به گزارش کرد پرس، مسلم مرادی با بیان اینکه عملیات پایش، پیشگیری، کنترل و مبارزه با آفات درختان جنگلی بلوط در سطح جنگل های شهرستان سروآباد آغاز شده است، گفت: تاکنون بیش از هزار هکتار از جنگل های شهرستان سروآباد پایش شده است و مناطق بحرانی، آلوده و مشکوک به آفت جوانه خوار بلوط و آفت برگ خوار بلوط شناسایی شده است.
وی با اشاره به اینکه عملیات مبارزه با این آفات به صورت محلول پاشی که یک محلول بیولوژیک و زیستی است انجام می شود، افزود: متاسفانه ۴۰ هکتار از جنگل های باارزش بلوط شهرستان سروآباد به این آفت آلوده شده است که با سمپاشی به موقع درختان از نابودی آنها در آینده جلوگیری خواهد شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد ادامه داد: امسال برای مبارزه با آفات برگ خوار بلوط و جوانه خوار بلوط یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار اختصاص یافته است که در صورت تامین اعتبار لازم تمام نقاط بحرانی، مشکوک و آلوده به این آفت سمپاشی می شود.
مرادی اظهار کرد: هدف از اجرای این پروژه پیشگیری و مبارزه با آفت جوانه خوار و برگ خوار بلوط است که در این فصل از سال به صورت طغیان درآمده است.
وی با بیان اینکه آفت جوانهخوار بلوط به عنوان یک تهدید برای جنگلهای بلوط زاگرس است، یادآور شد: عملیات مبارزه با آفت جوانهخوار بلوط به ۲ روش محلول پاشی با استفاده از محلول BT و روش مکانیکی است که در روش محلولپاشی محلول BT استفاده شده سازگار با محیط زیست است و ضرر و زیان برای موجودات و محیط زیست ندارد و در روش عملیات مکانیکی سرشاخه درختان آلوده قطع میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سروآباد بیان کرد: تغییرات اقلیمی، خشکسالی، دخالتهای انسانی در زیست بوم و از بین رفتن دشمنان طبیعی از مهمترین دلایل طغیان جمعیت کرم جوانه خواربلوط است که مبارزه بیولوژیک با آن را ضروری کرده که در روش مبارزه بیولوژیک سم شیمیایی وارد بدن آفت جوانه خوار میشود و پس از مسمومیت آن، زمینه تلف شدن آن را فراهم میکند.
نظر شما