به گزارش کردپرس، اردوغان آلتان روزنامه نگار کرد در گزارشی ادعا کرد ترکیه که در عملیات علیه کردستان عراق به نتایج مورد نظر خود نرسیده است، این بار گروه هایی از بقایای اعضای داعش را از اتباع ترکمنستان و ازبکستان، همچنین پناهجویان جوان سوری را که خود برای جنگ آموزش داده است، برای شرکت در عملیات در کردستان عراق به سوی خط مرزی فرستاده است.
آلتان در گزارشی در خبرگزاری مزوپوتامیا، اعلام کرد که اعضای باند موسوم به «خنجر» متشکل از مجرمان تبهکاری که سال ها دستی در آتش آدم ربایی، شکنجه و کشتار در منطقه داشته اند، همچنین گروه هایی از اعضای گاردهای محلی مناطق مرزی چله (چوکورجا) و قیلبان (اولودره) در شرناخ حکاری برای عملیات به کردستان عراق فرستاده شده اند.
آلتان در این گزارش اعلام کرده است که اعضای داعش از اتباع ازبکستان و ترکمنستان که سال ها در ترکیه مخفی شده بودند قرار است در حمله های جدید ترکیه علیه کردستان عراق شرکت داشته باشند. گروه های نظامی نام برده در سیستم آموزش نظامی «سادات» شرکت آموزش نظامی و تجارت سلاح نزدیک به حکومت ترکیه، آموزش دیده اند. آنها قرار است با یونیفرم های نظامی ویژه در مناطق عملیاتی زاپ، متینا و آواشین مستقر شوند.
جوانان سوری که از سوریه به ترکیه مهاجرت کرده اند، از سپتامبر 2021 تحت نام آموزش برای «حراست» و «بکچی» (bekçi/نیروهای شبه پلیس)، در دوره آموزشی موسوم به «Eğit-Donat» ثبت نام کرده اند. اغلب جوانان شرکت کننده در این دوره که در اورفا برگزار شده است، شامل جوانان بیکار سوری با حقوق ماهانه 1300 لیر هستند. این دوره با مدیریت یکی از افسران ارتش ترکیه به نام «مسعود» و یک سوری به نام ابوحارث رقاوی برگزار شده است. گفته می شود ابوحارث رقاوی یکی از اعضای ارشد گروه شبه نظامی احرار الشام است که به ترکیه گریخته است و همکاری نزدیکی با سازمان اطلاعات ترکیه (میت) و شرکت سادات دارد.
بر اساس اطلاعاتی که آلتان به دست آورده است، جوانان پناهجوی مذکور که تحت آموزش های نظامی بسیار سنگینی قرار گرفته اند، برای شرکت در عملیات در مناطق زاپ، متینا و آواشین اعزام شده اند. این در حالی است که بر اساس فرم های دوره آموزشی آنها قرار بوده تنها در داخل ترکیه به عنوان نیروهای حراست و بکچی فعالیت داشته باشند.
بر اساس کنوانسیون کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، استخدام رسمی پناهجویان در حوزه نظامی در کشور میزبان، ممنوع است با این حال 180 پناهجو که نام آنها از سوی نهاد های امنیتی و نظامی ترکیه پنهان شده است، در فهرست استخدامی های دولت ترکیه به نام نیروهای حراست و بکچی قرار دارد.
نظر شما