به گزارش کردپرس، کلیسای "طاطائوس" یا "قره کلیسا" در ٢٠ کیلومتری مرکز شهرستان چالدران واقع شده و از شهرت جهانی برخوردار است. کلیسایی که از آن به عنوان اولین کلیسای جامع جهان مسیحیت هم نام برده می شود.
هر سال در روزهای آخر تیرماه و هفته اول مرداد ماه که مصادف با قتل تادئوس مقدس و پیروان مسیحی اوست در کلیسای تادئوس مقدس مراسم خاصی برگزار می شود و این مراسم با حضور ارمنیان از سراسر جهان و تعدادی از سفرای کشورهای مسیحی در چالدران برگزار میشود.
با این همه اما چالدران علیرغم اهمیت تاریخی آن و آثار تاریخی ثبت شده جهانی اش، با ٤٥ هزار نفر جمعیت، شهرستانی محروم به شمار می رود و حتی هتل ندارد تا میزبان گردشگران خارجی هر ساله اش در مراسم سالروز شهادت طاطائوس مقدس باشد!
به گفته نماینده چالدران در مجلس؛ این شهرستان از لحاظ شاخص برخورداری در سطح استان و کشور جزء محروم ترین شهرستانهای کشور است، محرومیت در این منطقه تا جایی است که از ابتدای انقلاب تا به امروز حتی یک پروژه ملی در چالدران به اجرا در نیامده است!
با نزدیک شدن به مراسم جهانی ارامنه و سالروز شهادت طاطائوس مقدس، اکنون مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران، می گوید: بخش خصوصی، ۲۰ واحد بومگردی در حاشیه قره کلیسای چالدران با ۲۵ میلیارد ریال اعتبار احداث میکند که برای بهبود ارائه خدمات به گردشگران در این حوزه، بسیار موثر خواهد بود.
شرلی آودیان ادامه می دهد: یک هزار مترمربع زمین برای احداث این واحدها در حاشیه مجموعه تاریخی قره کلیسای چالدران در نظر گرفته شده که میتواند حتی زمینه ورود گردشگران بیشتری را به این مجموعه جهانی موجب شود.
بنا بر اعلام مدیر پایگاه میراث جهانی کلیساهای تاریخی ایران، عملیات اجرایی این طرح از ابتدای مرداد امسال همزمان با آیین ویژه سالروز شهادت طاطائوس مقدس یکی از حواریون حضرت مسیح (ع) آغاز شده و تا پایان سال تمام می شود.
به گزارش کردپرس، بنای تاریخی کلیسای "طاطائوس" یا "قره کلیسا" در ۱۱ بهمن ۱۳۳۴ به شماره ۴۰۵ ثبت ملی شده و همچنین در ۱۷ تیر ماه ۱۳۸۷ برابر با ۷ ژوئیه ۲۰۰۸، طی نشست سی دوم، مجموعه "کلیسای تادئوس مقدس" ،" کلیسای سن استپانوس" و "کلیسای زور زور" به عنوان نهمین اثر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
در آذر ۱۳۹۹ نیز پرونده آیین زیارت تادئوس مقدس به صورت مشترک توسط ارمنستان و ایران مطرح شد و داوران کمیته به اتفاق آرا با ثبت این آیین به عنوان میراث جهانی ناملموس بشری موافقت کردند.
نظر شما