بستری شدن 115 نفر در سلیمانیه‌ و چمچال به دلیل عوارض ریزگردها و آلودگی هوا

سرویس عراق و اقلیم کردستان- مقامات بهداستی ودرمانی در سلیمانیه‌ احلام کردند که‌ بیش از 115 نفر در مناطق سلیمانیه‌ و چمچمال به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از ریزگردها به مراکز درمانی مراجعه‌ کرده‌ و بستری شده‌ اند.

به‌ گزارش کردپرس به‌ نقل از سایت خبری خندان، اداره‌ بهداشت و درمان استان سلیمانیه‌ اعلام کرد که‌ به‌ دلیل آلودگی شدید هوا و افزایش ریزگردها در این منطقه‌ بیش از 85 نفر و به ویژه‌ کودکان در سلیمانیه،‌ طی روز دوشنبه‌ 26 اردیبهشت، با مشکلات حاد تنفسی و آلرژیک، به‌ بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه‌ کرده‌ اند.

بر اساس خبر در منطقه‌ چمچمال استان نیز 30 نفر به‌ دلیل عوارض ناشی از تنفس هوای آلوده‌ و ریزگردها، در بیمارستان شهر بستری شده‌ اند.

پیشتر نیز نبیل مهدی رئیس اداره‌ بهداشت کرکوک اعلام کر که‌ طی یک روز 200 نفر در بیمارستان ها و مراکز درمانی کرکوک به‌ دلیل مشکلات تنفسی ناشی از ریزگردها بستری شده‌ اند.

وی هشدار داد که‌ ریزگردها حاوی ذرات فلزات سنگین و شیمیایی خطرناک بوده ‌و درصد میزان ذرات PM2.5 در این ریزگردها به‌ شکل خطرناکی بالا است.

میزان ذرات PM2.5 در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در 24 ساعت اندازه‌گیری می‌شود.

PM2.5 علت اصلی "کاهش میدان دید" (haze یا تاری هوا ناشی از آلودگی هوا) در شهرهای بزرگ هستند.

ذرات PM2.5 نسبت به ذرات بزرگتر PM10 (ذرات معلق 2.5 تا 10 میکرونی که ناشی از دود و غبار کارخانه‌ها، کشاورزی و جاده‌ها و نیز گرده‌های گیاهی، کپک‌ها و هاگ‌ها هستند) برای مدت طولانی‌تری در هوا باقی می‌مانند (روزها یا هفته‌ها) و تا مسافت طولانی‌تری نیز حرکت می‌کنند.

هم ذرات PM2.5 و هم ذرات PM10 برای سلامتی زیانبار هستند، اما PM2.5 چون به بخش‌های عمیق‌تر ریه نفوذ می‌کنند و هم ناشی از مواد سمی‌تری (مانند فلزات سنگین یا ترکیبات آلی سرطان‌زا هستند) خطرات بسیار بیشتری دارند.

البته عوامل دیگری مانند تنفس از راه دهان، فعالیت بدنی، سن (کودک یا سالمند بودن)، داشتن بیماری زمینه‌ای ریه‌ای، درجه حرارت هوا، و سایر مواد آلاینده میزان نفوذ این ذرات به درون ریه‌ها و اثرات زیانبارشان را تشدید کند.

میزانPM2.5 به همراه چهار عامل آلاینده دیگر PM10، اوزون، اکسید نیتروژن، دی‌اکسید گوگرد برای محاسبه "شاخص کیفیت هوا" (AQI) که از صفر تا 500 درجه‌بندی می‌شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد خبر 32549

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha