نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: متاسفانه پرویزخان به دلیل ضعفهای مدیریتی حاکم بر این مرز، از جمله در حوزه گمرک، کماکان با یک تنش مدیریتی مواجه است و در بازدیدی هم که مسئولین وزارت امور اقتصادی از پرویزخان از داشتند؛ متوجه شدند که ریشه بسیاری از مشکلات موجود به دلیل بینظمی و ضعف مدیریتی در این گمرک است.
حیدری ضعف گمرک کشور را بی تاثیر در مشکلات موجود مرز پرویزخان ندانست و گفت: عملکرد گمرک کشور در این دو سال بسیار ضعیف بوده است به گونهای که دولت مجبور شد مدیریت ساماندهی ورودی و خروجی مرزهای کشور را از گمرک به سازمان حمل و نقل و پایانههای کشور منتقل کند.
وی ادامه داد: متاسفانه آثار این ضعف مدیریتی که در گمرک وجود دارد، در استان ها و شهرستان ها هم دیده می شود.
نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در دنباله سخنانش به وضعیت طرح جامع ساماندهی گمرک پرویزخان پرداخت و گفت: این طرح باید با ارایه یک برنامه زمانبندی مشخص، اجرا میشد که متاسفانه اینگونه عمل نشده است. ضمن اینکه هر ساله اعتباری از محل ملی و استانی به پروژه اختصاص داده شده است ولی طی این دو سال پیشرفت خاصی نداشته است.
وی گفت: گمرک کشور بسیار تاکید دارد برای اولین بار است که از طرف این مجموعه اعتباری برای ساماندهی یکی از گمرکات کشور اختصاص پیدا میکند ولی ای کاش این مجموعه در این طرح ورود پیدا نمیکرد تا پرویزخان سامان پیدا میکرد.
حیدری با تاکید بر اینکه گمرک کشور تجربه مدیریتی و توان اجرای این طرح ساماندهی را نداشت در ادامه عنوان کرد: اکنون پرویزخان با مشکل جدی مواجه شده است و نه آن اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی پیشبینی شده تاکنون تحقق پیدا کرده و نه اتفاق خاصی در این مرز رخ داده است.
وی با تاکید بر لزوم اتخاد سریع تر یک تصمیم جدی در سطح ملی و استانی برای ساماندهی وضعیت موجود پرویزخان در ادامه عنوان کرد: در مورد اهمیت این موضوع چند بار با وزیر اقتصاد و مسئولین مربوطه گفتگو کردهایم و امیدواریم هر چه سریعتر موضوع مدیریت گمرک و طرح ساماندهی گمرک پرویزخان تعیین تکلیف شود تا بتوانیم از ظرفیتهای مرز بین المللی پرویزخان در توسعه کشور استفاده کنیم.
پرویزخان دارای یک موقعیت ممتاز و بینظیر است
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه به تشریح موقعیت ممتاز مبادلاتی مرز پرویزخان اشاره کرد و گفت: در میان تمامی مرزهایی که در طول ۱۶۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق واقع شدهاند، پرویزخان به دلیل دسترسی همزمان و نزدیک به دو بخش عربی و اقلیم کردستان، دارای یک موقعیت بسیار منحصر به فرد است و می تواند ۴ برابر ظرفیت کنونی فعالیت و کارکرد مبادلاتی داشته باشد اما به دلیل ضعف مدیریت گمرک، ما نتوانستهایم از این ظرفیت ممتاز به خوبی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: علیرغم اینکه مجموعه گمرک کشور متوجه ضعفهایش است ولی به دلیل بی ثباتی در وزارت اقتصاد – که به نظرم وزیر اقتصاد یکی از وزرای ضعیف دولت است - هنوز نتوانسته است به مرز پرویزخانه سامان بدهند. البته ما با استفاده از جایگاه نظارتی مجلس، تلاش کنیم تا هر چه زودتر این اتفاق بیافتد.
حیدری در ادامه عنوان کرد: استاندار کرمانشاه به شکل مداوم پیگیریهای لازم را هم در اینباره انجام دادهاند و جلسات مربوط به مرز پرویزخان را برگزار کردهاند که جای تقدیر دارد.
وی در پایان یادآور شد: این تذکرات در مورد ساماندهی مرز پرویزخان برای تقویت نظام جمهوری اسلامی، توسعه منطقه و بهبود وضعیت اقتصادی مردم است و تجربه این 25 سال حضور مدیریتی در دستگاههای مختلف، کمک میکند تا بفهمیم کدام دستگاه کار انجام میدهد و کدام دستگاهها ضعیف و یا ناتوان است. بنابراین صحبت های مطرح شده کارشناسی است و امیدواریم به بهبود وضعیت منطقه بیانجامد.
نظر شما