ به دست آمده و از موانع ناممکن عبور کرده‌ایم.

ایلام زخمی تاریخی از جا ماندن از قطار توسعه به دلایل مختلف دارد و بدون تعارف این روزها به داروی «وحدت» نیاز مبرم دارد؛ چیزی که رهبر حکیم انقلاب از آن به عنوان «اتحاد کلمه» یاد می‌کند.

در استان ایلام طی هفته‌های اخیر سخن از وحدت بیش از همیشه از سوی تریبون داران بیان شده است، از امامان جمعه و استاندار و نمایندگان، تا برخی اصحاب رسانه بر روی ایجاد وحدت در استان تاکید ویژه داشته اند اما لازم است این تریبون داران اولا گوشی برای شنیدن خواسته های مردم و نیاهای اجتماعی جهت نزدیک شدن تصمیم گیری ها و سیاستها به این خواسته های مردمی داشته باشند و در وهله دوم، در حالی که کلمه وحدت و شنیده شدن صدای واحد از استان لقلقه زبانشان شده است، خود نیز چون به خلوت می روند آن کار دیگر نکنند و به آرمان وحدت و همگرایی پایبند باشند.

نتیجه این گفتمان هرگز به معنای خاموش کردن مصلحتی صدای منتقدان نیست بکه هم‌راستایی راهبردی جهت تامین منافع مردم استان از راه احیای حقوق فراموش شده استان مخصوصا در حوزه انرژی و معادن و غیره است و در این راه استاندار ایلام باید خود را استاندار همه مردم استان و حتی مخالفانش و گفتمانهای مقابلش بداند و در تصمیم گیری ها و انتصابات و سایر امور سرنوشت ساز، اختلافات خود را با دیگر ارکان قدرت کنار بگذارد و وقت خود را صرف حاشیه نکند.
نمایندگان مجلس که هم تریبون مردم استان در قدرت هستند و هم واسطه بین استاندار و مدیران اجرایی با وزارتخانه ها نیز در راه توسعه استان باید ائتلاف کنند و جوری نباشد که کلمه مقدس وحدت ورد زبانشان باشد و در پستوهای فردی و جریانی عکس آن عمل کنند که اگر چنین کنند فرصت تاریخی استان ایلام را برای توسعه ای که دهه هاست عقب افتاده از دست می دهند. نمایندگان به خاطر وظایف ملی که دارند در شنیده شدن صدای واحد مطالبه های واحد از استان ایلام در مراکز تقسیم قدرت و اعتبارات، وظیفه ای به مراتب سنگین تر دارند.

اصحاب رسانه نیز باید کلمه وحدت برای توسعه و ائتلاف برای ایلام را در کانون گفتمانی فعالیتهای رسانه ای و سوژه یابی و پردازش و تولید محتوای خود قرار دهند. در انتشار مباحث باید آن را فایده سنجی کنند که آیا انتشار چنین مطلبی به نفع وحدت و هم صدایی استان است یا نه. رسانه ها باید به مثابه اتاق فکر استان، تیزی تیغ انتقادشان باید به هر صدای وحدت شکن و تفرقه افکن باشد و با انذار خود و افشاگری پشت پرده ها و روشنگری و تبیین عالمانه و دلسوزانه اجازه انحرافات فردی و جریانی در مسیر توسعه استان و حیف و میل اعتبارات به زور جذب شده استان شوند. تبیین وضع موجود استان و ایران برای آحاد مردم نیز یکی دیگر از وظایف اصلی اصحاب رسانه است که باید مواظب باشند ناخواسته در دام برجسته سازی ها و خوراکهای آماده رسانه های خارجی ضدایرانی نیفتند.

کد خبر 32060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha