کرد پرس_ این خبر قاعدتا هر وجدان بیدار و خصوصا ذهن و روان هر رسانه نگاری را در هر کجای جهان تحت تاثیر قرار می دهد، اما تلخ تر از آن سکوت نهادهای حقوق بشری بین المللی در برابر این جنایت است.
بسیاری ار کارشناسان رسانه بر این باورند او سرشناس ترین خبرنگار جهان عرب است. از سوی بسیاری از ناظران کشته شدن او قتلی هدفمند، برای خفه کردن صدای مردم فلسطین می دانند.
این تعبیر دور از واقع هم به نظر نمی رسد و در حالی که رژیم اسرائیل توانسته است با استفاده از نظریه علوم ارتباطاتی "مارپیچ سکوت" بسیاری از رسانه ها و رسانه نگاران صاحب نفوذ را از روایت نزدیک به واقع آنچه در فلسطین می گذرد به طور سیستمی و زیرپوستی منع کند؛ روایت های پرشور شیرین؛ از آنچه در جریان است فانوسی بود در عرصه اطلاع رسانی.
فانوسی که کورسوی نورش بر تاریک خانه های آنچه در فلسطین می گذرد را نتوانستند تاب بیاورند.
این واقعه جدای از ابعاد حقوقی و سیاسی که دارد، باید از سوی نهادهای مستقل و انجمن های روزنامه نگاری چون هشداری جدی برای مرگ روزنامه نگاری واقع گرا و روایت محور تلقی شده و تا جایی که می توانند برای شناسایی و مجازات عاملان آن و همچنین تدوین راهکارهایی برای جلوگیری از تکراش تلاش کنند.
در دو دهه گذشته ابوعاقله با گزارش های زنده و حرفه ای از درگیری های فلسطینی ها و اسرائیلی ها، به نوعی به سنبل و صدای فلسطین تبدیل شده بود.کمتر کسی می دانست که شیرین مسیحی است و نمادی از فلسطین تاریخی و رنگارنگ قبل از 1948 است.
شیرین ابوعاقله خبرنگار فلسطینی _ آمریکایی بود که به مدت ۲۵ سال در شبکه عربی زبان الجزیره فعالیت میکرد. او یکی از خبرنگاران فعال در خاورمیانه بود که که اخبار مرتبط با فلسطین را پوشش میداد.او در جریان پوشش اخبار حمله نیروهای ارتش اسرائیل به شهر جنین در کرانه باختری مورد هدف نیروهای اسرائیلی قرار گرفت و به دلیل اصابت گلوله به سر جان باخت.
تصور کنید یک خبرنگار آمریکایی تبار که در یک رسانه معتبر فعال است از آن سوی دیگر جبهه جنگ، مورد هدف قرار می گرفت. پوشش رسانه ای و تبلیغات سیاسی و احتمالا تبعات سنگین تحریم و ... از سوی آمریکا چه میزان بود؟ اما چون طرف دیگر دعوا این قتل را مرتکب شده است؛ ظاهرا باید همه آرام از کنارش بگذرند.
نظر شما