واکنش حزب تدبیر و توسعه ایران اسلامی به کمبود نان در بوکان

سرویس آذربایجان غربی- کمبود نان و صف های طولانی مردم جلوی نانوایی ها در بوکان با واکنش کمیته اجتماعی حزب تدبیر و توسعه ایران اسلامی شهرستان بوکان روبه رو شد و این کمیته اطلاعیه ای در این باره صادر کرد.

به گزارش کردپرس، در پی گلایه های شدید مردم از کمبود نان و ایجاد صف های طولانی، کمیته اجتماعی حزب تدبیر و توسعه ایران اسلامی شهرستان بوکان اطلاعیه ایی صادر کرده و یک نسخه از آن را در اختیار خبرگزاری کردپرس قرار داده است؛

در این اطلاعیه آمده؛ به راستی کم بودن نان در بوکان دلیلش چیست؟ مگر می‌شود به هر نانوایی سر زد و نانوایان سری تکان دهند و بگویند نان نیست؟! شاید بد نباشد تاریخ را ورق بزنیم و برگردیم به دهه گذشته... در مهرماه سال ۱۳۹۳ بود که بیشتر رسانه‌ها به نقل از مديرعامل شركت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۸ آذربايجان غربی نوشتند: «بيشترين تعداد نانوایی‌های اين استان در شهر بوكان قرار دارد». او گفته بود: «۲۵۷ واحد نانوایی در اين شهر فعال هستند كه اين تعداد حتی از تعداد نانوایی‌های مركز استان نيز بيشتر است».

اما حالا کار به جایی رسیده که نان نیست. به رغم اینکه جناب آقای باباخان اسکندری فرماندار محبوب و مردمی شهرستان بوکان بازدیدهایی از نانوایی‌های این شهرستان داشته و اعلام کرده که هرگونه کم‌فروشی تخلف محسوب می‌شود و پیگرد قانونی دارد اما به نظرم می‌رسد گوش شنوایی نیست!

به راستی برای کم فروشی نانوایی ها، صف‌های طولانی، عرضه نان به بازار سیاه چه تدبیری باید اندیشیده شود؟ آردی که قرار است برای مردم تبدیل به نان شود در کوچه پس کوچه ها با قیمت های بالا، فروش می رود. بسیاری از نانوایی ها با ایجاد صف کاذب، سعی می کنند چند گونی از سهمیه آردشان را نگه دارند برای عرضه در بازار سیاه. دست های مافیایی هم آن را جمع و احتکار کرده و در جنگی تمار عیار علیه معیشت و زندگی مردم در حال برنده شدن هستند.

ماده 57 از فصل هشتم قانون نظام صنفی به گرانفروشی اشاره دارد، ماده 58 از همین قانون به کم فروشی و ماده ۶۱ آن نیز به عرضه خارج از شبکه می‌پردازد.

در ماده ۲ منشور حقوق شهروندی آمده است: شهروندان از حق زندگی شایسته و لوازم آن همچون آب بهداشتی، غذای مناسب، ارتقاء سلامت، بهداشت محیط، درمان مناسب، دسترسی به دارو، تجهیزات، کالاها و خدمات پزشکی، درمانی و بهداشتی منطبق با معیارهای دانش روز و استانداردهای ملّی، شرایط محیط زیستی سالم و مطلوب برای ادامه زندگی برخوردارند.

این ها را گفتیم تا بدانید که همه ما در برابر مردم نجیب شهرستان بوکان باید پاسخگو باشیم. در حالی که دولت بر روی ۴ کالای دیگر جراحی اقتصادی را آغاز کرده، مشخص نیست چرا باید در این شهرستان مردم درد بی نانی را بچشند؟

درست است که قیمت آرد نانهای فانتزی و صنعتی افزایش یافته است اما هنوز خبری از بالا رفتن آرد نانوایان نیست و این کمبود دال بر مواردی دارد از جمله قاچاق، احتکار و کم فروشی ...اینکه چه باید کرد را مسئولان شهرستانی به خوبی می دانند اما پیشنهادات کمیته اجتماعی حزب تدبیر و توسعه ایران اسلامی در شهرستان بوکان به شرح زیر است:

۱- نیروهای بازرسی و نظارتی در نانوایی ها را افزایش دهید‌. اینکه هر نانوایی چه تعداد کیسه آرد دریافت می کند و خروجی آن چقدر است مسئله است که باید به دقت بررسی شود. شاید بد نباشد از نیروهای مردمی، بسیج و نیروهای نظارتی ادارات بهره گرفته شود.

۲- اگر پس از این نظارت‌ها به این نتیجه رسیدید که سهمیه آرد کم است آن را افزایش دهید تا مردم نخواهند ساعت‌ها در صف نان بمانند.

۳-بد نیست تا کم شدن التهاب نبود نان، نانوایی‌ها به صورت دو شیفت فعال شوند و روزهای تعطیلشان را بکاهند.

۴- و در آخر استفاده از سیستم تشویق و تنبیه.

آنانی که با مردم همراهند، تشویق شوند و آنانی که می‌خواهند آرد یارانه‌ای را در بازار سیاه با قیمت آزاد بفروشند، شلاق تنبیه را بچشند و با رسانه‌ای کردن نامشان کاری کنیم تا آرامش به شهر باز گردد.

کد خبر 32571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha